Το Facebook μπορεί και να βλάπτει την υγεία

Μπορεί οι εκατοντάδες και χιλιάδες φίλοι σας, στο Facebook να σας κάνουν να αισθάνεστε και να φαίνεστε πιο δημοφιλείς, στην πραγματικότητα όμως, αυτό, μπορεί να σας αρρωστήσει.

Και σίγουρα κανείς δε θέλει να κάνει παρέα με κάποιον που αρρωσταίνει συνεχώς!

Πιο συγκεκριμένα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Regis διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που έχουν περισσότερους φίλους στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, υποφέρουν με την υγεία τους, ιδιαίτερα με λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος.

Ο κίνδυνος μολύνσεων, ήταν, επίσης υψηλότερος για τα άτομα που που ήταν συχνοί χρήστες του Facebook.

Αυτό μπορεί να συμβαίνει, επειδή οι συχνοί χρήστες ανησυχούν και αισθάνονται άγχος, αρκετές φορές, όταν κάποιος δεν απαντά σε κάποιο σχόλιο ή σ' ένα μήνυμά τους ή αν το αίτημα φιλίας τους, δεν γίνεται αποδεκτό από τους υποψήφιους «φίλους» τους.

Οι ερευνητές εξέτασαν τις απαντήσεις 89 φοιτητών, οι οποίοι συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με την κατάσταση και το ιστορικό της υγείας τους και της χρήσης τους στο Facebook.

Στη συνέχεια, οι ειδικοί παρακολούθησαν τους συμμετέχοντες για 10 εβδομάδες, εστιάζοντας στην ύπαρξη τυχόν λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος.

Οι ίδιοι, διαπίστωσαν ότι το άγχος που μπορεί να προκληθεί από τη χρήση του Facebook δημιούργησε μεγαλύτερο αριθμό λοιμώξεων, ενώ εκείνοι με τους περισσότερους φίλους στο Facebook ανέφεραν υψηλότερα επίπεδα άγχους και στρες, καθώς και περισσότερες λοιμώξεις.

Ο επικεφαλής της μελέτης, Jay P. Campisi, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Αν θέλετε να αισθανθείτε λιγότερο μόνος ή να αισθανθείτε πιο ευτυχισμένοι ή να έχετε καλύτερη υγεία, πιθανώς, το να βρίσκεστε, μονίμως, μπροστά από μια οθόνη τηλεφώνου ή υπολογιστή δε θα σας βοηθήσει να το καταφέρετε

Δειτε Επισης

Το Παρίσι προσέφυγε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά της τάσης Skinnytok στο TikTok
Ιταλική εφημερίδα δημοσίευσε ένθετο γραμμένο από ΑΙ
Οι «ισχυρότερες μέχρι σήμερα» ενδείξεις εξωγήινης ζωής εντοπίστηκαν σε μακρινό εξωπλανήτη
Νέο φάρμακο για τη θεραπεία πρώιμης νόσου Αλτσχάιμερ εγκρίνει για κυκλοφορία η ΕΕ
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι βρήκαν την προέλευση του νερού στη Γη-Δεν προήλθε από αστεροειδείς
H Apple μετέφερε αεροπορικά 600 τόνους iPhone από την Ινδία για να προλάβει τους δασμούς
Επιστήμονες αναβίωσαν τους εξαφανισμένους ανταρόλυκους, γνωστούς από το Game of Thrones
Προχωρούν οι ετοιμασίες για την αποστολή Άρτεμις της ΝΑΣΑ στο φεγγάρι
«Φρένο» στους λογαριασμούς-παρωδίες στο X βάζει ο Μασκ
Γυναίκα της εποχής του Αγαμέμνονα «ζωντανεύει» 3.500 χρόνια μετά και δείχνει... πιο σύγχρονη από ποτέ