Πολυεθνική άσκηση με συμμετοχή Αυστρίας, Ελλάδας, Γαλλίας και Ρουμανίας στη Λάρνακα

Πολυεθνική άσκηση αρχίζει τη Δευτέρα στη Λάρνακα της Κύπρου, με πρωτοβουλία του κυπριακού υπουργείου Άμυνας, στην οποία συμμετέχουν η Αυστρία, η Ελλάδα, η Γαλλία και η Ρουμανία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας στη Λευκωσία, η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατιωτικής πρωτοβουλίας «Military Erasmus» του Ευρωπαϊκού Κολεγίου Ασφάλειας και Άμυνας (ESDC) σε συνεργασία με τη Στρατιωτική Ακαδημία Theresian της Αυστρίας.

Όπως αναφέρεται, η άσκηση αποσκοπεί στη δημιουργία μελλοντικών ηγητόρων εφοδιασμένων με τις απαραίτητες ικανότητες και δεξιότητες να αντιμετωπίζουν γρήγορα και επιτυχημένα, οποιαδήποτε κατάσταση τους παρουσιαστεί κατά την εκτέλεση της αποστολής τους.

Τέλος σημειώνεται ότι το κυπριακό υπουργείο Άμυνας συμβάλει στην προώθηση των δράσεων του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Άμυνας και Ασφάλειας μέσα από τη συμμετοχή Αξιωματικού στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κολλεγίου.
 

Δειτε Επισης

Σταθερά στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος-Τίθεται σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 10,8 εκατομμύρια
Ομόφωνα «ναι» από τη Βουλή για παράταση φοίτησης σε ειδικά σχολεία μέχρι τα 22 έτη
Μόνο το 35% αποφοίτων βρίσκει εργασία στον τόμεα του-Περιορισμένες ευκαιρίες πρακτικής
Νόμος για υποχρεωτική ειδοποίηση γονέων σε περίπτωση απουσίας παιδιών από τα νηπιαγωγεία
Εν μέσω εντάσεων και αντιπαραθέσεων ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα ξενόγλωσσα προγράμματα
Νέες ρυθμίσεις για παραχώρηση τουρκοκυπριακών περιουσιών ενέκρινε η Βουλή-Όσα αλλάζουν
Πλήρη αποκατάσταση της ΑΤΑ ζητούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις-Προειδοποιούν με απεργιακά μέτρα
Νέα κίτρινη προειδοποίηση-Σταθερά στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος
Σημαντική και ξεχωριστή χαρακτήρισε τη συνάντηση Άτυπου Συμβουλίου υπουργών Περιβάλλοντος η Παναγιώτου