Μετά το «σταύρωμα» της Κ.Ε, επικύρωση Μαλά στο αυριανό Συνέδριο

Μετά την επικύρωση της υποψηφιότητας Σταύρου Μαλά από την Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ με συνοπτικές διαδικασίες η Εζεκία Παπαϊωάννου επικεντρώνεται στο αυριανό Έκτακτο Συνέδριο του Κόμματος που θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή στη Διεθνή Έκθεση Κύπρου με τη συμμετοχή όλων των μελλών των κομματικών οργάνων από τη βάση του κόμματος μέχρι την ηγεσία. Δικαίωμα να παρευρεθούν στις εργασίες του αυριανού Συνεδρίου έχουν περίπου 1300 άτομα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, στη χθεσινή της συνεδρία η ΚΕ του ΑΚΕΛ ανασκόπησε και αξιολόγησε τη συζήτηση που διεξήχθη στις Κομματικές Ομάδες Βάσεις (ΚΟΒ) για τις επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές, σε σχέση με την πρόταση της προς τις ΚΟΒ για υποστήριξη της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του Σταύρου Μαλά.
 
 
Αναφέρεται ότι τα μέλη της ΚΕ ενημερώθηκαν, επίσης, για το αποτέλεσμα της συμβουλευτικής μυστικής ψηφοφορίας που πραγματοποιήθηκε στις ΚΟΒ για την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Σταύρου Μαλά, η οποία συγκέντρωσε πάνω από 97% των ψήφων και προστίθεται ότι η εκτίμηση της ΚΕ του ΑΚΕΛ είναι ότι στις ΚΟΒ διεξήχθη ένας εποικοδομητικός διάλογος, ο οποίος βοηθά και εμπλουτίζει την πολιτική και τη δράση του κόμματος στην προεκλογική προσπάθεια.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «έχοντας υπόψη τα αποτελέσματα του εσωκομματικού διαλόγου, αλλά και τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, η ΚΕ του ΑΚΕΛ αποφάσισε να προτείνει την υποστήριξη της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του Σταύρου Μαλά στο Έκτακτο Συνέδριο του Κόμματος που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στη Διεθνή Έκθεση Κύπρου», καταλήγει η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ.
 
Το Έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο για τις προεδρικές εκλογές θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί με την εισηγητική ομιλία του Γενικού Γραμματέα  του κόμματος. Ο Άντρος Κυπριανού αναμένεται να αναλύσει το σκεπτικό της στήριξης της υποψηφιότητας Μαλά και να σκιαγραφήσει το πολιτικό πλαίσιο επιχειρηματολογίας γύρω από το οποίο θα κινηθούν τα μέλη του ΑΚΕΛ που θα καλεστούν να πείσουν τους πολίτες.
 
Ακολούθως στις 11 θα γίνει ανοιχτή συζήτηση με όλα τα μέλη να έχουν δικαίωμα παρέμβασης. Η μυστική ψηφοφορία είναι προγραμματισμένη για τις 12 και 45 ενώ το συνέδριο θα κλείσει με πανηγυρικοί χαρακτήρα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και σύντομη ομιλία του Άντρου Κυπριανού.
 

Δειτε Επισης

Στρωμένο πλέον το χαλί για τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις-Τα δεδομένα υπέρ της Κυβέρνησης για ολικό λίφτινγκ
Υπογράμμισε τη σημασία επίλυσης τους Κυπριακό η Αννίτα Δημητρίου- «Αδιαπραγμάτευτοι στόχοι η απελευθέρωση και επανένωση»
Ενοχλημένος ο Σαββίδης με τα σχόλια της απόφασης για Οδυσσέα-«Αλίμονο αν χάσουμε την εμπιστοσύνης μας στα Δικαστήρια»
Πράσινο φως από Υπουργικό για τον κρατικό προϋπολογισμό
Προτάσεις Volt μετά την κρίση με την παύση Οδυσσέα-«Ώρα για καθαρό μήνυμα και ριζικές λύσεις»
Πάει για του χρόνου η εξέταση του αιτήματος των εκτοπισμένων Ε/κ από το ΣτΕ
Καλεί σε διάλογο τους πολίτες ο Περδίκης-«Δεν θα μείνουμε να κλαίμε επί ερειπίων»
Μετά τον καυγά, τελικά βρέθηκαν Αθηνά Μιχαηλίδου και Αννίτα Δημητρίου
Μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος-Θα προσφωνήσει στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ
Νέα επίθεση ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ για παύση Οδυσσέα-«Επικίνδυνη για τη δημοκρατία η αμφισβήτηση της απόφασης»