Χειροπέδες σε 18χρονο για την επίθεση στο Parsons Green
12:53 - 16 Σεπτεμβρίου 2017

Ένας 18χρονος συνελήφθη στην περιοχή του Ντόβερ από Βρετανούς αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης στον σταθμό Πάρσονς Γκριν του μετρό του Λονδίνου.
Η αστυνομία τόνισε ότι η σύλληψη αυτή είναι "σημαντική" και ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος στις έρευνες, οι οποίες συνεχίζονται.
ο επίπεδο συναγερμού στη Βρετανία αυξήθηκε στο ανώτατο επίπεδο, σε «κρίσιμο» από «σοβαρό», ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, μετά την επίθεση στο μετρό του Λονδίνου, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ενώ είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 29 άνθρωποι.
Το επίπεδο αυτό σημαίνει ότι μια νέα επίθεση θεωρείται επικείμενη.
Σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά της που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης επισήμανε ότι οι πολίτες θα δουν τις επόμενες ημέρες στους δρόμους της χώρας μεγαλύτερη παρουσία ένοπλων αστυνομικών αλλά και στρατιωτών.
"Για αυτό το διάστημα, στρατιώτες θα αντικαταστήσουν τους αστυνομικούς αναλαμβάνοντας καθήκοντα φύλαξης ορισμένων τοποθεσιών και χώρων που θα βρίσκονται υπό προστασία και δεν έχουν πρόσβαση οι πολίτες" τόνισε η Μέι.Eπιπλέον, περισσότεροι αστυνομικοί θα αναπτυχθούν στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
«Οι πολίτες θα δουν περισσότερους ένοπλους αστυνομικούς στο δημόσιο δίκτυο μεταφορών και στους δρόμους μας» διαβεβαίωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας. «Πρόκειται για ένα αναλογικό και χρήσιμο μέτρο που στοχεύει στο να προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια και προστασία την ώρα που συνεχίζεται η έρευνα των αρχών».