Οικολόγοι: Η Κυβέρνηση περί άλλων τυρβάζει – Κυβέρνηση: Η θέση σας καταγράφεται

Με κατηγορίες για τη στάση του Προέδρου λίγες ώρες πριν μεταβεί στις ΗΠΑ προέβησαν σήμερα Οικολόγοι και ΕΔΕΚ.
 
«Δεν θέλει την ενότητα ο Πρόεδρος»
 
Την αρχή έκανε η ΕΔΕΚ κατηγορώντας τον Πρόεδρο Αναστασιάδη πως δεν θέλει την ενότητα των κομμάτων στο Κυπριακό αφού δήλωσε πως έχει δηλώσει ότι θα προχωρήσει και θα καταθέσει γραπτώς στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ τις θέσεις της ε/κ πλευράς.
«Εκτιμούμε πως αυτό θα έπρεπε να το είχε συζητήσει και με το Εθνικό Συμβούλιο. Αντί αυτού προτίμησε να αναλάβει προσωπικά την ευθύνη χωρίς να ενημερώσει το Εθνικό Συμβούλιο».

Αυτό αποτελεί ένα πολιτικό ολίσθημα του Προέδρου της Δημοκρατίας ο οποίος ουσιαστικά με τη στάση του αυτή επιβεβαιώνει πως πέρα από την υποβάθμιση του Εθνικού Συμβουλίου καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΔΕΚ.
Η ΕΔΕΚ και ο υποψήφιος Πρόεδρος που στηρίζει επιτίθενται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τους πλέον απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς - καλλιεργώντας έτσι τη διχόνοια, την εμπάθεια και την υποβίβαση του πολιτικού λόγου, αναφέρει ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος σε γραπτή απάντησή του προς την ΕΔΕΚ.

"Είναι τουλάχιστον πρόκληση όταν η ΕΔΕΚ, η οποία μαζί με τον υποψήφιο Πρόεδρο που στηρίζει, καθώς και με τα στελέχη του επιτελείου του, καθημερινώς επιτίθενται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τους πλέον απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς - καλλιεργώντας έτσι τη διχόνοια, την εμπάθεια και την υποβίβαση του πολιτικού λόγου μόνο και μόνο για την αναρρίχηση στην εξουσία - να κατηγορεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι δεν ενεργεί με γνώμονα την ενότητα", σημειώνει ο κ Παπαδόπουλος.
 
Η Κυπριακή ηγεσία περί άλλων τυρβάζει
 
Στο ίδιο μοτίβο και οι Οικολόγοι κατηγορεί την Κυβέρνηση πως εσφαλμένα δεν συγκλήθηκε το Εθνικό Συμβούλιο για να εξετάση της δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ.
 
«Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ξεκινά για την Νέα Υόρκη και διαμηνύει ότι έχει ιδέες για επανέναρξη των συνομιλιών. Την ίδια ώρα ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας διακηρύσσει την λήξη των συνομιλιών, όπως τις ξέρουμε από το 2008» αναφέρουν στην ανακοίνωση τους οι Οκολόγοι.
 
«Αντί λοιπόν η πολιτική ηγεσία να συσκέπτεται και να προβληματίζεται, να εργάζεται πυρετωδώς επί νέων ιδεών και προτάσεων για το Κυπριακό, περί άλλων τυρβάζει.Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν έκανε καν τον κόπο να συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο για να διαβουλευτεί πριν μεταβεί στην Νέα Υόρκη. Ακόμα μια δέσμευση του Προεδρικού πήγε στον κάλαθο των αχρήστων. Αφού ξέχασε τη δέσμευση του για συζήτηση των προτάσεων των κομμάτων μετά τις διακοπές, εκθέτει τώρα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο που δημόσια δήλωνε πριν από δεκαπέντε μέρες ότι ο Πρόεδρος πριν την επίσκεψη στην Νέα Υόρκη θα συγκαλέσει Εθνικό Συμβούλιο» καταλήγουν οι Οικολόγοι.
 
Για να πάρουν απάντηση από τον Βίκτωρα Παπαδόπουλο πως σημειώνεται η σημερινή τους ανακοίνωση αφού όπως υποστηρίζει οι Οικολόγοι καθ΄ όλη την πορεία των συνομιλιών διαφωνούσε με τις οποιεσδήποτε συναντήσεις και εξελίξεις.
 
«Προβληματίζεται» και «ανησυχεί», δηλώνει το Κίνημα Οικολόγων, το οποίο καθ’ όλη την πορεία των συνομιλιών διαφωνούσε και δεν ήθελε τις συναντήσεις στη Νέα Υόρκη, στο Νταβός και τις συνομιλίες στο Μοντ Πελεράν, καθώς και τη Διάσκεψη για την Κύπρο στη Γενεύη και στο Κραν Μοντανά με την Τουρκία στο τραπέζι για τη διεθνή πτυχή του Κυπριακού, επειδή δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ότι τερματίστηκαν οι συνομιλίες, αναφέρει ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Το σημειώνουμε με ενδιαφέρον, προσθέτει ο κ. Παπαδόπουλος, σε γραπτή του απάντηση προς το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.
 

Δειτε Επισης

Στρωμένο πλέον το χαλί για τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις-Τα δεδομένα υπέρ της Κυβέρνησης για ολικό λίφτινγκ
Υπογράμμισε τη σημασία επίλυσης τους Κυπριακό η Αννίτα Δημητρίου- «Αδιαπραγμάτευτοι στόχοι η απελευθέρωση και επανένωση»
Ενοχλημένος ο Σαββίδης με τα σχόλια της απόφασης για Οδυσσέα-«Αλίμονο αν χάσουμε την εμπιστοσύνης μας στα Δικαστήρια»
Πράσινο φως από Υπουργικό για τον κρατικό προϋπολογισμό
Προτάσεις Volt μετά την κρίση με την παύση Οδυσσέα-«Ώρα για καθαρό μήνυμα και ριζικές λύσεις»
Πάει για του χρόνου η εξέταση του αιτήματος των εκτοπισμένων Ε/κ από το ΣτΕ
Καλεί σε διάλογο τους πολίτες ο Περδίκης-«Δεν θα μείνουμε να κλαίμε επί ερειπίων»
Μετά τον καυγά, τελικά βρέθηκαν Αθηνά Μιχαηλίδου και Αννίτα Δημητρίου
Μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος-Θα προσφωνήσει στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ
Νέα επίθεση ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ για παύση Οδυσσέα-«Επικίνδυνη για τη δημοκρατία η αμφισβήτηση της απόφασης»