Απεφάνθη το αυτονόητο η νορβηγική δικαιοσύνη– «Η Μαρίε Ελένη να επιστρέψει στην μητέρα της»

Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτηρίζει την πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου της Νορβηγίας σε σχέση με την πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής της 4χρονης Μαρίε Ελένης από τον πατέρα της, ο δικηγόρος της μητέρας της ανήλικης Λάρης Βραχίμης.
 
Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο κ. Βραχίμης είπε ότι είναι η πρώτη φορά που νορβηγικό δικαστήριο διατάσσει τις αρχές της χώρας εάν και εφόσον εντοπίσουν την ανήλικη να την επιστρέψουν στην Κύπρο και να την παραδώσουν στη μητέρα της.
 
Ο κ. Βραχίμης διευκρίνισε ότι όλες οι προηγούμενες αποφάσεις των νορβηγικών δικαστηρίων αυτό που λένε είναι ότι την αρμοδιότητα να αποφασίσουν για το θέμα της γονικής μέριμνας της μικρής την έχουν τα κυπριακά δικαστήρια.
 
Ο δικηγόρος της μητέρας ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή εκκρεμεί η τελική απόφαση του Οικογενειακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για τη γονική μέριμνα της ανήλικης, η έκδοση της οποίας αναμένεται περί τα τέλη Σεπτεμβρίου αρχές Οκτωβρίου.
 
Ερωτηθείς κατά πόσο εκπροσωπείται και η πλευρά του πατέρα της ανήλικης σε αυτή τη διαδικασία, είπε ότι η δικηγόρος του Νορβηγού πατέρα αποσύρθηκε από τη διαδικασία, σημειώνοντας ότι το δικαστήριο καλείται να αποφασίσει ποιο είναι το συμφέρον της μικρής «κάτι που είναι φως φανάρι», όπως είπε.
 
Είπε επίσης ότι  βρίσκεται μέχρι σήμερα σε ισχύ το προσωρινό διάταγμα που είχε εκδώσει το δικαστήριο, το οποίο παραχωρούσε την κηδεμονία της ανήλικης στην μητέρα της.
 
Ο κ. Βραχίμης είπε ότι δυστυχώς παρά τις προσπάθειες της Αστυνομίας δεν κατέστη δυνατό μέχρι σήμερα να εντοπιστούν τα ίχνη της Μαρίε Ελένης τα οποία χάθηκαν εδώ και πέντε μήνες από την ημέρα της απαγωγής της στις 27 Απριλίου έξω από νηπιαγωγείο στη Λευκωσία.
 
Ανέφερε ότι η Αστυνομία έκανε ότι μπορούσε να κάνει, προσθέτοντας ότι όλες οι μέχρι στιγμής ενδείξεις συνηγορούν υπέρ του ενδεχομένου ο πατέρας να εγκατάλειψε την Κύπρο μαζί με την μικρή  λίγες μέρες μετά την απαγωγή της γι’ αυτό και δεν απέδωσαν καρπούς οι πολύμηνες αστυνομικές έρευνες.
 
Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση η Αστυνομία είχε προβεί σε συλλήψεις προσώπων που είχαν θεωρηθεί ως ύποπτα για την ανάμειξη τους στην υπόθεση τα οποία αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθερα αφού δεν προέκυψε οτιδήποτε ενοχοποιητικό εναντίον τους.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ 
 
 

Δειτε Επισης

Γιατί κλήθηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης ο Βοηθός Αρχηγός στη δίκη της Ζαννέτου-Τι κατέθεσε η Επίτροπος, ο αστυφύλακας και τα ευρήματα
ΒΙΝΤΕΟ: Σε λειτουργία η πρώτη αφαλάτωση από τα ΗΑΕ-Ευχαριστίες Παναγιώτου
Από την κίτρινη στην πορτοκαλί προειδοποίηση-Θα φτάσει τους 43 βαθμούς ο υδράργυρος
Σε σοβαρή κατάσταση 54χρονη μετά από τροχαίο-Έχασε τον έλεγχο του οχήματός της και έπεσε σε γκρεμό
Ποινή φυλάκισης επτά ετών σε 30χρονο για 333 γραμμάρια κοκαΐνη και κάνναβης
Προσοχή στους ταξιδιώτες συστήνει η Υπηρεσία Καταναλωτή-Φαινόμενα ελλιπής πληροφόρησης ασφάλισης ταξιδιού
Υπό τριήμερη κράτηση ο 41χρονος για τα επεισόδια στο σύνδεσμο της Ομόνοιας στη Λάρνακα
Καθορίστηκαν με νόμο οριζόντια καθήκοντα για αντιδημάρχους-Ενέκρινε πακέτο τροποποιήσεων η Βουλή
Πτώση πυροσβεστικού ελικοπτέρου στην Ελευσίνα-Συμμετείχε σε κατάσβεση πυρκαγιάς
Προκλητικός και πάλι ο Τατάρ-Τα βάζει με την Ε/κ πλευρά για «άδικες επιθέσεις» στο περιουσιακό ζήτημα