Ο Κύπρος Νικολαΐδης  θα αναγορευθεί σε Επίτιμο Διδάκτορα της Ιατρικής του ΠΚ

Σε Επίτιμο Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου θα αναγορευθεί στις 12 Οκτωβρίου ο καταξιωμένος διεθνώς Κύπριος επιστήμονας Κύπρος Νικολαΐδης, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Πανεπιστήμιο.

Σημειώνεται ότι ο Δρ Νικολαΐδης υπήρξε μέλος της ειδικής επιτροπής επιλογής του νέου Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου.
 
Ο Δρ Νικολαΐδης θεμελιωτής της εμβρυϊκής ιατρικής, θεωρείται ο «πατέρας» της αυχενικής διαφάνειας, διαγνωστική τεχνική που συντελεί στον πρώιμο εντοπισμό των γενετικών μεταλλάξεων που σχετίζονται με το Σύνδρομο Down και είναι πρωτοπόρος στην έρευνα και τις εφαρμογές της εξέτασης Cell Free DNA testing  για τον εντοπισμό χρωμοσωμικών ανωμαλιών στο περιφερικό αίμα της γυναίκας.
 
Γεννήθηκε στις  9 Απριλίου 1953 στην Πάφο της Κύπρου. Σπούδασε Ιατρική στο King’s College School of Medicine and Dentistry στο Λονδίνο και έγινε Διευθυντής  στο Harris Birthright Research Centre for Fetal Medicine, στην πρώτη μονάδα Εμβρυικής Ιατρικής του Ηνωμένου Βασιλείου.

Δημιούργησε ένα ερευνητικό και εκπαιδευτικό  πρόγραμμα εμβρυικής ιατρικής με αποτέλεσμα το King’s College Hospital να γίνει ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα Εμβρυικής Ιατρικής με χιλιάδες επισκέπτες-ιατρούς.
 
Όπως δήλωσε ο Πρύτανης, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, «πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική μορφή της Ιατρικής Επιστήμης, με μοναδική συνεισφορά στο επιστημονικό γίγνεσθαι. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που θα έχουμε την ευκαιρία να τιμήσουμε τον Δρ Κύπρο Νικολαΐδη, ο οποίος θα αποτελεί πλέον μέλος της ακαδημαϊκής μας κοινότητας».

Δειτε Επισης

Αβάσιμες και παραπλανητικές χαρακτήρισε τις δηλώσεις εκπροσώπου συντεχνίας το ΔΣ της ΑΗΚ
ΒΙΝΤΕΟ: Κινητοποίηση καταδίκης έξω από το fan club της Ομόνοιας στη Λακατάμια
Ετοιμάζεται εγχειρίδιο καλής πρακτικής για ΜΜΕ με λεξιλόγιο για χρόνιες παθήσεις
Σε εφαρμογή η διαλειτουργικότητα του «Ψηφιακού Πολίτη» και του «Gov.gr Wallet»
Ασυνεννοησία μεταξύ αρμόδιων υπηρεσιών, Δήμων και Βάσεων για τις δειγματοληψίες στο Lady’s Mile
Παρουσιάστηκε η πρόταση νόμου για φορολόγηση υπερκερδών από ΑΠΕ-«Θα συνεχίσουν οι υψηλές τιμές στο ρεύμα»
Αναδείχθηκε η ηγεσία της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας ΗΒ-Δέσμευση για στήριξη προσπαθειών στο Κυπριακό
Επανέρχονται οι Οικολόγοι για το Νοσοκομείο Λευκωσίας-«Οι ευθύνες είναι του Υπ. Υγείας και του ΟΚΥπΥ που αδιαφορούν»
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στην Κύπρο για αξιολόγηση του «ΘΑλΕΙΑ2021-2027»
Γ. Παπαναστασίου: Συστήματα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας μέσα στους επόμενους 16 μήνες