Χ. Αγκαστινιώτης: Τώρα η κατάλληλη στιγμή για επενδύσεις στην Κύπρο

Το μήνυμα ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για επενδύσεις στην Κύπρο έστειλε από το βήμα του 2oυ Cyprus International Investors Summit ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus), Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης. 

Απευθυνόμενους προς τους ξένους επενδυτές που παρακολουθούσαν το διεθνές συνέδριο, ο κ. Αγκαστινιώτης
τόνισε ότι η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία είναι η κατάλληλη για όσους σκέφτονται να προχωρήσουν για επενδύσεις στο νησί, αντιπαραβάλλοντας τη δυναμική ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας. 

Διαβάστε ακόμα: Δημητριάδης: Στην Κύπρο μπορείτε να επενδύσετε

Τόνισε ότι καλές επενδύσεις μπορούν να γίνουν όχι μόνο στους τομείς των ακινήτων, της ακίνητης περιουσίας και του ελεύθερου χρόνου, αλλά σε άλλους υποσχόμενους τομείς της οικονομίας του τόπου.  

Ο κ. Αγκαστινιώτης, αναφέρθηκε στη σημαντική αύξηση του τουρισμού με τις αφίξεις ρεκόρ, στα επενδυτικά κεφάλαια, στην ναυτιλία, στις επενδύσεις που γίνονται στην Κύπρο σε σχέση με τον τομέα της ενέργειας, στις πωλήσεις ακινήτων, στον κλάδο των κατασκευών κ.α.

Διαβεβαίωσε ότι ο Invest Cyprus αναλαμβάνει συνεχώς πρωτοβουλίες για περαιτέρω ανάπτυξη όλων των τομέων της οικονομίας. «Εξακολουθούμε να είμαστε αφοσιωμένοι στην αποστολή μας να προωθήσουμε και να ενισχύσουμε το ανταγωνιστικό περιβάλλον της χώρας, στηρίζοντας έτσι νέους και υπάρχοντες επενδυτές αλλά και συμβάλλοντας στο οικονομικό και κοινωνικό τοπίο της Κύπρου υποστηρίζοντας την αλλαγή. όπου είναι απαραίτητο», ανέφερε χαρακτηριστικά. Η Invest Cyprus, συμπλήρωσε ο κ. Αγκαστινιώτης, «είναι εδώ για να σας παράσχει την απαραίτητη υποστήριξη που θα βοηθήσει τα μελλοντικά σας σχέδια να ευδοκιμήσουν.

Σημείωσε ότι σε ευθυγράμμιση με την κυβέρνηση και τον ιδιωτικό τομέα, η προσέλκυση ξένων επενδύσεων σε όλους τους παραγωγικούς τομείς της κυπριακής οικονομίας υπήρξε και παραμένει προτεραιότητα. «Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουμε προσελκύσει σημαντικές επενδύσεις σε όλους τους τομείς. Το μεγαλύτερο ολοκληρωμένο καζίνο- θέρετρο στην ΕΕ βρίσκεται σε εξέλιξη στη Λεμεσό. το μεγαλύτερο λιμάνι μας έχει εμπορευματικοποιηθεί  και μετατρέπεται σε ένα από τα πιο προηγμένα εμπορικά λιμάνια της περιοχής, πολλές μαρίνες έχουν κατασκευαστεί ή βρίσκονται υπό κατασκευή σε ολόκληρο το νησί. και ένας αυξανόμενος αριθμός εταιρειών δημιουργούν μια βάση στην Κύπρο», πρόσθεσε.

Ο κ. Αγκαστινιώτης ανέφερε ότι οι επενδυτές επιλέγουν την Κύπρο όχι μόνο λόγω των πολλών ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων που προσφέρει, αλλά και λόγω της ανθεκτικότητας της οικονομίας και της ικανότητάς της να προσαρμόζεται συνεχώς στις μεταβαλλόμενες συνθήκες και να αναπήδηση από εξωτερικές κρίσεις, όπως αποδεικνύει και η αντίδρασή της στην οικονομική κρίση, μέσα σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό διεθνές οικονομικό περιβάλλον.
 
«Η κυπριακή κυβέρνηση, σε ευθυγράμμιση με την Invest Cyprus, δεσμεύεται να ενισχύσει περαιτέρω τους λόγους για τους οποίους οι επενδυτές επιλέγουν την Κύπρο. Είναι αποφασισμένη να ενισχύσει αυτό το διαφοροποιημένο, βιώσιμο και προσανατολισμένο στην ανάπτυξη οικονομικό μοντέλο, εισάγοντας τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα διευκολύνουν όλες τις πτυχές της επιχειρηματικής δραστηριότητας», κατέληξε ο Πρόεδρος του Invest Cyprus.