Προεκλογικός πυρετός με άρωμα Τάσσου και Χριστόφια

Χτύπησε κόκκινο το θερμόμετρο της προεκλογικής κόντρας των επιτελείων ενόψει των Προεδρικών Εκλογών του ερχόμενου Φεβρουαρίου με αναφορές σε επιτεύγματα και αποτυχίες προηγούμενων κυβερνήσεων. Μια ατάκα του Σταύρου Μαλά από αέρος ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει την κόντρα ανάμεσα στο επιτελείο του και το επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου.
 
«Καλύτερα η οικονομία στον αυτόματο πιλότο παρά με πιλότους καμικάζι» ήταν το απαντητικό twit του Νικόλα Παπαδόπουλου στον Σταύρο Μαλά που σχολίασε πως επί τις Προεδρίας του Τάσσου Παπαδόπουλου η οικονομία βρισκόταν στον αυτόματο πιλότο από το ραδιόφωνο του ACTIVE.
 
Το σχόλιο του Σταύρου Μαλά ενόχλησε και τον πρώην Υπουργό Οικονομικών επί Τάσσου, Μάκη Κεραυνό που έκανε λόγο για πιλότους καμικάζι επί διακυβέρνησης Χριστόφια, παραθέτοντας  μέτρα που υλοποιήθηκαν επί δικής του θητείας στο Υπουργείο Οικονομικών.
 
Στην κόντρα με τον Σταύρο Μαλά δεν άργησαν να μπουν και τα κόμματα που στηρίζουν την υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου. ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Αλληλεγγύη εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες επιτέθηκαν στον υποψήφιο του ΑΚΕΛ για τη θητεία του ως Υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση Χριστόφια.
 
«Ο κ. Μαλάς μπορεί εύκολα ως διατελέσας Υπουργός της διακυβέρνησης Χριστόφια να ανασύρει τα αρχεία του και να κάνει τη σύγκριση, η οποία θα είναι συντριπτικά καταθλιπτική για τη διακυβέρνηση στην οποία ήταν Μέλος» σημειώνει το ΔΗΚΟ.
 
 
 
Ο κ. Μαλάς ήταν στέλεχος της κυβέρνησης Χριστόφια η οποία ήταν η μοναδική κυβέρνηση από τότε που ιδρύθηκε το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας η οποία δεν χρηματοδότησε κανένα πρόγραμμα» αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΕΔΕΚ.
 
«Λέμε ότι επί διακυβερνήσεως Νικόλα Παπαδόπουλου η Οικονομία του τόπου θα απογειωθεί. Ελπίζουμε ότι ο κύριος Μαλάς θα τον στηρίξει», σημειώνει η Αλληλεγγύη.   
 
Στην κόντρα που ξέσπασε τις δικές τους θέσεις έδωσαν τόσο ο ΔΗΣΥ μέσω του Πρόδρομου Προδρόμου όσο και το Επιτελείο του Γιώργου Λιλλήκα.
 
Ο Πρόδρομος Προδρόμου από την πλευρά του υποστήριξε πως όντως για χρόνια στην Κύπρο υπήρξε ανάπτυξη πλην των ετών που στη διακυβέρνηση της χώρας ήταν η Κυβέρνηση Χριστόφια με υπουργό τον Σταύρο Μαλά, ενώ επιτέθηκε και στον Νικόλα Παπαδόπουλο σημειώνοντας πως μέχρι το 2016 «αναγνώριζε και ψήφιζε τις πολιτικές του Νίκου Αναστασιάδη».
 
Από την πλευρά του το επιτελείο του Γιώργου Λιλληκα σε ανακοίνωση του σημειώνει πως τα εγκληματικά λάθη των τραπεζιτών σε συνδυασμό με την κάκιστη διαχείριση της οικονομίας του τόπου από τη διακυβέρνηση Χριστόφια, έφεραν την κυπριακή οικονομία στο χείλος του γκρεμού από όπου την έσπρωξε η κυβέρνηση Αναστασιάδη με το πιστόλι στον κρόταφο και το κούρεμα των καταθέσεων.
 
Απάντησε με βίντεο στον Λιλλήκα η ΕΔΕΚ
 
Ο Γιώργος Λιλλήκας μιλώντας στη μεσημβρινή εκπομπή του ALPHA, απαντώντας στις κατηγορίες για πολιτική αναξιοπιστία σημείωσε πως δεν ρωτήθηκε ποτέ από την ΕΔΕΚ για το ενδεχόμενο ίδρυσης κόμματος μετά τις προεδρικές του 2013. Αντίθετα, όπως υποστήριξε, ο ίδιος έθεσε το θέμα με τον Γιαννάκη Ομήρου να του απαντά πως «δεν είναι κριτήριο εάν η κοινωνία έχει ανάγκη από νέα πολιτικά κόμματα, κι αν δεν το κάνεις εσύ θα το κάνει κάποιος άλλος».
 
Η ΕΔΕΚ δεν άφησε ασχολίαστες τις δηλώσεις Λιλλήκα και του απάντησε με βίντεο από τηλεοπτική συνέντευξη του στον ΑΝΤ1.

Δειτε Επισης

Υπογράμμισε τη σημασία επίλυσης τους Κυπριακό η Αννίτα Δημητρίου- «Αδιαπραγμάτευτοι στόχοι η απελευθέρωση και επανένωση»
Ενοχλημένος ο Σαββίδης με τα σχόλια της απόφασης για Οδυσσέα-«Αλίμονο αν χάσουμε την εμπιστοσύνης μας στα Δικαστήρια»
Πράσινο φως από Υπουργικό για τον κρατικό προϋπολογισμό
Προτάσεις Volt μετά την κρίση με την παύση Οδυσσέα-«Ώρα για καθαρό μήνυμα και ριζικές λύσεις»
Πάει για του χρόνου η εξέταση του αιτήματος των εκτοπισμένων Ε/κ από το ΣτΕ
Καλεί σε διάλογο τους πολίτες ο Περδίκης-«Δεν θα μείνουμε να κλαίμε επί ερειπίων»
Μετά τον καυγά, τελικά βρέθηκαν Αθηνά Μιχαηλίδου και Αννίτα Δημητρίου
Μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος-Θα προσφωνήσει στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ
Νέα επίθεση ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ για παύση Οδυσσέα-«Επικίνδυνη για τη δημοκρατία η αμφισβήτηση της απόφασης»
Προκλητικός ο Τούρκος ΥΠΑΜ-«Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες στην Κύπρο»