Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Εκλογικού Επιτελείου Λευκωσίας, του Νικόλα Παπαδόπουλου

Πραγματοποιήθηκαν απόψε τα εγκαίνια του Εκλογικού Επιτελείου Λευκωσίας, του Υποψήφιου Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ. Νικόλα Παπαδόπουλου, στην παρουσία εκατοντάδων στελεχών, εθελοντών και υποστηρικτών της υποψηφιότητάς του.
 
Ο Νικόλας Παπαδόπουλος ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι «όλοι μαζί προχωράμε γιατί η Κύπρος χρειάζεται αλλαγή». Αναφερόμενος στις συμφορές που βίωσε ο τόπος μετά και την χρεοκοπία της οικονομίας και των τραπεζών, είπε πως «δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια ήταν δύσκολα, ίσως τα χειρότερα που περάσαμε μετά το 1974». Όσον αφορά στην κρίση των θεσμών, επεσήμανε πως «από εκεί οφείλουμε να ξεκινήσουμε την μεταρρύθμιση του κράτους μας. Οι θεσμοί να λειτουργούν για εμάς και όχι για τους εαυτούς τους. Να διορίσουμε καλούς και τίμιους ανθρώπους σε θέσεις κλειδιά, έτσι ώστε να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε το δημόσιο συμφέρον».
 
Διαβάστε περισσότερες πολιτικές ειδήσεις ΕΔΩ
 
Σε άλλο σημείο ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στο λεγόμενο, από την κυβέρνηση Αναστασιάδη «success story» τονίζοντας πως αυτό είναι παραπλανητικό και προκλητικό. Διερωτήθηκε ποιο είναι το «success story» ότι  «200 χιλιάδες συμπολίτες μας ζουν είτε κάτω είτε κοντά στο όριο της φτώχειας; Ή ότι μεγάλος αριθμός των νέων αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό, για να εργαστούν και έτσι μειώθηκαν και τα ποσοστά της ανεργίας;». Για να προσθέσει στην συνέχεια ότι «βλέπουμε ακριβώς τα ίδια προβλήματα που είχαμε μπροστά μας το 2013 να εξακολουθούν να μας αντικρίζουν. Έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων στον κόσμο. Οι τράπεζές μας συνεχίζουν να πιέζουν την κυπριακή οικονομία για την εξαργύρωση αυτών των δανείων και την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων ολόκληρης της κυπριακής οικονομίας». Επί τούτου εξήγησε ότι «δεν έμεινε κυπριακή τράπεζα στην Κύπρο. Κουρέψαμε τους πολίτες για να σώσουμε τις τράπεζες. Και αν είχαμε έστω και μια πιθανότητα να δούμε όφελος οτιδήποτε κερδίσουν δε θα μείνει στην κυπριακή οικονομία, αλλά στο εξωτερικό. Εμείς, ούτε μηδενίζουμε, αλλά ούτε πανηγυρίζουμε για την κατάσταση που βρίσκουμε σήμερα. Θεωρούμε πως άμεσα πρέπει να διαμορφώσουμε ένα όραμα για την οικονομία, αλλά και για την κυπριακή κοινωνία».
Προχωρώντας ένα βήμα πάρα πέρα ο Υποψήφιος Πρόεδρος παρέθεσε εισηγήσεις για το πώς η οικονομίας της Κύπρου μπορεί να γίνει μία οικονομία της γνώσης, της τεχνολογίας και της έρευνας. «Μπορούμε να δούμε θετικά επιτυχημένα παραδείγματα, άλλων χωρών, όπως είναι το γειτονικό Ισραήλ. Να επενδύσουμε στην παιδεία μας, στους νέους μας, στον πληθυσμό μας, στο ένα πλεονέκτημα που έχουμε που μπορεί να μας πάρει μπροστά που είναι ο κόσμος μας, οι γνώσεις μας. Εκεί πρέπει να στοχεύσουμε. Να γίνουμε ένα κέντρο υγείας και όχι να ντρεπόμαστε να περπατήσουμε μέσα στα νοσοκομεία μας λόγω των τριτοκοσμικών συνθηκών που επικρατούν σήμερα. Ένα νέο μοντέλο της κυπριακής οικονομίας που θα λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε να προσδίδει όφελος και ευρωστία σε όλους τους πολίτες. Ένα μοντέλο ανάπτυξης που θα αποκαθιστά τη μεσαία τάξη. Δεν έχουμε το δίλημμα χρεοκοπία ή λεηλασία. Μπορούμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες.  Ν’ αντιμετωπίσουμε πρωτίστως το πιο σημαντικό πρόβλημα που σήμερα αντιμετωπίζει η Κύπρος στο κεφάλαιο της οικονομίας. Τα δάνεια, τα χρέη, τις εκποιήσεις. Η δική μας εισήγηση είναι ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια κακή τράπεζα. Ένας φορέας, δηλαδή, διαχείρισης αυτών των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Να σταματήσει αυτή η πίεση. Να μπορέσουν ν’ ανασάνουν οι επιχειρήσεις. Να σταματήσει η πτώση της αξίας των ακινήτων. Να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε διαγραφές δανείων με κοινωνικά και άλλα κριτήρια. Πρέπει αυτό να υλοποιηθεί άμεσα όπως έγινε σε όλες τις υπόλοιπες χώρες που αναγκάστηκαν να ζητήσουν τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
 
Αναφερόμενος στο Κυπριακό επέστησε την προσοχή στην ξεκάθαρη πρόθεση του κ. Αναστασιάδη εάν επανεκλεγεί. Όπως είπε: «Ο κ. Αναστασιάδης έχει ήδη διατυπώσει τη θέση του. Είναι έτοιμος να στείλει επιστολή στον Γ.Γ των Ηνωμένων Εθνών. Μια νέα επιστολή με την οποία θα του λέγει πώς είναι έτοιμος να συνεχίσει από εκεί που έμεινε. Να συνεχίσει από την εκ περιτροπής προεδρία. Θα συνεχίσει από τους χρήστες που θα παραμείνουν μέσα στα σπίτια των προσφύγων μας. Θα συνεχίσει από τους έποικους που θα μείνουν όλοι. Θα συνεχίσει με τις τέσσερις ελευθερίες των Τούρκων. Θα συνεχίσει από εκεί που έμεινε και πολύ φοβούμαι είναι έτοιμος να δώσει κι άλλα».
 
Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος απευθυνόμενος στους φίλους και υποστηρικτές αυτής της μεγάλης προσπάθειάς του, είπε χαρακτηριστικά: «είμαστε όλοι μαζί μια γροθιά να σπάσουμε τον γυάλινο κόσμο των ψευδαισθήσεών τους. Τον ερχόμενο Φεβρουάριο θα μας ακούσουν όλους μαζί δυνατά να ζητάμε πίσω αυτά που χάσαμε. Να ζητάμε να επανέλθει η χώρα σε μια χρηστή διοίκηση, σε συνθήκες διαφάνειας αλλά και αξιοκρατίας. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο πρέπει και οφείλουμε να ξεκινήσουμε αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια, με όσο γίνεται περισσότερες δυνάμεις, αλλά και κοινωνικοπολιτικά σύνολα που θέλουν να συνταχθούν μαζί μας, που μοιράζονται τα δικά μας οράματα, που έχουν κοινές ανησυχίες».

Δειτε Επισης

Στρωμένο πλέον το χαλί για τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις-Τα δεδομένα υπέρ της Κυβέρνησης για ολικό λίφτινγκ
Υπογράμμισε τη σημασία επίλυσης τους Κυπριακό η Αννίτα Δημητρίου- «Αδιαπραγμάτευτοι στόχοι η απελευθέρωση και επανένωση»
Ενοχλημένος ο Σαββίδης με τα σχόλια της απόφασης για Οδυσσέα-«Αλίμονο αν χάσουμε την εμπιστοσύνης μας στα Δικαστήρια»
Πράσινο φως από Υπουργικό για τον κρατικό προϋπολογισμό
Προτάσεις Volt μετά την κρίση με την παύση Οδυσσέα-«Ώρα για καθαρό μήνυμα και ριζικές λύσεις»
Πάει για του χρόνου η εξέταση του αιτήματος των εκτοπισμένων Ε/κ από το ΣτΕ
Καλεί σε διάλογο τους πολίτες ο Περδίκης-«Δεν θα μείνουμε να κλαίμε επί ερειπίων»
Μετά τον καυγά, τελικά βρέθηκαν Αθηνά Μιχαηλίδου και Αννίτα Δημητρίου
Μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος-Θα προσφωνήσει στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ
Νέα επίθεση ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ για παύση Οδυσσέα-«Επικίνδυνη για τη δημοκρατία η αμφισβήτηση της απόφασης»