Αντιδράσεις στα κατεχόμενα από τη μη αλλαγή της ώρας

Την αντίθεσή της με την εξαγγελία του "αναπληρωτή πρωθυπουργού" Σερντάρ Ντενκτάς ότι και φέτος δεν θα εφαρμοστεί η χειμερινή ώρα στα κατεχόμενα, εξέφρασε η Σιμπέλ Σιμπέρ.
 
Η «πρόεδρος της βουλής» ρωτήθηκε για το θέμα μετά την συνάντησή της με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, με τον οποίο, όπως είπε, συζήτησαν και αυτό το θέμα. «Υπάρχει μια πραγματικότητα εδώ, εμείς δεν βρίσκουμε σωστό τα παιδιά μας να πηγαίνουν στο σκοτάδι στο σχολεία, το λένε αυτό και οι ειδικοί». Θα πρέπει να συζητήσουν με τους αρμόδιους, πρόσθεσε, αυτή την απόφαση και πού βασίστηκαν για να την πάρουν.
 
Την ανακοίνωση ότι η «δεν θα αλλάξει η ώρα» φέρεται να έκανε ο «αναπληρωτής πρωθυπουργός», Σερντάρ Ντενκτάς σε συνάντησή του με αντιπροσωπείες διαφόρων συντεχνιών. Σύμφωνα με την Γενί Ντουζέν, σχετική επίσημη ανακοίνωση θα γίνει από τον «πρωθυπουργό» Χουσείν Οζγκιουργκιούν.
 
Ο κ. Ντενκτάς δικαιολογώντας την απόφαση που φέρεται να έχει πάρει ήδη η «κυβέρνηση» ανέφερε ότι το ψευδοκράτος πρέπει να έχει την ίδια ώρα με την Τουρκία, με την οποία συνεργάζεται σε όλους τους τομείς.

Σύμφωνα με τη Γενί Ντουζέν, οι εκπρόσωποι των συντεχνιών αντιδρώντας στο άκουσμα της ανακοίνωσης για την ώρα, εγκατέλειψαν τη συνάντηση με τον Σερντάρ Ντενκτάς, με τον Σενέρ Ελτζίλ της συντεχνίας των τ/κ δασκάλων να δηλώνει ότι πρόκειται για πολιτική απόφαση της «κυβέρνησης» και πως ο κόσμος πλήρωσε το τίμημα αυτής της «αμαρτίας» πέρυσι με την ζωή αθώων μαθητών. «Τα παιδιά θα πρέπει να πηγαίνουν σχολείο όταν είναι ακόμη σκοτάδι», ανέφερε.
 
Η πρόεδρος της συντεχνίας των καθηγητών, Σελμά Εϊλέν είπε ότι έχουν προτείνει την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το θέμα, ώστε την απόφαση να την πάρει ο «λαός».
 
Ο πρόεδρος της συντεχνίας των «δημοσίων» υπαλλήλων, Kamu Sen, Μετίν Ατάν κάλεσε την «κυβέρνηση» να επαναξιολογήσει την κατάσταση. Πρόσθεσε όμως ότι ο Σερντάρ Ντενκτάς τους δήλωσε πως δεν πρόκειται να κάνουν «βήμα πίσω».
 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού-Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας
Ο Κύπριος ερευνητής πίσω από τα ίχνη ζωής σε εξωπλανήτη-Από την Έγκωμη στο Cambridge και η τεράστια ανακάλυψη
Κ. Κουμής: Σημαντική άνοδος σε αγροτουρισμό και αθλητικό τουρισμό
Στο νοσοκομείο άνδρας μετά από δάγκωμα φίνας-Το πρώτο που καταγράφηκε για το 2025 (pic)
Αντιδρά στο πρόστιμο για το αντλιοστάσιο ο ΕΟΑ Λευκωσίας-«Οι εργασίες ήταν επιτακτικές και νόμιμες»
Διαφωνία για περικοπή επιχορήγησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων εκφράζει ο ΣΕΜΗΟ
Αισιόδοξος για θετική κατάληξη σε συζητήσεις για ΑΤΑ ο Παναγιώτου-Οι εκτιμήσεις εργαζομένων και εργοδοτών
Μισθολογικές αυξήσεις και ωφελήματα διεκδικεί το Ωρομίσθιο Κυβερνητικό Προσωπικό
«Οι καταναλωτές χάνουν τη δυνατότητα αγοράς ηλεκτρικού οχήματος»-Διαφωνία ΣΕΜΗΟ για την περικοπή χορηγιών
Βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία