Κυβερνοεπίθεση άνευ προηγουμένου στην Equifax

Κυβερνοεπίθεση άνευ προηγουμένου δέχτηκε η εταιρεία Equifax, από την οποία εκλάπησαν προσωπικά δεδομένα 143 εκατ. Αμερικανών πολιτών, μεταξύ των οποίων αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης, ημερομηνίες γέννησης, αριθμοί άδειας οδήγησης και ο αριθμοί πιστωτικών καρτών. 

Αν και οι χάκερς είχαν πρόσβαση στα στοιχεία της Equifax εδώ και 2,5 μήνες, η εταιρεία ανακοίνωσε την παραβίαση μόλις την Πέμπτη, προκαλώντας πολλά ερωτηματικά, και ανοίγοντας τον δρόμο για μηνύσεις και πρόστιμα έως και 70 δισ. δολ., σύμφωνα με τον Μπεν Μεϊσέλας, δικηγόρο στην Geragos & Geragos.

Εκτός από την παραβίαση, έγινε γνωστό ότι τρία στελέχη της εταιρείας προχώρησαν σε πώληση μετοχών αξίας 1,8 εκατ. δολαρίων μετά τον εντοπισμό της, εξέλιξη που μόλις έγινε γνωστή «βύθισε» τη μετοχή της κατά 13%. Σύμφωνα με στέλεχος της Equifax, οι τρεις τους δεν γνώριζαν τι είχε συμβεί όταν προχώρησαν στην συναλλαγή.

«Πρόκειται προφανώς για ένα πολύ απογοητευτικό γεγονός για την εταιρεία μας, ζητάμε συγγνώμη από τους πελάτες και τους καταναλωτές» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο CEO της εταιρείας, Ρίτσαρντ Σμιθ.
Η εταιρεία έχει δημιουργήσει ξεχωριστή ιστοσελίδα, ώστε οι καταναλωτές  να ελέγξουν ποια στοιχεία τους έχουν παραβιαστεί.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr