Χτύπησε το κουδούνι και στα δημοτικά σχολεία για 50.952 μαθητές

Το κουδούνι που σήμανε την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς χτύπησε σήμερα στα δημοτικά σχολεία. Το ξέγνοιαστο καλοκαίρι τελείωσε και οι μαθητές επέστρεψαν στα θρανία τους, τα μαθήματά τους και φυσικά το διάβασμα.

Στα δημόσια δημοτικά σχολεία θα φοιτήσουν φέτος συνολικά 50.952 μαθητές ενώ σε Γυμνάσια, Λύκεια και Τεχνικές Σχολές οι μαθητές ξεπερνούν τις 39.000.
 
 
Οι μαθητές των Δημοτικών και των Ειδικών Σχολείων παρουσιάστηκαν στα σχολεία τους σήμερα για να κατανεμηθούν σε τμήματα, να πάρουν τα βιβλία τους και να αρχίσουν κανονικά τα μαθήματά τους. 
 
Οι μαθητές των Γυμνασίων, των Λυκείων και των Τεχνικών Σχολών παρουσιάστηκαν ήδη στα σχολεία τους την Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2017 για να κατανεμηθούν σε τμήματα, πήραν βιβλία και το ωρολόγιο πρόγραμμα και άρχισαν μαθήματα.  

Καλή αρχή για τη νέα σχολική χρονιά ευχήθηκε στα παιδιά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

 

Καλή νέα σχολική χρονιά κι από εμάς, σε όλους τους μαθητές. 

 

Το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας
 
Μια σειρά από μεταρρυθμίσεις, που στόχο έχουν να στηρίξουν τους εκπαιδευτικούς στο έργο τους και να βελτιώσουν τα μαθησιακά αποτελέσματα των μαθητών σχεδιάζει και εφαρμόζει το Υπουργείο, σημειώνει ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής στο μήνυμά του με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς 2017-18.
 
Στο μήνυμα του, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, ο Υπουργός διαβεβαιώνει μαθητές και εκπαιδευτικούς πως το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού νοιάζεται πραγματικά για την ασφαλή, εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των σχολείων, και στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζει και εφαρμόζει τις μεταρρύθμισες.
 
Όπως αναφέρει, το Υπουργείο εισάγει καινοτομίες που βελτιώνουν την καθημερινότητα των σχολείων και κάνουν πιο ευχάριστη τη σχολική ζωή, επισημαίνοντας πως η επιτυχία της προσπάθειας αυτής εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη συναίνεση και τη στενή συνεργασία όλων, του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, των εκπαιδευτικών, των γονέων και κηδεμόνων, των μαθητών και όλων  φορέων που λειτουργούν μέσα και γύρω από το σχολείο.
 
Απευθυνόμενος στους μαθητές, ο κ. Καδής αναφέρει πως η κατάκτηση της γνώσης προϋποθέτει προσπάθεια και κόπο, ωστόσο η χαρά της μάθησης είναι μεγάλη και τους προτρέπει να αγαπούν τη μάθηση και να εργάζεστε μεθοδικά, παίρνοντας όσα περισσότερα μπορείτε από τους εκπαιδευτικούς και το σχολείο.
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 10,8 εκατομμύρια
Ομόφωνα «ναι» από τη Βουλή για παράταση φοίτησης σε ειδικά σχολεία μέχρι τα 22 έτη
Μόνο το 35% αποφοίτων βρίσκει εργασία στον τόμεα του-Περιορισμένες ευκαιρίες πρακτικής
Νόμος για υποχρεωτική ειδοποίηση γονέων σε περίπτωση απουσίας παιδιών από τα νηπιαγωγεία
Εν μέσω εντάσεων και αντιπαραθέσεων ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα ξενόγλωσσα προγράμματα
Νέες ρυθμίσεις για παραχώρηση τουρκοκυπριακών περιουσιών ενέκρινε η Βουλή-Όσα αλλάζουν
Πλήρη αποκατάσταση της ΑΤΑ ζητούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις-Προειδοποιούν με απεργιακά μέτρα
Νέα κίτρινη προειδοποίηση-Σταθερά στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος
Σημαντική και ξεχωριστή χαρακτήρισε τη συνάντηση Άτυπου Συμβουλίου υπουργών Περιβάλλοντος η Παναγιώτου
Εντείνονται οι αντιδράσεις στα κατεχόμενα για την πιθανή έκδοση του Σενέρ Λεβέντ στην Τουρκία