Απαιτείται η ενίσχυση των κρατικών νοσηλευτηρίων, δηλώνει ο Νικόλας Παπαδόπουλος

Την εκτίμηση ότι απαιτείται η ενίσχυση των κρατικών νοσηλευτηρίων εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος ενώ η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους είπε πως πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για να λειτουργήσει το ΓΕΣΥ.
 
Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και συνάντηση με τον αναπληρωτή Διευθυντή του Νοσοκομείου, ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε ότι «δυστυχώς για ακόμα μια φορά αυτό που διαπιστώνουμε είναι την εικόνα της κατάρρευσης των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Παρ’ όλες τις φιλότιμες προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού και των ιατρικών λειτουργών να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των ασθενών κάτω από πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες, αυτό που διαπιστώνουμε για ακόμα μια φορά είναι σημαντικές ελλείψεις στις υποδομές και στο προσωπικό, που φυσικά αυτές οι ελλείψεις επηρεάζουν τη δυνατότητα παροχής υπηρεσιών».
 
Πρόσθεσε ότι «οι πραγματικοί Ιούδες είναι αυτοί που επιτρέπουν αυτή τη θλιβερή κατάσταση να συνεχίζεται, είναι αυτοί που παρουσιάζουν σήμερα έλλειψη σχεδιασμού και έλλειψη συντονισμού σε ότι αφορά την εφαρμογή του χρονοδιαγράμματος αναβάθμισης και αυτονόμησης των κρατικών νοσηλευτηρίων. Αυτό που απαιτείται άμεσα είναι η ενίσχυση αυτών των κρατικών νοσηλευτηρίων που εξυπηρετούν μια σημαντική μερίδα, αν όχι τη πλειοψηφία των ασθενών».
 
Δεν μπορούν, συνέχισε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ «γραφειοκρατικές διαδικασίες να καθυστερούν την αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών».
 
Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως «αν δεν ληφθούν κάποια συγκεκριμένα μέτρα ούτε το Γενικό Σχέδιο Υγείας, ούτε οποιοδήποτε άλλο Σχέδιο Υγείας μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση. Για άλλη μια φορά βιώσαμε στο πετσί μας την απόγνωση των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού».
 
Εκφράζοντας τη δική της εκτίμηση η κ. Θεοχάρους είπε πως «αν δεν δοθούν κίνητρα, πρωτίστως ηθικά κίνητρα προς τους γιατρούς αλλά και οικονομικά διευκολύνσεις, η δυνατότητα μιας μετεκπαίδευσης, η δυνατότητα να αξιοποιούν στο έπακρο τις γνώσεις τους, γιατί είναι πολλοί άνθρωποι που υποαπασχολούνται ή ετερο-απασχολούνται μέσα στα Νοσοκομεία, δεν θα μπορέσουμε να έχουμε εκείνη τη νοσηλευτική υπηρεσία, εκείνη την ιατρική υπηρεσία που απαιτεί αυτός ο λαός».
 
Πρόσθεσε πως «είμαστε η τελευταία χώρα της Ευρώπης όσον αφορά τις κατά κεφαλήν δαπάνες για την υγεία. Αυτό είναι απαράδεκτο και μας κατατάσσει σε τριτοκοσμικά επίπεδα. Πιστεύω ότι με τη σωστή λειτουργία των Ιατρικών Σχολών και την ενσωμάτωση τους μέσα στο Νοσοκομείο και με την εφαρμογή του ΓΕΣΥ αλλά κυρίως με την παροχή κινήτρων σε αυτούς που θα θελήσουν  να μείνουν στα Νοσοκομεία τότε θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα».
 
Η κ. Θεοχάρους ανέφερε ακόμα ότι «υπάρχει εξοπλισμός, άριστος και πανάκριβος ο οποίος όμως δεν τυγχάνει εκείνης της χρήσης που απαιτείται».
 
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής Διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας Γιώργος Ολύμπιος χαρακτήρισε «εποικοδομητική» τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ και σημείωσε πως «αναφέραμε τα προβλήματα που υπάρχουν και τα οποία προσπαθούμε να επιλύσουμε. Τα προβλήματα αυτά βεβαίως δεν εξαρτώνται μόνο από την κεντρική υπηρεσία, το Υπουργείο Υγείας, αλλά είναι μέσα στο γενικότερο πλαίσιο των κινήτρων που πρέπει να δοθούν στους γιατρούς και της αλλαγής του όλου συστήματος».
 
Ελπίζουμε ανέφερε ο κ. Ολύμπιος «με το Γενικό Σχέδιο Υγείας το οποίο άρχισε να τρέχει, στο μέλλον όλα αυτά τα προβλήματα να επιλυθούν».

Δειτε Επισης

Politico: Κουράζουν τους συμμάχους τα «μπρος-πίσω» του Μακρόν με τη Μόσχα
Ο Ζελένσκι διαμαρτύρεται επειδή η Δύση του απαγορεύει να πλήξει με τα όπλα της την επικράτεια της Ρωσίας
Εμπορικό πλοίο υπέστη «ελαφριά» ζημιά όταν χτυπήθηκε στην Ερυθρά Θάλασσα από τους Χούθι
Τραγικός επίλογος για τον Ιτζάκ, τη Σάνι και την Αμίτ-Οι ιστορίες των τριών ομήρων που βρέθηκαν νεκροί
Αυξημένη σκόνη στην ατμόσφαιρα-Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας
Από το θανατηφόρο του 2012 στη δολοφονία Θανάση-Η αμφισβήτηση, η μη ανάληψη ευθυνών και η ανάγκη για αλλαγές
Καθησυχάζουν οι ειδικοί για τον παρβοϊό στην Κύπρο-Τα συμπτώματα και ο τρόπος μετάδοσης στα παιδιά
Σε σχεδόν όλα τα σχολεία το απειλητικό email-Ψάχνουν τον αποστολέα οι Αρχές
Επανέρχεται η CMC-«Η ΕΤΥΦΑ εξακολουθεί να αρνείται να πληρώσει για όλες τις αλλαγές»
Κινέζος Πρέσβης: Η Κίνα τηρεί μια στάση αρχών στο Κυπριακό