Με τουπέ υποκόσμου η εγκέφαλος της κομπίνας στο ΤΕΠΑΚ – «Ξέρω που μένει το παιδί σου»

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστήριο Λεμεσού οδηγήθηκε στις 11 το πρωί, η εντεκάδα που συνελήφθη χθες σε σχέση με το φαγοπότι εκατομμυρίων με φόντο ερευνητικά προγράμματα του ΤΕΠΑΚ, την περίοδο 2008-2015.
 
Στους 11 υπόπτους περιλαμβάνεται καθηγητής του ΤΕΠΑΚ, η πρώην αρμόδια λειτουργός του Πανεπιστημίου  Ροζίτα Παυλίδου, που φέρεται να ήταν ο «εγκέφαλος» της κομπίνας,  καθώς και εννέα συγγενικά της  πρόσωπα.
 
Η διερεύνηση της υπόθεση άρχισε πριν από περίπου 6 μήνες και μαρτυρίες εξασφαλίστηκαν στην πορεία των καταθέσεων που λήφθηκαν από πανεπιστημιακό και άλλο προσωπικό.

Όπως είχε διαπιστωθεί, 23 ερευνητικά προγράμματα της περιόδου 2008-2015, ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ, είχαν αναληφθεί από τη συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία φέρεται να εξέδιδε πλαστά έγγραφα και τιμολόγια και να αποσπούσε τα ανάλογα χρηματικά ποσά από τα κονδύλια ερευνητικών προγραμμάτων που στην πραγματικότητα δεν υλοποιούνταν από την ίδια, ενώ κάποια ερευνητικά προγράμματα είχαν υλοποιηθεί με πρωτοβουλίες καθηγητών του Πανεπιστημίου.

Η εν λόγω λειτουργός «εγκέφαλος», όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ασκούσε πιέσεις σε πρόσωπα να συνεργαστούν με συγκεκριμένα πρόσωπα για τα συγκεκριμένα προγράμματα ενώ όταν ενημερώθηκε για την έναρξη ποινικής διερεύνησης απειλούσε πρόσωπα για να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό.
 
Μάλιστα σε μια περίπτωση απείλησε με τοποθέτηση βόμβας τονίζοντας σε πρόσωπο ότι «γνωρίζω που μένει το παιδί σου και ένα τηλέφωνο χρειάζεται…»
 
Επίσης σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, η εν λόγω λειτουργός μόλις μέσα σε 1 χρόνο προγραμμάτισε 40 ταξίδια για υπηρεσιακούς λόγους και έλαβε χρηματικό ποσό ύψους πέραν των 20 χιλιάδες ευρώ.
 

Δειτε Επισης

Κανένα νέο εύρημα την Πέμπτη στην έρευνα διάσωσης στο Κάβο Γκρέκο
Χειροπέδες σε 45χρονη που απέσπασε είκοσι χιλιάδες με διάφορες προφάσεις
Δημιουργούνται ζώνες με όριο ταχύτητας τα 30km εντός των πόλεων-Εξετάζεται και αύξηση των προστίμων
Ξεκάθαρη η Κυβέρνηση για τα περί pushback-«Δεν υφίστανται οι καταγγελίες και δεν τίθεται θέμα διερεύνησης»
Εντός Απριλίου το νέο λογισμικό για Κάρτα Φιλάθλου-Επανεκπαιδεύονται οι επιτηρητές σταδίων
Υπό κράτηση τέσσερα πρόσωπα για παράνομη παραμονή και εργοδότηση στην Πάφο
Διαφοροποιήσεις στις φωτογραφίες με τους αναζητούμενους για τον πυροβολισμό με φόντο την λαμπρατζια
Χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες εντοπισμού αγνοουμένων από το ναυάγιο στο Κάβο Γκρέκο
Πήγαν να καθαρίσουν υποστατικό ηλικιωμένης στην Πάφο και εντόπισαν χιλιάδες κυπριακές λίρες
Παρανάλωμα του πυρός όχημα στον Αστρομερίτη-Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα ως προς τα αίτια