Μια γυναίκα βασική αντίπαλος Ερντογάν στις εκλογές του 2019

Έμβλημα για το νέο κόμμα, με την ονομασία “Δημοκρατικό Κόμμα Κέντρου”, αναζητά η Μεράλ Ακσενέρ με τους συνεργάτες της οι οποίοι εγκατέλειψαν το Κόμμα Εθνικής Δράσης (MHP) με στόχο η ηγέτης τους να είναι η βασική αντίπαλος του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές του 2019.

Ο Κοράι Αϊντίν, ο οποίος έχει παραιτηθεί από το ΜΗΡ και εκπροσωπεί την Μεράλ Ακσενέρ, δήλωσε πως για το νέο κόμμα αναζητούνται σύμβολα που να τονίζουν την τουρκική ιστορία, τη δημοκρατία και την ισότητα γυναικών και αντρών αλλά ταυτόχρονα να αποτυπώνονται εύκολα στη μνήμη των αναλφάβητων για να μπορούν να επιλέξουν το κόμμα εύκολα κατά την ψηφοφορία.

Το βέβαιο είναι ότι στο νέο κόμμα δεν θα υπάρχει το σήμα των ‘γκρίζων λύκων’, ούτε θα χρησιμοποιηθεί η φωτογραφία του Αλπαρσλάν Τουρκές που ίδρυσε το εθνικιστικό κίνημα ΜΗΡ. “Δεν θα κάνουμε το ιστορικό λάθος να ιδρύσουμε ένα νέο ΜΗΡ”, είπε ο Κοράι Αϊντίν.
 

Δειτε Επισης

Πέρασε και από την αμερικανική Βουλή το «Μεγάλο, Όμορφο Νομοσχέδιο» του Τραμπ
Η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε την κυβέρνηση των Ταλιμπάν
«Ο Φιντάν ανακοίνωσε ότι Τουρκία και Συρία ξεκίνησαν συνομιλίες για Συμφωνία Θαλάσσιας Δικαιοδοσίας»
Πούτιν και Τραμπ συζήτησαν τηλεφωνικά για μία ώρα-«Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε διαπραγματεύσεις με Κίεβο»
Η Χαμάς προειδοποιεί Παλαιστίνιους να μην έχουν επαφή με ανθρωπιστικό ίδρυμα GHF
Πιθανές συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα στο Όσλο
Αδιανόητο έγκλημα στη Νέα Υόρκη-28χρονος σκότωσε με τόξο τη μόλις τριών εβδομάδων κορούλα του
Ένας νεκρός από τη μεγάλη φωτιά στη Σμύρνη-Εξακολουθεί να μαίνεται εκτός ελέγχου, κάηκαν σπίτια
«Ο χαρακτηρισμός τουρκολυβικού μνημονίου ως παράνομου δεν είναι αποδεκτός»
Πυροβολισμοί έξω από νυχτερινό μαγαζί στο Σικάγο-Τουλάχιστον τρεις νεκροί και 16 τραυματίες