«Καμία απόφαση του ψευδοκράτους δεν μπορεί να κάμψει τη θέληση για επανένωση»

Καμία απόφαση του ψευδοκράτους δεν μπορεί να κάμψει τη θέληση για επανένωση, λέει ο Δήμος Μόρφου 
ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 01/09/2017 18:26 
Ο Δήμος Μόρφου, με αφορμή την απαράδεκτη απόφαση των κατοχικών αρχών να απαγορεύσει την πραγματοποίηση των ακολουθιών του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μάμαντος στην κατεχόμενη Μόρφου, στέλλει ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι καμία απόφαση της "κυβέρνησης" δεν είναι ικανή να κάμψει τη θέληση του λαού μας για επανένωση της πατρίδας μας και επιστροφή στην κατεχόμενη πόλη μας.
 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, το Δημοτικό Συμβούλιο Μόρφου, σε συνεδρία της Ολομέλειας του ημερομηνίας 30 Αυγούστου 2017, αποφάσισε ομόφωνα όπως ζητηθεί άμεσα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τους Προέδρους όλων των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, για να συζητηθεί η παρούσα φάση του Κυπριακού καθώς επίσης και η αντίδρασή μας στην πιο πάνω απόφαση των κατοχικών αρχών.
 
Επίσης, να σταλεί επιστολή διαμαρτυρίας στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών με την οποία μεταξύ άλλων να καταδικάζεται η απαράδεκτη αυτή απόφαση, επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  με την οποία να καταδικάζεται η πιο πάνω απόφαση και παράλληλα να του ζητηθεί συνάντηση με αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Μόρφου και επιστολή διαμαρτυρίας στις πρεσβείες των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο.
 
Σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μόρφου να ετοιμαστεί και να σταλεί, επίσης, επιστολή διαμαρτυρίας προς το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που βρίσκουν το βρέφος στον Άλιμο-Ερευνάται καταγγελία για αρπαγή
Αισιόδοξος για κινητοποίηση στο Κυπριακό ο ΠτΔ μετά το διορισμό Χαν-Συνομιλίες ξανά με Ολγκίν, αναμένεται ανακοίνωση καθόδου
Τουλάχιστον 50 νεκροί σε ισραηλινές επιθέσεις στη βόρεια Γάζα-Χτύπησαν νοσοκομείο και προσφυγικό καταυλισμό
Μεγάλες οι προσδοκίες της Λευκωσίας για το διορισμό Χαν-«Έχει όλα τα εχέγγυα για να ανταποκριθεί στο ρόλο του»
Δεν άρεσε στον Τατάρ ο διορισμός Χαν-«Μονομερή προσπάθεια που αγνοεί τις πολιτικές πραγματικότητες»
Προχωρά η σύνδεση γεωτρήσεων στην Πάφο-«Λαμβάνονται όλα τα μέτρα ώστε να μην υπάρξουν περικοπές»
Άνοιξαν πυρ κατά οχήματος 64χρονης στη Λεμεσό-Ήταν σταθμευμένο στην αυλή της οικίας της
Διαφορετικές αναγνώσεις στην Επιτροπή Νομικών στην πρόταση νόμου για καθορισμού θητειών βουλευτών
Στους 20 ανήλθε ο αριθμός των μαθητών μετά το τροχαίο με λεωφορείο στα κατεχόμενα
Περισσότερες ώρες δουλεύουν οι Κύπριοι σε σχέση με τους άλλους ευρωπαίους-Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat