Γκιουλενιστές οι Τούρκοι που συνελήφθησαν στο Αεροδρόμιο Λάρνακας

Τον ισχυρισμό ότι λόγω των πολιτικών τους πεποιθήσεων και της στήριξης τους στο Κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν, βρίσκονται υπό την απειλή φυλάκισης από την Κυβέρνηση Ερντογάν προέβαλαν ανακρινόμενοι οι τρεις Τούρκοι άντρες που συνελήφθησαν μαζί με της οικογένειες τους, στις 12 το μεσημέρι, στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, λίγο πριν μπουν στο αεροπλάνο με προορισμό τη Γερμανία.  
 
Υπενθυμίζεται πως κατά τον έλεγχο διαβατηρίων οι Αστυνομικοί διαπίστωσαν πως κάποιοι από τους 12 Τούρκους είχαν στην κατοχή τους πλαστά έγγραφα και κάποιοι άλλοι πλαστές θεωρήσεις,  γεγονός που έθεσε σε συναγερμό την Αστυνομία.
 
Σημειώνεται  πως ανάμεσα στους 12 Τούρκους είναι έξι ανήλικα παιδιά, τρεις γυναίκες και οι τρεις άντρες που φόρεσαν χειροπέδες. Μετά από σχετική διευθέτηση η Αστυνομία μετέφερε τα γυναικόπαιδα σε ξενοδοχείο.
 
Οι τρεις άντρες που μεταφέρθηκαν στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας, ανακρινόμενοι υποστήριξαν πως ζουν στις κατεχόμενες περιοχές τα τελευταία τρία χρόνια και επιθυμούν να ταξιδέψουν με τις οικογένειες τους στη Γερμανία, αφού βρίσκονται υπό δίωξη επειδή είναι οπαδοί του Κινήματος του Φετουλάχ Γκιουλέν.
 
Εξάλλου στην Τουρκία αλλά και στα κατεχόμενα μέλη και οπαδοί του Φετουλάχ Γκιουλέν φυλακίζονται τον τελευταίο ένα χρόνο αφού θεωρούνται υπεύθυνοι για το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016 στην Τουρκία.
 
Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και των ισχυρισμών των τριών ανδρών η Αστυνομία τηρεί σιγή ιχθύος για την υπόθεση, ενώ ο φάκελος στάλθηκε στη Νομική Υπηρεσία και ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, αναμένεται να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι με τους 12 Τούρκους.
 

Δειτε Επισης

Έστησε καρτέρι έξω από την αυλή του 49χρονου ο δράστης της απόπειρας φόνου-Διέφυγε πεζός, έρευνες αν είχε συνεργό
Μεταφέρεται στον Κορυδαλλό η Μουρτζούκου-Τοποθετείται στην ίδια πτέρυγα με την Πισπιρίγκου
Ενημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις εκθέσεις Γκουτέρες για καλές υπηρεσίες ο Στιούαρτ
Ομολόγησε το φόνο του Σιαμπτάνη ο 78χρονος-Παρέδωσε το όπλο στις Αρχές
Παραμένει κάτω από 40 βαθμούς ο υδράργυρος-Έρχονται βροχές στα ορεινά
Απόπειρα φόνου στην Πύλα-Πυροβολησαν 49χρονο Ελληνοκύπριο στο προαύλο της οικίας του
Αυτή είναι η 24χρονη που παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο που οδηγούσε η σύζυγος του CEO της Lufthansa στην Ιταλία
Υποσχέθηκε διευθέτηση της εκεχειρίας στη Γάζα εντός της εβδομάδας ο Τραμπ-Στους 58.026 οι νεκροί
Ασταμάτητες οι συγκρούσεις Βεδουίνων και Δρούζων στη Συρία-Στους 37 οι νεκροί
Αναζητούν τι προηγήθηκε του θανατηφόρου με θύμα τον 16χρονο-Στο επίκεντρο η μοτοσικλέτα που οδηγούσε