Μουντό και με βροχές το πρώτο Σαββατοκύριο του Αυγούστου

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα, μετά τη διάλυση της τοπικής χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Από το μεσημέρι και μετά, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, χωρίς να αποκλείεται να σημειωθεί και μεμονωμένη καταιγίδα, στα ορεινά και πιθανό και σε περιοχή στο εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς 3 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά το απόγευμα στα νότια παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, για να καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 36 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 31 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και στους 28 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που κατά τις αυγινές ώρες θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, και πιθανό αραιή ομίχλη, κυρίως στα δυτικά και νότια παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται νωρίς το απόγευμα αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, στα ορεινά και στο εσωτερικό. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Την Δευτέρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις, που θα παρατηρούνται νωρίς το απόγευμα, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη ελαφρά βροχή στα ορεινά. Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο από τη Δευτέρα.

Δειτε Επισης

Πάνω από 2,000 κλήσεις στο Hope For Children το 2024-«Αλματώδης αύξηση»
Το ΥΠΑΜ ανακοίνωσε ημερομηνίες υγειονομικής εξέτασης και χορήγησης ιματισμού στους 2025 ΕΣΣΟ
Κάθειρξη 16 ετών σε νεαρή που μετέφερε 40 κιλά ναρκωτικά στην Κύπρο (pics)
Έστειλε πίσω στο Υπουργείο Υγείας τα νομοσχέδια για τα Βιοϊατρικά Εργαστήρια η Βουλή
Θρίλερ με τις συνομιλίες για το Ουκρανικό-Από τον «Πρόεδρο κλόουν» στην αντιπροσωπεία «παρωδία»
Μ. Κεραυνός: Η κυπριακή οικονομία αντιμετωπίζει με επιτυχία τους εξωτερικούς κινδύνους
Πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου για καρκίνο του παχέος εντέρου ανακοίνωσε το Υπ. Υγείας
Να ανοίξει εκ νέου το θέμα του 12% στις συντάξεις ζητά η ΔΕΟΚ
Συνάντηση ΟΣΑΚ με ΟΑΥ για καθυστερήσεις και απορρίψεις αιτημάτων για φάρμακα
Τριάντα εισηγήσεις σε οκτώ άξονες προς διαβούλευση από τον ΔΗΣΥ για καταπολέμηση της διαφθοράς