Απαντά για την επιλεκτική αποστολή εγγράφων το Προεδρικό

Από το βήμα εκδήλωσης της ΕΜΑΚ αποφάσισε να απαντήσει για όσα τον κατηγορούν για την επιλεκτική αποστολή εγγράφων σε ομάδα πολιτών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
 
Ο Πρόεδρος σημείωσε πως ανάμεσα σε αυτούς που έλαβαν τα έγγραφα περιλαμβάνεται και ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού ενώ είπε πως σήμερα θα προβεί σε έκδοση ανακοίνωσης αναφορικά με το θέμα.
 
«Για μέρες κάνω υπομονή προσπαθώντας να αποφευχθούν οι οποιεσδήποτε αντιπαραθέσεις. Θα εκδώσω αύριο ανακοίνωση για να δούμε ποια είναι τα απόρρητα».
 
Πρόσθεσε ότι ο ίδιος τα χαρακτήρισε απόρρητα «γιατί ήταν για ιδίαν χρήση όσων αρθρογραφούσαν και δημιουργούσαν την εικόνα ή έδιναν την εντύπωση ότι πέραν της Τουρκίας φέρει ευθύνη και η κυπριακή πλευρά. Πιστεύω καλόπιστα, ενδεχόμενα, για την επιθυμία τους να δουν το Κυπριακό να λύνεται».
 
«Είναι απόρρητο το Κοινό Ανακοινωθέν της 4ης Ιουνίου; Είναι απόρρητες οι θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς που είναι καλά γνωστό πόσο την ενημέρωνα; Είναι απόρρητα τα συνοπτικά πρακτικά; Μόνο αυτά περιέχονταν στο φάκελο; Βεβαίως θα απαντήσω αύριο και επειδή μου αποδίδουν και τάχα για να εξευμενίσω οπαδούς μου, ο κ. Άντρος Κυπριανού δεν νομίζω να είναι οπαδός μου. Πήρε και ο Άντρος Κυπριανού φάκελο; Βεβαίως ναι» κατέληξε στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος.
 
Μιλώντας σήμερα στο τρίτο του ΡΙΚ ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ υποστήριξε πως δέχθηκε χθες τηλεφώνημα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος του είπε πως τα έγγραφα που στάλθηκαν σε διάφορους πολίτες , στάλθηκαν και στον ίδιο.
 
Όπως εξήγησε ο κύριος Κυπριανού ο ίδιος δεν γνώριζε πως έλαβε τέτοιο φάκελο αφού στάλθηκε τις ημέρες που τα γραφεία του ΑΚΕΛ ήταν άδεια, αφού έλειπαν όλοι σε διακοπές ενώ διερωτήθηκε γιατί βρέθηκε και ο ίδιος στη συγκεκριμένη λίστα του Προεδρικού με τους παραλήπτες.
 
 

Δειτε Επισης

Μπαίνουν στο δικαστικό ρινγκ για τη μητέρα των μαχών Εισαγγελία και Ελεγκτής-Ο τελικός των κορυφαίων θεσμών
Επανέρχεται η CMC-«Η ΕΤΥΦΑ εξακολουθεί να αρνείται να πληρώσει για όλες τις αλλαγές»
Κινέζος Πρέσβης: Η Κίνα τηρεί μια στάση αρχών στο Κυπριακό
Η λύση του Κυπριακού βάσει ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε εκδήλωση στη Λευκωσία
N. Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού
Έφτασε στη Γάζα από την Κύπρο το πρώτο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω της προβλήτας (pics)
Η ΕΤΥΦΑ απορρίπτει ισχυρισμούς κινεζικής Κοινοπραξίας στο Βασιλικό
Ε. Χαραλαμπίδου σε Νομική Υπηρεσία-«Ο Εισαγγελέας εκτίθεται, υπάρχουν διαβαθμίσεις για να κλείνουν στόματα»
Ευγνωμοσύνη Λευκωσίας για στάση στο Κυπριακό εξέφρασε ο Πρέσβης στο Νεπάλ
Το Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού συναντήθηκε με τον Πρόεδρο