Σε θετικό κλίμα οι συναντήσεις Κοτζιά στα Σκόπια

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στη ΠΓΔΜ. Ελληνικές διπλωματικές πηγές χαρακτηρίζουν τις επαφές του κ. Κοτζιά με τον πρωθυπουργό της χώρας Ζόραν Ζάεφ και τον ομόλογό του Νικολά Ντιμιτρός ως ένα επιπλέον βήμα για την ενίσχυση των σχέσεων Αθήνας και Σκοπίων.
 
Στο επίκεντρο των συναντήσεων βρέθηκαν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών αλλά ενώ συζητήθηκε και η βάση της διαδικασίας για την περαιτέρω διαπραγμάτευση στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
 
Ως προς το ζήτημα με την ονομασία, πηγές του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρουν ότι συζητήθηκε σε θετική ατμόσφαιρα και εστιάστηκε στα επόμενα βήματα που θα μπορέσουν ενδεχομένως να οδηγήσουν σε θετικές εξελίξεις στο μέλλον.
 
Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο υπουργοί Εξωτερικών, ο Νίκος Κοτζιάς επανέλαβε τη σταθερή στήριξη της Αθήνας στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό τόσο της ΠΓΔΜ όσο και όλων των Δυτικών Βαλκανίων ενώ εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για το γεγονός ότι η χώρα εξήλθε από την πολιτική κρίση και επανήλθε στην ομαλότητα. Παράλληλα, σημείωσε ότι η Ελλάδα στηρίζει τη σταθερότητα, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της ΠΓΔΜ.
 
Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ ανέφερε ότι έχει σημειωθεί  σημαντική πρόοδος στα ΜΟΕ, ενώ τόνισε ότι θα υπάρξουν περισσότερες συναντήσεις των δύο υπουργών στο μέλλον. Σε ερώτηση σχετικά με την υπόθεση του πρόξενου της χώρας στις ΗΠΑ ο οποίος μίλησε σε συγκέντρωση  με φόντο αλυτρωτικό χάρτη, ο κ. Ντιμιτρόφ σημείωσε ότι «οι πολίτες της ΠΓΔΜ δεν θέλουν να βλέπουν χάρτες άλλων χωρών με τη χώρα τους μέσα σε αυτούς, επομένως, κατανοώ τις ανησυχίες και τις ενστάσεις των άλλων χωρών όταν βλέπουν τη δική τους σε χάρτες της δικής μας χώρας».

Δειτε Επισης

Μαθήτρια βρήκε κατσαρίδα μέσα σε σχολικό γεύμα στην Ελλάδα (pics)
Έγινε ο πρώτος πολιτικός γάμος ομόφυλου ζευγαριού στη Χίο (pic)
«Είναι κτήνος, πού να το φανταστώ;»-Ξεσπά η μητέρα των παιδιών που κακοποιήθηκαν
«Δάκρυσα, γιατί είναι μοναδικό να φοράς αυτή τη στολή»-Τι λέει ο εύζωνας που έγινε viral στην τελευταία του υπηρεσία
Ο Νίκος Παππάς δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση της Έλενας Ακρίτα για τον «γιο της πλύστρας»
ΒΙΝΤΕΟ: Εγκάρδια συνάντηση Αλέξη Κούγια και Απόστολου Λύτρα στα δικαστήρια
Χειροπέδες σε άνδρα που έδινε «δώρα» σε ανήλικο παιδί και το κακοποιούσε σεξουαλικά
Ρομά συνελήφθη στο Αγρίνιο γιατί έκανε κατάληψη σε σχολείο και απείλησε τον διευθυντή
Σύλληψη δικηγόρου που διακινούσε ναρκωτικά σε κρατούμενους
ΒΙΝΤΕΟ: Εύζωνας δάκρυσε στην τελευταία του υπηρεσία στην Προεδρική Φρουρά