Με τον Δανό Υπουργό Εξωτερικών συναντήθηκε ο Κασουλίδης

Το Κυπριακό και η κατάσταση πραγμάτων μετά τις συνομιλίες στο Κραν Μοντάνα, τα ευρωτουρκικά, οι διαπραγματεύσεις για το Brexit καθώς και η υποψηφιότητα της Δανίας για την Προεδρία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), ο οποίος θα μεταφερθεί από το Λονδίνο σε άλλη χώρα της ΕΕ, βρέθηκαν το επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης με τον Δανό ομόλογό του Αντερς Σάμουελσεν.
 
Ο κ. Κασουλίδης ευχαρίστησε τον Δανό ομόλογό του για τη στάση αρχής της Κοπεγχάγης στο Κυπριακό και τη συνδρομή της στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Για τα ευρωτουρκικά τόνισε πως η Άγκυρα δεν έχει κάνει κανένα βήμα προς υλοποίηση των υποχρεώσεών της ως υποψήφια χώρα.
 
Συζητήθηκε και το Brexit, με τον Υπουργό να τονίζει πως ενώ προσεγγίζουμε τη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου, φαίνεται να μην έχει γίνει καμία πραγματική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις Λονδίνου-Βρυξελλών.
 
Σε σχέση με τον ΕΟΦ, ο κ. Κασουλίδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Δανία έχει καταθέσει μια πολύ ολοκληρωμένη και καλή πρόταση υποψηφιότητας για την Προεδρία, προσθέτοντας ωστόσο ότι έχει μεταφέρει στο συνομιλητή του την απογοήτευση της Κύπρου για τα κριτήρια τα οποία εκ των πραγμάτων είναι απαγορευτικά για μικρές χώρες όπως η Κύπρος.
 
Ο Δανός Υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η χώρα του συνέδραμε στη διατήρηση της ειρήνης στο νησί μέσω της ειρηνευτικής δύναμης και τόνισε ότι συνεχίζει να στηρίζει τις προσπάθειες για επίτευξη λύσης.
 
Για το Brexit είπε ότι πρέπει να διατηρηθεί μια στενή σχέση με το Λονδίνο αλλά την ίδια ώρα οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα να είναι ισοζυγισμένα. Για την προεδρία του ΕΟΦ, ο Δανός ΥΠΕΞ είπε ότι η χώρα του παρουσίασε την υποψηφιότητα της χώρας του και ότι με βάση τα κριτήρια που τέθηκαν, έχει καλές πιθανότητες.

Δειτε Επισης

Επανέρχεται ο Φειδίας, δικαιολογείται ξανά για το podcast με τον Τατάρ ανήμερα της μαύρης επετείου της εισβολής
Α. Δημητρίου: Θετικό ότι μετά την πενταμερή μένει ζωντανή η διαδικασία
«TAM PARTİ»-Το νέο κόμμα του Σερντάρ Ντενκτάς
Οικονομικές διαφορές πίσω από τα μαχαιρώματα στο Δάλι-Ανακρίθηκαν τρία πρόσωπα
Θίχτηκε ο Ακιντζί από τους χαρακτηρισμούς Ερντογάν περί παράγκας για το «προεδρικό»-Η ανάρτηση του 2021
Πυρά ΑΚΕΛ κατά Κυβέρνησης μετά την απόφαση για τις κάμερες-«Δεν έκανε τίποτα για να διορθωθούν οι στρεβλώσεις»
Πιέσεις Κυβέρνησης για απελευθέρωση των πέντε Ελληνοκύπριων-Την Τετάρτη η «επιβολή ποινής»
Συνελήφθη ο 41χρονος που καταζητείτο για τα επεισόδια στο σύνδεσμο της Ομόνοιας-Ανακρίθηκαν άλλοι δύο
Νέοι ισχυρισμοί ψευδοκράτους για τους πέντε Ελληνοκύπριους-«Εισήλθαν παράνομα στη "τδβκ"»
«Στερείται έννομου συμφέροντος να αμφισβητεί την απόφαση»-Πού στηρίζεται η ένσταση Πολυβίου για Βαρωσιώτου