Ζητά παρέμβαση Εισαγγελέα για Αναστασιάδη ο Λιλλήκας

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας δήλωσε ότι αναμένει από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Κώστα Κληρίδη να εξετάσει αυτεπάγγελτα το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικού αδικήματος εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, αναφορικά με διαρροή διαβαθμισμένων εγγράφων σε αναρμόδια πρόσωπα.
 
«Ο κ. Αναστασιάδης έχει εξόφθαλμα παραβιάσει το νόμο περί προστασίας διαβαθμισμένων πληροφοριών. Πρόκειται για σοβαρή υπόθεση και όχι για λεπτομέρεια», ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο κ. Λιλλήκας.
 
Λέγοντας πως «αυτή η πράξη είναι πρωτοφανής για αρχηγό κράτος και συνιστά ανεύθυνη συμπεριφορά από μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας», ο κ. Λιλλήκας υπενθύμισε πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έπαψε από τα καθήκοντά του τον τέως Υπαρχηγό της Αστυνομίας και η Γενική Εισαγγελία προχώρησε σε ποινική δίωξή του με την κατηγορία της διαρροής εμπιστευτικών πληροφοριών σε μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα.
 
«Η δικαιοσύνη δεν μπορεί να λειτουργεί με τη λογική των δύο μέτρων και δύο σταθμών, ο νόμος δεν κάνει διάκριση ούτε και εξαιρεί τον κ. Αναστασιάδη», για να προσθέσει πως αναμένει «ότι η Γενική Εισαγγελία θα αντιμετωπίσει με συνέπεια την παραβίαση του νόμου από τον κ. Αναστασιάδη και με τον ίδιο τρόπο που αντιμετώπισε την περίπτωση του Υπαρχηγού της Αστυνομίας και αυτό δεν αποτελεί παρέμβαση στο έργο του Γενικού Εισαγγελέα, την ανεξαρτησία και το έργο του οποίου σέβομαι». Παράλληλα, ο κ. Αναστασιάδης αρνήθηκε να δώσει στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου τα πρακτικά που κράτησε ο Ε/κ διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης ή άλλα έγγραφα των συνομιλιών επικαλούμενος τον κίνδυνο διαρροής αυτών των εγγράφων.
 
«Τελικά τη διαρροή έκανε ο ίδιος ο κ. Αναστασιάδης όχι για ενημέρωση του λαού, αλλά επιλεκτικά σε ομάδες πολιτών που ταυτίζονται με την πολιτική του, αυτό αποτελεί ασέβεια προς τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου αλλά και προς τον κυπριακό λαό. Η διαχείριση αυτής της υπόθεσης πλήττει την αξιοπιστία του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά επηρεάζει την αξιοπιστία και τη συνέπεια της Γενικής Εισαγγελίας».
 
Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας είπε πως «ο κ. Αναστασιάδης είναι αγχωμένος και στριμωγμένος από τη χρεοκοπία της πολιτικής του στο Κυπριακό».
 
«Αντιλαμβάνομαι και κατανοώ», συνέχισε, «ότι νοιώθει την ανάγκη να πείσει αυτούς που στήριξαν την αποτυχημένη του πολιτική στο Κυπριακό, ενώ δεν νοιώθει την ίδια ανάγκη έναντι της τεράστιας πλειοψηφίας του κυπριακού λαού που διαφωνεί με την πολιτική του. Το όποιο προεκλογικό άγχος και αγωνία όμως δεν δικαιολογούν τη διάπραξη ποινικού αδικήματος», κατέληξε.
 
Καταλήγοντας, ο κ. Λιλλήκας είπε πως ο ίδιος θεωρεί πως «ο Γενικός Εισαγγελέας είναι πλέον γνώστης του τι έχει συμβεί και αναμένω ότι ο ίδιος αυτεπάγγελτα θα παρέμβει και θα μελετήσει το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικού αδικήματος από τον κ. Αναστασιάδης».

Δειτε Επισης

Προς αξιοποίηση η Τεχνητή Νοημοσύνη στην υγειονομική περίθαλψη-Όσα ισχυρίζεται ειδικός
Τέσσερις νεκροί από πυρά στο Αφγανιστάν-Ανάμεσά τους τρεις Iσπανοί τουρίστες
Ανακουφισμένοι οι τραγικοί γονείς της Σάνι Λουκ-«Είναι ακόμη πολύ όμορφη, τώρα μπορούμε να την θάψουμε»
Επεισοδιακή καταδίωξη καταζητούμενου στη Λεμεσό-Τον τσάκωσαν με παράνομο 32χρονο και με ναρκωτικά
Απολογείται τη Δευτέρα ο 50χρονος για τη γυναικοκτονία στο Μενίδι-Η κυνική ομολογία και τα κίνητρα της δολοφονίας
Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα και τεκμήρια για τον εντοπισμό των βάνδαλων των γηπέδων Απόλλωνα και ΑΕΛ
Γιατί ο Ερντογάν μετέτρεψε την Μονή της Χώρας σε τζαμί-Ερευνήτρια εξηγεί
Η αμερικανική κυβέρνηση προειδοποιεί για πιθανή τρομοκρατική απειλή στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+
Έφηβος στις ΗΠΑ πέθανε από καυτερό πατατάκι που έφαγε μετά από challenge στα social media
Έμμεσες συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν για την αποφυγή περιφερειακής κλιμάκωσης