Όχι στη συρρίκνωση του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακαδημίας- Νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας

Νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας διοργανώνει την Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου του 2017, η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πάρκου Ακαδημίας, με αφορμή την πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει  σε περαιτέρω συρρίκνωση του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακαδημίας (ΕΔΠΑ), στα πλαίσια της διαπλάτυνσης λεωφόρων στην Αγλαντζιά.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πάρκου Ακαδημίας αναφέρει ότι η  εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη συμβολή των  λεωφόρων Αγλαντζιάς και Ακαδημίας, στις 18:00, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρξει και εικαστική παρέμβαση στα μαρκαρισμένα για κοπή δέντρα από ομάδα εθελοντών/ντριών.

«Πιστεύουμε ξεκάθαρα και το δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η όποια συρρίκνωση, μικρή ή μεγάλη, ακυρώνει τη σημασία ύπαρξης του Πάρκου, ενώ η δημιουργία επιπλέον λωρίδων κυκλοφορίας, σε μία περιοχή χωρίς κυκλοφοριακό πρόβλημα, είναι αχρείαστη και το μόνο που θα καταφέρει είναι να αυξήσει το τσιμέντο, το καυσαέριο και τον θόρυβο, υπονομεύοντας ακόμη περισσότερο την ποιότητα ζωής των κατοίκων και χρηστών του Πάρκου αλλά και της ευρύτερης περιοχής», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πάρκου Ακαδημίας υπενθυμίζει ότι έχει ήδη δοθεί μεγάλο μέρος του Πάρκου για το κτίσιμο σχολείου, ενώ σχεδιάζεται και η επέκταση της λεωφόρου Ακαδημίας εντός  του ΕΔΠΑ με κατάληξη τη λεωφόρο Λάρνακος. 
 
Επίσης, σημειώνει πως υπάρχουν πρόνοιες για κατασκευή μεγάλου κυκλικού κόμβου δύο επιπέδων, εντός του πάρκου και πάλι, στη συμβολή των δρόμων Καλλιπόλεως, Αγλαντζιάς και του δρόμου Λευκωσίας Λεμεσού.

Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πάρκου Ακαδημίας καλεί σε μαζική συμμετοχή τους πολίτες, ώστε να σταλεί ξεκάθαρα το μήνυμα ότι πρέπει να εκλείψει επιτέλους η τακτική του  σχεδιασμού δρόμων, χωρίς τη συμμετοχή του κοινού, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες τις τοπικής κοινωνίας και με αποκλειστικό στόχο την  εξυπηρέτηση της χρήσης αυτοκινήτου αντί της προώθησης της αειφορίας.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Στους 66 οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Βραζιλία-Εκατοντάδες αγνοούμενοι
Κλιμακώνουν οι Ισραηλινοί στη Γάζα-Προανήγγειλε χτύπημα στη Ράφα σύντομα ο υπουργός Άμυνας
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα με χαλαζόπτωση-Έκλεισε δρόμος στα ορεινά
Το Ισραήλ έκλεισε τη ζώνη διέλευσης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα μετά την επίθεση από ρουκέτες
Αμετακίνητοι στις θέσεις τους Νετανιάχου και Χανίγια-Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για πιθανή εκεχειρία
BINTEO: Γυναίκα βρέθηκε απανθρακωμένη μετά από φωτιά σε διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή
Χωρίς εμφανή πρόοδο οι διαπραγματεύσεις για εκεχειρία και ομήρους στο Κάιρο
Πάνω από 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική για φωτιές σε υποστατικά και υποδομές λόγω των λαμπρατζιών
Για οργανωμένη επίθεση κάνει λόγο η Αστυνομία-Αξιολογούνται τεκμήρια για την επίθεση κουκουλοφόρων
ΒΙΝΤΕΟ: Εικόνες καταστροφής στη Βραζιλία-Στους 60 οι νεκροί, μάχη ενάντια στον χρόνο δίνουν οι διασώστες