Στήριξη στα ΗΕ για λύση εξέφρασε η Ενωμένη Κύπρος στη Σπέχαρ

Υποστήριξη σε κάθε πρωτοβουλία του ΓΓ του ΟΗΕ για την επίτευξη λύσης και διαρκούς ειρήνης, εξέφρασε η δικοινοτική πρωτοβουλία ειρήνης Ενωμένη Κύπρος σε συνάντηση που είχε με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας.
 
Απο την πλευρά της η κ. Σπέχαρ ενθάρρυνε την αντιπροσωπεία να μοιραστεί τις ιδέες της για το πώς τα Ηνωμένα Έθνη θα μπορούσαν να συνεχίσουν την υποστήριξή τους προς τις δικοινοτικές πρωτοβουλίες για οικοδόμηση εμπιστοσύνης στην Κύπρο.
 
Στην ανακοίνωση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι η αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας «υπογράμμισε ότι ο επιθυμίες και οι γνήσιες ανησυχίες αμφότερων των κοινοτήτων πρέπει να γίνουν σεβαστές από όλα τα μέρη και ότι, ως κίνημα της κοινωνίας των πολιτών, θα συνεχίσει την ενεργό συμμετοχή στις προσπάθειες των δύο κοινοτήτων για την επίτευξη λύσης και διαρκούς ειρήνης, υποστηρίζοντας κάθε πρωτοβουλία του ΓΓ του ΟΗΕ προς την κατεύθυνση αυτή, για να επιτευχθεί η λύση και η επανένωση της Κύπρου που θα φέρει τη διαρκή ειρήνη».
 
Από την πλευρά της, συνεχίζει η ανακοίνωση, η κ. Σπέχαρ επιβεβαίωσε ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ παραμένει διαθέσιμος στις δύο πλευρές στο ρόλο του ΟΗΕ να διευκολύνει τις προσπάθειες για εξεύρεση λύσης προς όφελος των κοινοτήτων της Κύπρου.
 
Εξέφρασε, επίσης, «την εκτίμηση της για το ρόλο που διαδραματίζει η κοινωνία των πολιτών στις προσπάθειες για επανένωση της Κύπρου, σημειώνοντας ότι η εμπλοκή της κοινωνίας των πολιτών στη διαδικασία για επίτευξη λύσης και για διαρκή ειρήνη είναι ένας σημαντικός παράγοντας».
 
Ενθάρρυνε, όπως προστίθεται, «την αντιπροσωπεία  να μοιραστεί τις ιδέες της για το πώς τα Ην.Έθνη θα μπορούσαν να συνεχίσουν την υποστήριξη τους προς τις δικοινοτικές πρωτοβουλίες για οικοδόμηση εμπιστοσύνης στην Κύπρο».
 
Τέλος η πρωτοβουλία εκφράζει «τη λύπη της για τα δημοσιεύματα στον Τύπο που παρανόησαν τη φύση της συνάντησης και τις δηλώσεις της ΕΑ του ΓΓ κ. Σπέχαρ», καταλήγει η ανακοίνωση.  

Δειτε Επισης

Εγκαινιάστηκε η πρώτη φάση ανάπλασης ιστορικού κέντρου της Αγίας Φύλας
Προτεραιότητα της Ελλάδας το Κυπριακό-«Εργαζόμαστε για να καθίσουν στο τραπέζι διαλόγου Χριστοδουλίδης και Τατάρ»
Υπ. Γεωργίας: Συνεχής η προσπάθεια της Κυβέρνησης για στήριξη της μελισσοκομίας
Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Θανάση-«Η δικαιοσύνη δεν παζαρεύεται»
Πρόεδρος για υπόθεση Θανάση: «Μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια»
Συνεχίζουν να αγνοούνται 758 Ελληνοκύπριοι από τους 1510-«Οι οικογένειες περιμένουν στωικά»
Πρόεδρος για Γενοκτονία του Πόντου -«Η Κύπρος, θύμα και η ίδια της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας»
Ενισχύεται η πρωτοβουλία Αμάλθεια-«Εξαιρετικής σημασίας η διεθνής αναγνώριση για τον ρόλο της Κύπρου
Δεκάδες νεκρά περιστέρια στο κέντρο της Λευκωσίας (Pics)
Βλέπουν κενά στην πρόταση Παναγιώτου για τους παράνομους οι εργολάβοι-«Δεν φέρουμε ευθύνη»