«Έφαγαν» πόρτα και οι Τ/κ στην παραλία απαρτχάιντ του ψευδοκράτους
08:29 - 29 Αυγούστου 2017

Καταγγελίες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην νέα παραλία που άνοιξε παράνομα ο τουρκικός στρατός στην κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου φιλοξενούν στα φύλα τους οι τουρκοκυπριακές εφημερίδες.
Πολίτες και δημοσιογράφοι που επισκέφθηκαν την παραλία «έφαγαν πόρτα» από τους «υπευθύνους» της παραλίας και δεν τους επιτράπηκε η είσοδος. Σημειώνεται πως σε κοντινή απόσταση από την παραλία βρίσκονται στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Αττίλα, γεγονός που κάνει τους «υπευθύνους» της παραλίας ιδιαίτερα ευαίσθητους ως προς το ποιοι επισκέπτονται τον χώρο.
Μεταξύ αυτών που δεν τους επετράπη η είσοδος στην παραλία ήταν και τηλεοπτικό συνεργείο του Μπαιράκ καθώς και δημοσιογράφοι της εφημερίδας Γενί Ντουζέν. Οι «υπεύθυνοι» της παραλίας τους έβαλαν να περιμένουν στην είσοδο μέχρι να αποφασίσει ο τουρκικός στρατός για να τους επιτραπεί η είσοδος. Κάτι τέτοιο τελικά δεν κατέστη εφικτό και οι δημοσιογράφοι έφυγαν άπραγοι. Σύμφωνα με τον τ/κ τύπο το ίδιο συνέβη και με αρκετούς πολίτες.
Πάντως κληθείς να σχολιάσει το θέμα ο «δήμαρχος» Αμμοχώστου υποστήριξε πως ότι έγινε ήταν μια μικρή παρεξήγηση.
