Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την ποινή στον πρόεδρο και αντιπρόεδρο του ΟΣΕΛ

Σειρά διευκρινιστικών ερωτήσεων αναφορικά με το κατηγορητήριο της ποινικής υπόθεσης που αφορά τον Οργανισμό Συγκοινωνιών Επαρχίας Λευκωσίας (ΟΣΕΛ) υπέβαλε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας προς την Κατηγορούσα Αρχή και την υπεράσπιση των δύο κατηγορουμένων.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού, Ιορδάνης Ιορδάνους και Κυριάκος Κυριάκου, αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν παραδεχθεί ενοχή στις περισσότερες από τις 148 συνολικά κατηγορίες που αντιμετώπιζαν, ενώ απαλλάγηκαν από κάποιες άλλες κατηγορίες.

Και οι δύο είχαν αρχικά δηλώσει μη παραδοχή στις κατηγορίες με αποτέλεσμα να αρχίσει η εκδίκαση της υπόθεσης. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο στάδιο κατά το οποίο θα κατέθετε ως μάρτυρας κατηγορίας ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης αλλάξαν τη δήλωσή τους σε παραδοχή σε κάποιες εκ των κατηγοριών.  

Ακολούθως οι δικηγόροι των δύο κατηγορουμένων προέβησαν σε αγορεύσεις για μετριασμό της ποινής τους και σήμερα ήταν ορισμένη προς ανακοίνωση η επιβολή της ποινής τους.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν αφορούν τα αδικήματα της πλαστογραφίας τιμολογίων, της κυκλοφορίας πλαστών εγγράφων, της ψευδούς καταχώρησης από αξιωματούχους εταιρείας και της απόπειρας εξασφάλισης χρημάτων δια ψευδών παραστάσεων.
Σύμφωνα με την κατηγορία 145, οι κατηγορούμενοι τον Σεπτέμβριο του 2011, στη Λευκωσία, δια ψευδών παραστάσεων αποπειράθηκαν να εξασφαλίσουν από την Κυπριακή Δημοκρατία το χρηματικό ποσό των €77,556 χρησιμοποιώντας πλαστά τιμολόγια.

Θέτοντας τις διευκρινιστικές ερωτήσεις προς τις δύο πλευρές, η δικαστής Μαριλένα Μηλιώτου είπε ότι διαπίστωσε ότι απουσιάζει από το κατηγορητήριο μια κατηγορία που αφορά σε ένα από τα πλαστά τιμολόγια, ενώ δεν έχει, όπως είπε, διαπιστώσει ποιά είναι τα γεγονότα που στηρίζουν την κατηγορία 145. Η κ. Μηλιώτου έθεσε επίσης κάποιες διευκρινιστικές ερωτήσεις που αφορούν τις ημερομηνίες που φέρουν κάποια από τα επίδικα τιμολόγια.

Η υπόθεση ορίστηκε εκ νέου για τις 4 Σεπτεμβρίου στις 10.30 το πρωί για απάντηση στις διευκρινιστικές ερωτήσεις του δικαστηρίου. Ακολούθως αναμένεται να οριστεί νέα ημερομηνία για επιβολή της ποινής τους.

Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι απαλλάγηκαν από τις κατηγορίες που αφορούσαν τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της συνωμοσίας προς καταδολίευση, της κλοπής υπό αξιωματούχους, της απόσπασης χρημάτων δια ψευδών παραστάσεων και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
 
Πηγή; ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εισβολή κουκουλοφόρων σε ελληνικό πανεπιστήμιο Στον νοσοκομείο φοιτητής που χτυπήθηκε με πυροσβεστήρα
Χειροπέδες σε τρεις ανήλικους για το χάος του Μεγάλου Σαββάτου στα Λειβάδια
Απειλές για τη ζωή της δέχεται Τ/κ δημοσιογράφος που έγραφε για τον Φαλγιαλί
ΒΙΝΤΕΟ: Βοήθεια από την Κύπρο ζήτησε το Ισραήλ για την αντιμετώπιση των τρομακτικών πυρκαγιών
«Σήμερα είχαμε παραλαβή»-Πώς ο 59χρονος έστελνε φωτογραφίες και βίντεο στον «στρατολογητή»
Διέκοψε τη στατική φρούρηση συναγωγών ο Αρναούτης, έντονη αντίδραση Αρχιραβίνου-«Λανθασμένη απόφαση, ο κίνδυνος είναι εκεί»
Κατέσχεσαν αδήλωτα πολυτελή είδη οι Αρχές στο αεροδρόμιο Λάρνακας (pics)
Στον κόσμο του το τουρκικό ΥΠΑΜ-Υποστηρίζει πως επιχειρείται αναβίωση της... «τρομοκρατικής νοοτροπίας της ΕΟΚΑ»
Κακόβουλη η πυρκαγιά στα Μανδριά-Τέθηκε υπό έλεγχο αφού έκαψε 1,5 εκτάριο
Κατάσχεση από Τμήμα Τελωνείων μεγάλης ποσότητας φυτοφαρμάκων λόγω λανθασμένης σήμανσης