Συντονισμός Βουλής για το σκάνδαλο με τις τ/κ περιουσίες

Η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών Ελένη Μαύρου ανέλαβε να συνεννοηθεί με τους Προέδρους των Επιτροπών Προσφύγων και Ελέγχου ως προς τη συζήτηση του θέματος της διαχείρισης των τουρκοκυπριακών περιουσιών στη Βουλή μετά τις δημόσιες καταγγελίες του Δημάρχου Πάφου.
 
Το θέμα απασχόλησε τη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής και συγκεκριμένα το μέρος εκείνο της συνεδρίας που αφορούσε τον προγραμματισμό των εργασιών της Επιτροπής. Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία, η κα. Μαύρου ανέφερε ότι «έχουμε συμφωνήσει στην Επιτροπή Εσωτερικών ότι το ευρύτερο θέμα της διαχείρισης των τ/κ περιουσιών χρειάζεται να συζητηθεί άμεσα, λαμβάνοντας υπόψη και την ετοιμότητα του Υπουργού Εσωτερικών να το συζητήσει».
 
Σημείωσε ότι η συζήτηση θα αφορά το θεσμικό πλαίσιο, τη νομοθεσία και τη διαδικασία που ακολουθείται αλλά και τους μηχανισμούς ελέγχου που πρέπει να λειτουργούν.
 
Η κα. Μαύρου είπε ότι πιθανόν η συζήτηση να γίνει είτε σε κοινή συνεδρία αυτών των τριών Επιτροπών είτε σε μια από τις επιτροπές κάτι που θα προκύψει, όπως ανέφερε, μέσα από τις διαβουλεύσεις που θα ακολουθήσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες με στόχο η συζήτηση του θέματος να γίνει εντός Σεπτεμβρίου.    
 

Δειτε Επισης

Έπεσαν οι υπογραφές για τη μεταφορά των κινητών μονάδων αφαλάτωσης στην Κύπρο από τα ΗΑΕ
Με τα επιτεύγματα της Κυβέρνησης για τους εργαζόμενους το μήνυμα του ΠτΔ για την Εργατική Πρωτομαγιά
Εικοσιένα χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ-«Το ισχυρότερο εφόδιο στον αγώνα για επίλυση του Κυπριακού»
Λετυμπιώτης: Εργαζόμαστε αδιάκοπα για βιώσιμη λύση του Κυπριακού
Για απόπειρα δημιουργίας εντυπώσεων με ψευδείς ειδήσεις κατηγόρησε τον Ερχιουμάν ο Τατάρ
ΑΚΕΛ: Διεκδικούμε πραγματική βελτίωση στα εισοδήματα των εργαζομένων
Στον κόσμο του το τουρκικό ΥΠΑΜ-Υποστηρίζει πως επιχειρείται αναβίωση της... «τρομοκρατικής νοοτροπίας της ΕΟΚΑ»
Προσδοκία Τατάρ να αλλάξει όνομα το ψευδοκράτος-«Δεν υπάρχει κράτος βορράς-νότος. Υπάρχουν δύο χωριστά κράτη»
Νέα ΓΓ του ΕΛΚ η Ντολόρς Μονσεράτ, πρώτος Αντιπρόεδρος ο Πρωθυπουργός της Φινλανδίας
Ομόφωνα εγκρίθηκε το ψήφισμα του ΔΗΣΥ για Κυπριακό από το κογκρέσο του ΕΛΚ