Ζάκυνθος: Η Πυροσβεστική έσωσε 100 τουρίστες από τις φλόγες

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η μεγάλη πυρκαγιά που καίει από χθες το μεσημέρι τα πανέμορφα δάση της ορεινής Ζακύνθου.

Η πυρκαγιά, ξεκίνησε από το χωριό της Αναφωνήτριας, πέρασε μέσα από τις αυλές των σπιτιών της περιοχής και συνέχισε το καταστροφικό της έργο στην άλλη πλευρά του βουνού και κατευθύνθηκε προς το χωριό Μαριές.

Στην Αναφωνήτρια, κάηκε ολοσχερώς, ένα παλιό σπίτι όπου κατοικούσαν ένα ζευγάρι ηλικιωμένοι ενώ υπέστη σοβαρές ζημιές μια ταβέρνα της περιοχής.

 
Παράλληλα, σε μεγάλη επιχείρηση για την απομάκρυνση 25 οχημάτων, με περίπου 100 επιβαίνοντες, από το λιμάνι στην περιοχή Πόρτο Βρώμη, στο οποίο είχαν φθάσει οι φλόγες, προχώρησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου.


Πρόκειται για τουρίστες, οι οποίοι άφησαν στην ακτή το οχήματά τους και νοίκιασαν σκάφη από το λιμάνι και κατά την επιστροφή τους είδαν τις φλόγες να πλησιάζουν στην περιοχή.

Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής, για να ανοίξει ο δρόμος και να επιστρέψουν οι τουρίστες με ασφάλεια. 

Όλο το βράδυ, οι πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις φλόγες έξω από το χωριό των Μαριών ενώ σημαντική ήταν η συμβολή των πυροσβεστικών ενισχύσεων που έφτασαν κατά την διάρκεια της νύχτας.

Με το πρώτο φώς της ημέρας, ένα αεροσκάφος τύπου canadair και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο erisscon, άρχισαν ρίξεις νερού από αέρα, βοήθώντας το έργο των επίγειων δυνάμεων.

Σημειώνεται πως με έκτακτο δρομολόγιο, έφτασαν τις πρώτες πρωινές ώρες στην Ζάκυνθο, ενισχύσεις ώστε να συνδράμουν στο έργο των τοπικών δυνάμεων για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς. Πιο συγκεκριμένα, με έκτακτο δρομολόγιο το πλοίο «Mare Di Levante» της ακτοπλοϊκής εταιρείας «Levante Ferries», έφτασαν στην Ζάκυνθο, 20 πυροσβεστικά οχήματα, με 40 πυροσβέστες, 3 ερπυστριοφόρα του στρατού, και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Μέλη συμμορίας παρίσταναν τους ενοικιαστές και άδειαζαν σπίτια
Επεισόδιο με πυροβολισμούς στη Θεσσαλονίκη-«Βγες έξω θα σε σκοτώσω»
Νέα ηχητικά ντοκουμέντα από την τραγωδία στα Τέμπη-Ουρλιαχτά παιδιών, «πήρε φωτιά το τρένο»
Πώς έφτασαν οι Ελληνικές Αρχές μέσω Λιθουανίας στον 59χρονο «κατάσκοπο» -ελαιοχρωματιστή» στην Αλεξανδρούπολη
Τι «δείχνουν» οι ιστολογικές εξετάσεις ως αίτιο θανάτου του Βασίλη Καλογήρου-Τα νέα δεδομένα
Για ένα... κόκκινο φανάρι ξυλοκόπησαν τον 36χρονο μπροστά στο παιδί του στη Θεσσαλονίκη
Σοκάρουν οι μαρτυρίες για τον θάνατο της 47χρονης στην Πάτρα-«Είδα το κεφάλι της κάτω από το φορτηγό»
Καθηγητής-αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει τη στιγμή της εισβολής των κουκουλοφόρων-«Δεν έχω ξαναδεί τόση βία»
Νέα ηχητικά ντοκουμέντα για τα Τέμπη-Η συγκλονιστική συνομιλία αστυνομικών λίγο μετά τη σύγκρουση
Εισβολή κουκουλοφόρων σε ελληνικό πανεπιστήμιο Στον νοσοκομείο φοιτητής που χτυπήθηκε με πυροσβεστήρα