Φωτίου: Ενωμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα για τερματισμό της κατοχής

Όλοι μαζί ενωμένοι σε ένα αρραγές μέτωπο θα πρέπει να συνεχίσουμε των αγώνα μας για τερματισμό της κατοχής και την επανένωση του νησιού μας, ανέφερε σήμερα ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων Φώτης Φωτίου.
 
Μιλώντας στο Μαρί, κατά την κηδεία των λειψάνων του ήρωα πεσόντα Ανδρέα Αλεξάνδρου, ο οποίος συμπεριλαμβανόταν μέχρι πρότινος στον κατάλογο των αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής, ο κ. Φωτίου είπε ότι έχουμε διανύσει μια κρίσιμη περίοδο διαπραγματεύσεων για την επίλυση του εθνικού μας θέματος.
 
«Δυστυχώς η κατάληξη τους δεν δικαίωσε τις προσδοκίες για την έκβαση τους και αυτό λόγω της συνέχισης της αδιαλλαξίας και της αρνητικής στάσης της τουρκικής πλευράς, που επέμενε στις απαράδεκτες θέσεις της στα θέματα της ασφάλειας, των εγγυήσεων και της παραμονής των στρατευμάτων της» πρόσθεσε.
 
Είπε ακόμη ότι παρά τις προσπάθειες της δικής μας πλευράς και την πλήρη ανταπόκριση της στις παραμέτρους που έθεσε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, η Τουρκία παρέμεινε ανυποχώρητη.
 
Αναφερόμενος στον Ανδρέα Αλεξάνδρου, ο κ. Φωτίου είπε ότι σήμερα αποδίδουμε τον ύστατο φόρο τιμής σε ένα ακόμη παλληκάρι μας που θυσιάστηκε για την ελευθερία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας.
 
«Είμαστε περήφανοι για τον Ανθυπολοχαγό Ανδρέα Αλεξάνδρου του Σάββα και της Φωστήρας, τον οποίο κατευοδώνουμε σήμερα, όπως περήφανοι είμαστε για όλους τους ήρωες της κυπριακής ελευθερίας που με τη θυσία και τον ηρωισμό τους έγραψαν με ανεξίτηλα γράμματα το όνομά τους στο Πάνθεο των Αθανάτων μας» είπε.
 
Εντοπίστηκε μόνο μέρος των οστών του, στην περιοχή «Άσπρη Μούττη» Πενταδακτύλου, τα οποία ταυτοποιήθηκαν με ανθρωπολογικές εξετάσεις και εξετάσεις DNA.
 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δεν πρόλαβε να επιστρέψει ο Τατάρ και δυναμιτίζει το κλίμα-«Όχι σε διαπραγματεύσεις χωρίς αναγνώριση κυριαρχικής ισότητας»
«Η μαγκιά είναι όταν πέφτεις, να έχεις τη δύναμη και το σθένος να ξανασηκώνεσαι και να παλεύεις ξανά»
Απολύθηκε ως δεσμοφύλακας, προσλήφθηκε ως νεκροτόμος-Ποινική έρευνα για εξαπάτηση του δημοσίου
Μεγάλα έργα για επέκταση της τουριστικής περιόδου στο δήμο Παραλιμνίου Δερύνειας-Επαφές για δημιουργία πανεπιστημίου
Ένοχος ο αδελφός του Αγγελή για την απόπειρα φόνου της αδελφής του θύτη-Την έλουσε με βενζίνη, απείλησε να την κάψει
Το «προεκλογικό» τουρ του Τατάρ στη Νέα Υόρκη και τα ερωτήματα για το μέλλον του Κυπριακού
ΒΙΝΤΕΟ: Ξέσπασε πυρκαγιά σε διαμέρισμα στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στην Αραδίππου
Χάθηκαν από την Πέμπτη τα ίχνη της 20χρονης Λιάνας στη Λεμεσό (pic)
Τυχαίος έλεγχος σε φορτίο στη Λεμεσό οδήγησε σε κατάσχεση χιλιάδων πυροτεχνημάτων και Labubu (pics)
Το ψευδοκράτος προσκλήθηκε σε εκδηλώσεις του συντάγματος του Αζερμπαϊτζάν-Μεγάλο κέρδος βλέπει ο Τατάρ