Πλήρωσε πρόστιμο επειδή ενόχλησε πολική αρκούδα στην Νορβηγία

Πρόστιμο 1.300 ευρώ (12.000 κορώνες) κλήθηκε να πληρώσει ένας ξεναγός στο αρχιπέλαγος της Νορβηγίας Σβάλμπαρντ, στην Αρκτική. Θα αναρωτιέται κάποιος ποιο ήταν το αδίκημα. Τρόμαξε μία πολική αρκούδα!

Το συμβάν εκτυλίχθηκε τον περασμένο Μάϊο. Κατά τη διάρκεια μίας εκδρομής με μηχανοκίνητα έλκηθρα μία ομάδα τουριστών εντόπισε μία λευκή αρκούδα, ακίνητη, σε απόσταση 900 μέτρων. Ενας από αυτούς αποφάσισε να την πλησιάσει για να την παρατηρήσει καλύτερα με αποτέλεσμα να την κάνει να τραπεί σε φυγή.

« Ο κανονισμός προβλέπει οτι απαγορεύεται να πλησιάζει κάποιος τις πολικές αρκούδες με τρόπο που αυτές να ενοχλούνται, όποια και εάν είναι η απόσταση» ανακοίνωσε αρμόδιος αξιωματούχος.

Το Σβαλμπαρντ βρίσκεται στον Αρκτικό Ωκεανό, στα μισά περίπου της απόστασης ανάμεσα στη Νορβηγία και τον Βόρειο Πόλο. Η έκτασή του είναι δύο φορές του Βελγίουο και στο έδαφός του βρίσκουν καταφύγιο, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του 2015, τουλάχιστον 1.000 πολικές αρκούδες ο οποίες έχουν χαρακτηρισθεί από το 1973 προστατευόμενο είδος.

Στη διάρκεια των τελευταίων σαράντα χρόνων έχουν καταγραφεί πέντε θανατηφόρες επιθέσεις κατά ανθρώπου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Δειτε Επισης

Βλέπει παράθυρο ελπίδας μετά την διάσκεψη στη Νέα Υόρκη ο ΠτΔ-«Το τείχος της κατοχής δεν είναι αδιαπέραστο»
Τα ρίχνει ξανά στην Ε/κ πλευρά ο Τατάρ-«Κινείται εδώ και χρόνια στη ζώνη άνεσης της διεθνούς αναγνώρισης»
Συνεχίζει ακάθεκτος την προκλητική στάση στα κατεχόμενα ο Ερντογάν-Χαρακτήρισε «νόμιμο βήμα» την εισβολή
Μεταλλίο Εξαίρετης Προσφοράς στη Μαρίζα Κωχ-«Πρωτοστάτης στην προσπάθεια για διεθνοποίηση του Κυπριακού»
Πιθανή επίσκεψη Τραμπ στην Κίνα στα τέλη Οκτωβρίου και συνάντηση κορυφής με Σι Τζινπίνγκ
Τουλάχιστον 128.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν από τις συγκρούσεις στη Συρία
Ο Πούτιν συναντήθηκε με σύμβουλο του Ιρανού ηγέτη Χαμενεΐ
Επιμένει με τα «δύο κράτη» ανήμερα της επετείου της τουρκικής εισβολής ο Ερντογάν από τα κατεχόμενα
Κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ζητά ο Πάπας Λέων ΙΔ'-Η απάντηση Νετανιάχου
Μεγάλη γκάφα Ερντογάν-Χρησιμοποίησε εικόνα της ΕΟΚΑ για τον τουρκικό στρατό και τη διέγραψε αμέσως