Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για ΑΕΙ και ΤΕΙ

Τις βάσεις εισαγωγής των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2017 στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας.
 
Δείτε τις Βάσεις εισαγωγής ΕΔΩ.
 

Σύμφωνα με την πρώτη ανάλυση καταγράφεται άνοδος σε όλες τις βάσεις των Ιατρικών Σχολών της τάξεως των 70-80 μορίων ενώ αντίστοιχα «κρατάει» τις βάσεις της και η Νομική. Ενδεικτικά η Ιατρική Αλεξανδρούπολης έχει βάση 18.713 μόρια.

Θεαματική είναι η «βουτιά» στη βάση για την Αρχιτεκτονική Αθήνας στα περίπου 600 μόρια, όπως και σε όλες τις σχολές που έχουν βασικό μάθημα τα μαθηματικά, όπου οι υποψήφιοι δεν σημείωσαν καλές επιδόσεις φέτος.

Άνοδος, που ήταν αναμενόμενη, υπάρχει στα Παιδαγωγικά Τμήμτα, όπως αυτό του Βόλου που «ανεβαίνει» περίπου 1.000 μόρια ενώ της Αθήνας περίπου 800 μόρια. 

Αντίθετα στο Μαθηματικό Αθήνας, η βάση υποχώρησε κατα 384 μόρια, ενώ στο Φυσικό Αθήνας υπήρξε άνοδος 972 μορίων.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου πληκτρολογώντας:
α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους,
β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, να εκτυπωθούν και να αναρτηθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων στα  Λύκεια, εντός της ίδιας ημέρας.

Συνολικά 104.965 υποψήφιοι για τα ΑΕΙ δήλωσαν συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις οι οποίοι διεκδικούν 70.726 θέσεις και συγκεκριμένα 43.758 για τα Πανεπιστήμια και 26.968 για τα ΤΕΙ, δηλαδή δηλαδή δύο στους τρεις υποψηφίους θα πάρουν το πολυπόθητο «εισιτήριο» για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. 

Πηγές: Ελληνικό Υπ. Παιδείας, protothema

Δειτε Επισης

Πέθανε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Πέτρος Μολυβιάτης
Δεν έφτιαξε τη βόμβα η 38χρονη στη Θεσσαλονίκη-Ψάχνουν τον ενοικιαστή του διαμερίσματος
«Ο φοιτητής μπήκε μπροστά για να προστατεύσει τους νεότερους»-Οι μαρτυρίες για την επίθεση στην Αθήνα
Η πορεία της βόμβας μέχρι να σκάσει στα χέρια της 38χρονης, τα σενάρια και οι ομοιότητες με το παρελθόν
Μυστήριο με το κίνητρο της 38χρονης που σκοτώθηκε στην έκρηξη στη Θεσσαλονίκη-Ερευνάται η ληστεία
Ανατριχιαστικές οι λεπτομέρειες για το φόνο της 16χρονης-Στο φως μαρτυρία από τη σύλληψη του δράστη στην Ελλάδα
Ένα κιλό εκρηκτικά και πυροκροτητές στο διαμέρισμα που έμενε η 39χρονη που σκοτώθηκε στην έκρηξη στη Θεσσαλονίκη
Νέα δεδομένα για την έκρηξη και το θάνατο 39χρονης-Τοποθέτησε τη βόμβα και επέστρεψε να δει το φυτίλι
Το casus belli της Τουρκίας φράζει στρατιωτική συνεργασία με την Ελλάδα-Καμία αναφορά Γεραπετρίτη στο Κυπριακό
Συναντήθηκαν σε ανεπίσημο δείπνο Γεραπετρίτης και Φιντάν στην Κωνσταντινούπολη