Αρχίζουν μετρήσεις και εντείνουν τον προεκλογικό στο επιτελείο Νικόλα

Δυναμικά στους ρυθμούς του προεκλογικού αγώνα ενόψει προεδρικών εκλογών επιστρέφουν με την ολοκλήρωση των καλοκαιρινών διακοπών στο επιτελείο του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας, Νικόλα Παπαδόπουλου.
 
Εντός του Σεπτέμβρη, αναμένεται κορύφωση των συζητήσεων που ξεκίνησαν πριν από τις διακοπές με το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών και την Αυτόνομη Πλατφόρμα Πολιτών, με τους επιτελείς του Νικόλα Παπαδόπουλου να εκτιμούν πως οι διαβουλεύσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο και πως η κατάληξή τους θα έχει το ιδανικό για τους ίδιους και τον υποψήφιο τους σενάριο. Δηλαδή, αυτό της διεύρυνσης των κομμάτων και Κινήσεων(σ.σ. πέραν του ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Κινήματος Αλληλεγγύη), που στηρίζουν τον κ. Παπαδόπουλο.
 
Την ίδια ώρα, αναμένονται νέες ανακοινώσεις στήριξης από μεμονωμένες προσωπικότητες προερχόμενες από άλλους πολιτικούς χώρους, στα πρότυπα αυτών που προηγήθηκαν όπως της Ιωάννας Συγκρασίτη, του Ιωάννη Κληρίδη, του Στέλιου Πλατή κ.α.
 
Παράλληλα, ο Νικόλας Παπαδόπουλος, που επιστρέφει τη Δεύτερα έπειτα από την καλοκαιρινή του ανάπαυλα, επαναρχίζει τις επαφές του με οργανωμένα σύνολα και φορείς σε παγκύπρια κλίμακα, ενώ εντός των αμέσως επόμενων μηνών προγραμματίζεται και η πραγματοποίηση μεγάλων επαρχιακών συγκεντρώσεων.
 
Στο στάδιο καταρτισμού-κωδικοποίησης, βρίσκεται εξάλλου το προεκλογικό πρόγραμμα του υποψηφίου Προέδρου, με συντονίστρια την Αναστασία Παπαδοπούλου.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως εντός των πρώτων ημερών του Σεπτέμβρη θα λειτουργήσουν και τα επαρχιακά εκλογικά επιτελεία, πέραν του κεντρικού που λειτουργεί ήδη στη Λευκωσία, σε Λεμεσό, Λάρνακα, Πάφο και ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου(σ.σ. στο Παραλίμνι).
 
Επισημαίνεται πως όπως υποδεικνύουν στον REPORTER στενοί συνεργάτες του Νικόλα Παπαδόπουλου, η μέχρι στιγμής συνεργασία των στελεχών όλων των κομμάτων που στηρίζουν την υποψηφιότητά του μόνο ως άψογη μπορεί να χαρακτηριστεί, γεγονός που προκαλεί μεγάλη ευαρέσκεια σε επίπεδο κεντρικού εκλογικού επιτελείου.
 
Όσον αφορά το διαμορφωθέν προεκλογικό σκηνικό, στο επιτελείο Νικόλα Παπαδόπουλου δείχνουν να ενστερνίζονται την εκτίμηση πως οδεύουμε προς μια εξαιρετικά αμφίρροπη αναμέτρηση του υποψηφίου τους με τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ Σταύρο Μαλά, με έπαθλο το δεύτερο εισιτήριο(σ.σ. δεδομένου ότι το πρώτο θεωρείται περίπου καπαρωμένο από τον Νίκο Αναστασιάδη) για την δεύτερη Κυριακή.
 
Η εκτίμηση που εκφράζεται από πλευράς επιτελείου του Νικόλα Παπαδόπουλου είναι πως ο υποψήφιος τους διαθέτει και εξακολουθεί να διατηρεί τη δυναμική που απαιτείται προκειμένου να βρεθεί στον δεύτερο γύρο, παραδεχόμενοι ωστόσο πως για να επιτευχθεί όντως ο αρχικός στόχος(σ.σ. δηλαδή να περάσει στην δεύτερη Κυριακή), θα χρειαστεί σκληρή και εντατική δουλειά στην περίοδο που απομένει μέχρι τις εκλογές.
 
Για μια πάντως πιο εμπεριστατωμένη και σφαιρική εικόνα του πού και πώς στην παρούσα χρονική φάση κινείται το εκλογικό σώμα, στο επιτελείο Νικόλα Παπαδόπουλου αρχίζουν σύντομα τις δικές τους μετρήσεις(δημοσκοπήσεις).    
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άλλο Μαλάς, άλλο ΑΚΕΛ… με στόχο τη συσπείρωση των Αριστερών 
 
 

Δειτε Επισης

Η Κύπρος επιβεβαιώνει την δέσμευσή της στον Χάρτη OHE
Χάθηκαν τα ίχνη 57χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λευκωσία (pic)
Ξεκίνησε η συζήτηση για δημοσίευση των σημείων που τοποθετούν κάμερες-Στόχος η μείωση της καχυποψίας
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο την ερχόμενη Πέμπτη ο Χριστοδουλίδης-Προετοιμασία πριν την διευρυμένη
Ήρθε για να μείνει ο καύσωνας-Νέα κίτρινη προειδοποίηση, δεν πέφτει κάτω από τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Σκληρή κριτική Ερχιουρμάν σε Τατάρ-«Πλήγμα στο κύρος του θεσμού του Τ/κ ηγέτη η θητεία του»
Με την νέα ηγεσία της ΕΔΕΚ συναντήθηκε ο Πρόεδρος ΔΗΠΑ
ΒΙΝΤΕΟ: Το Πεντάγωνο έδειξε πώς λειτουργούν οι βόμβες που έριξαν στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
ΒΙΝΤΕΟ: Άγριος καυγάς για δολοφονία Θανάση-Προκλήσεις και βαριές κουβέντες από τον τότε σταθμάρχη
Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων με ΤΑΚΑΤΑ στη Γαλλία-Πάνω από 2,5 εκατ. ανακλήσεις