Αρχίζουν μετρήσεις και εντείνουν τον προεκλογικό στο επιτελείο Νικόλα

Δυναμικά στους ρυθμούς του προεκλογικού αγώνα ενόψει προεδρικών εκλογών επιστρέφουν με την ολοκλήρωση των καλοκαιρινών διακοπών στο επιτελείο του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας, Νικόλα Παπαδόπουλου.
 
Εντός του Σεπτέμβρη, αναμένεται κορύφωση των συζητήσεων που ξεκίνησαν πριν από τις διακοπές με το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών και την Αυτόνομη Πλατφόρμα Πολιτών, με τους επιτελείς του Νικόλα Παπαδόπουλου να εκτιμούν πως οι διαβουλεύσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο και πως η κατάληξή τους θα έχει το ιδανικό για τους ίδιους και τον υποψήφιο τους σενάριο. Δηλαδή, αυτό της διεύρυνσης των κομμάτων και Κινήσεων(σ.σ. πέραν του ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Κινήματος Αλληλεγγύη), που στηρίζουν τον κ. Παπαδόπουλο.
 
Την ίδια ώρα, αναμένονται νέες ανακοινώσεις στήριξης από μεμονωμένες προσωπικότητες προερχόμενες από άλλους πολιτικούς χώρους, στα πρότυπα αυτών που προηγήθηκαν όπως της Ιωάννας Συγκρασίτη, του Ιωάννη Κληρίδη, του Στέλιου Πλατή κ.α.
 
Παράλληλα, ο Νικόλας Παπαδόπουλος, που επιστρέφει τη Δεύτερα έπειτα από την καλοκαιρινή του ανάπαυλα, επαναρχίζει τις επαφές του με οργανωμένα σύνολα και φορείς σε παγκύπρια κλίμακα, ενώ εντός των αμέσως επόμενων μηνών προγραμματίζεται και η πραγματοποίηση μεγάλων επαρχιακών συγκεντρώσεων.
 
Στο στάδιο καταρτισμού-κωδικοποίησης, βρίσκεται εξάλλου το προεκλογικό πρόγραμμα του υποψηφίου Προέδρου, με συντονίστρια την Αναστασία Παπαδοπούλου.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως εντός των πρώτων ημερών του Σεπτέμβρη θα λειτουργήσουν και τα επαρχιακά εκλογικά επιτελεία, πέραν του κεντρικού που λειτουργεί ήδη στη Λευκωσία, σε Λεμεσό, Λάρνακα, Πάφο και ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου(σ.σ. στο Παραλίμνι).
 
Επισημαίνεται πως όπως υποδεικνύουν στον REPORTER στενοί συνεργάτες του Νικόλα Παπαδόπουλου, η μέχρι στιγμής συνεργασία των στελεχών όλων των κομμάτων που στηρίζουν την υποψηφιότητά του μόνο ως άψογη μπορεί να χαρακτηριστεί, γεγονός που προκαλεί μεγάλη ευαρέσκεια σε επίπεδο κεντρικού εκλογικού επιτελείου.
 
Όσον αφορά το διαμορφωθέν προεκλογικό σκηνικό, στο επιτελείο Νικόλα Παπαδόπουλου δείχνουν να ενστερνίζονται την εκτίμηση πως οδεύουμε προς μια εξαιρετικά αμφίρροπη αναμέτρηση του υποψηφίου τους με τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ Σταύρο Μαλά, με έπαθλο το δεύτερο εισιτήριο(σ.σ. δεδομένου ότι το πρώτο θεωρείται περίπου καπαρωμένο από τον Νίκο Αναστασιάδη) για την δεύτερη Κυριακή.
 
Η εκτίμηση που εκφράζεται από πλευράς επιτελείου του Νικόλα Παπαδόπουλου είναι πως ο υποψήφιος τους διαθέτει και εξακολουθεί να διατηρεί τη δυναμική που απαιτείται προκειμένου να βρεθεί στον δεύτερο γύρο, παραδεχόμενοι ωστόσο πως για να επιτευχθεί όντως ο αρχικός στόχος(σ.σ. δηλαδή να περάσει στην δεύτερη Κυριακή), θα χρειαστεί σκληρή και εντατική δουλειά στην περίοδο που απομένει μέχρι τις εκλογές.
 
Για μια πάντως πιο εμπεριστατωμένη και σφαιρική εικόνα του πού και πώς στην παρούσα χρονική φάση κινείται το εκλογικό σώμα, στο επιτελείο Νικόλα Παπαδόπουλου αρχίζουν σύντομα τις δικές τους μετρήσεις(δημοσκοπήσεις).    
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άλλο Μαλάς, άλλο ΑΚΕΛ… με στόχο τη συσπείρωση των Αριστερών 
 
 

Δειτε Επισης

Υπογράμμισε τη σημασία επίλυσης τους Κυπριακό η Αννίτα Δημητρίου- «Αδιαπραγμάτευτοι στόχοι η απελευθέρωση και επανένωση»
Ενοχλημένος ο Σαββίδης με τα σχόλια της απόφασης για Οδυσσέα-«Αλίμονο αν χάσουμε την εμπιστοσύνης μας στα Δικαστήρια»
Πράσινο φως από Υπουργικό για τον κρατικό προϋπολογισμό
Προτάσεις Volt μετά την κρίση με την παύση Οδυσσέα-«Ώρα για καθαρό μήνυμα και ριζικές λύσεις»
Πάει για του χρόνου η εξέταση του αιτήματος των εκτοπισμένων Ε/κ από το ΣτΕ
Καλεί σε διάλογο τους πολίτες ο Περδίκης-«Δεν θα μείνουμε να κλαίμε επί ερειπίων»
Μετά τον καυγά, τελικά βρέθηκαν Αθηνά Μιχαηλίδου και Αννίτα Δημητρίου
Μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος-Θα προσφωνήσει στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ
Νέα επίθεση ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ για παύση Οδυσσέα-«Επικίνδυνη για τη δημοκρατία η αμφισβήτηση της απόφασης»
Ξεκαθαρίζει πως προχωρά ο εκσυγχρονισμός της Ελεγκτικής ο Χαρτσιώτης-Συναντά Β. Γενικό Ελεγκτή