Ζητά στήριξη από τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας

Επιστολή με την οποία ζητεί στήριξη από τις χώρες μέλη του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας απέστειλε ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.
 
Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί έστειλε την επιστολή στον Οργανισμό ως αρχηγός του ψευδοκράτους που έχει το καθεστώς παρατηρητή και ενημέρωσε για την κατάσταση μετά τις εξελίξεις στη Διάσκεψη της Κύπρου στο Κρανς Μοντάνα.
 
Αναφέρεται σε συγκεκριμένα παραδείγματα της εποικοδομητικής και επικεντρωμένης-όπως ισχυρίζεται- σε ένα αποτέλεσμα στις συνομιλίες στάση του από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του μέχρι σήμερα, ενώ προστίθεται ότι λεπτομερώς αναφέρεται στους λόγους που-όπως υποστηρίζει-δεν κατέληξε η Διάσκεψη για την Κύπρο σε ένα αποτέλεσμα.
 
Υπενθυμίζοντας ότι στο δημοψήφισμα του 2004 η πλειοψηφία του 76% των Ε/κ είπε όχι, ο κ. Ακιντζί στην επιστολή του φέρεται να υποστήριξε ότι η ε/κ ηγεσία στο Κρανς Μοντάνα δεν έδειξε την απαραίτητη πολιτική βούληση για μια λύση.
 
Ο Μουσταφά Ακιντζί με την επιστολή του καλεί τα μέλη του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας να στηρίξουν τις προσπάθειες άρσης των «άδικων και αβάσιμων εμπάργκο που εφαρμόστηκαν εναντίον των Τ/κ, οι οποίοι έχουν ξεκάθαρη βούληση υπέρ μιας λύσης».
 
Στο μεταξύ, όπως επίσης μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σήμερα ο Τ/κ ηγέτης είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Πανεπιστημίου Αϊντίν της Κωνσταντινούπολης και γνωστού Τούρκου επιχειρηματία, Μουσταφά Αϊντίν, αλλά και του προέδρου του Κέντρου Ερευνών και Πλατφόρμας για την Δύση, πρώην Υπουργού για θέματα Ε.Ε. και στενού συμβούλου του Ταγίπ Ερντογάν, Εγκεμέν Μπαγίς.
 
 

Δειτε Επισης

Βλέπει οικογένειες ομήρων της 7ης Οκτωβρίου ο ΠτΔ στην Ιερουσαλήμ-Το απόγευμα η συνάντηση με Νετανιάχου
Ενόχληση Αθήνας για επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα-«Αρνητική εξέλιξη η δημιουργία τετελεσμένων»
Σε Ισραήλ και Παλαιστινιακή Αρχή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Με αυξημένη σφοδρότητα επέστρεψαν στην ΕΔΕΚ τα πάθη του παρελθόντος-Ξεκαθαρίζουν οι υποψήφιοι
Διαψεύδει τα περί σύλληψης του γενικού του γραμματέα στα κατεχόμενα το Volt-«Είναι καλά»
Σήκωσε το γάντι και απάντησε στο ΑΚΕΛ για τη μετάβαση στο Ισραήλ ο Πρόεδρος-«Είδατε τη συμμετοχή στην εκδήλωση»
Καταγγέλλει τον Ερντογάν για περιφρόνηση του ΟΗΕ και υπόσκαψη της προσπάθειας προόδου το ΥΠΕΞ
Στάθηκε στην αντίδραση Τ/κ και αποκατέστησε την πραγματικότητα ο ΠτΔ-«Δεν ανέμενα κάτι διαφορετικό από Ερντογάν»
Το ξεκόβει για κυπριακά πλοία σε λιμάνια της Τουρκίας ο Ερντογάν-Χαϊδεύει τους σφετεριστές ε/κ περιουσιών
Παραλήρημα Ερντογάν στα εγκαίνια του «προεδρικού»-«Ένδειξη κοινού πεπρωμένου Τουρκίας και "τδβκ"»