Χειροπέδες σε 4 πρόσωπα για τα επεισόδια μεταξύ οπαδών της Ανόρθωσης και ΑΕΚ Λάρνακας

 Συνελήφθησαν σήμερα βάσει δικαστικών ενταλμάτων και τέθηκαν υπό κράτηση τέσσερις 22χρονοι και ένας 18χρονος, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με τα διερευνώμενα επεισόδια που διαδραματίστηκαν χθες μεταξύ οπαδών της Ανόρθωσης και της ΑΕΚ Λάρνακας στο βοηθητικό γήπεδο του σταδίου ΓΣΖ.

 Το σημερινό Αστυνομικό Δελτίο αρ. 4 είναι σχετικό, ενώ το ΤΑΕ Λάρνακας συνεχίζει τις εξετάσεις.
 
H Αστυνομία, η οποία είχε εκδώσει έξι συνολικά εντάλματα σύλληψης.

Ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Στέλιος Στυλιανού δήλωσε ότι καταζητούνται άλλα δύο πρόσωπα, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν και άλλες συλλήψεις.

Ο κ. Στυλιανού ανέφερε ότι όταν έγιναν αντιληπτά τα επεισόδια, αμέσως τα μέλη της Αστυνομίας κινητοποιήθηκαν για να τα περιορίσουν, ενώ παράλληλα κάλεσαν ενισχύσεις.

Στην προσπάθειά τους αυτή, όπως είπε, δέχθηκαν πετροβολισμό από τους οπαδούς της Ανόρθωσης, προσθέτοντας ότι με την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων από μέλη της ΑΔΕ Λάρνακας που έσπευσαν στο χώρο των επεισοδίων, αποκαταστάθηκε η τάξη.

Σημείωσε ότι από τα επεισόδια τραυματίστηκαν δύο οπαδοί της ΑΕΚ και τρία μέλη της Αστυνομίας, που έτυχαν των Πρώτων Βοηθειών και απολύθηκαν, ενώ οι εξετάσεις συνεχίζονται με σκοπό την ταυτοποίηση και άλλων προσώπων που εμπλέκονται στα επεισόδια.
Ο κ. Στυλιανού εξέφρασε την αποφασιστικότητα της Αστυνομίας για επίδειξη μηδενικής ανοχής σε φαινόμενα χουλιγκανισμού και παραβατικής συμπεριφοράς που διασαλεύουν τη δημόσια τάξη και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών.

Τόνισε, επίσης, ότι χρειάζεται συστηματική και συλλογική προσπάθεια και συνεργασία με την Αστυνομία από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ιδίως από το χώρο των αθλητικών σωματείων για την πρόληψη και καταστολή τους.
 

Σύμφωνα με την αστυνομία, παρόλο που δεν υπήρχαν πληροφορίες για πιθανά επεισόδια, η Αστυνομία εκπόνησε σχέδιο επιχειρήσεων με τρία περίπολα και έξι αστυνομικούς για κάλυψη και στελέχωση στατικών σημείων, περιμετρικά του βοηθητικού γηπέδου του ΓΣΖ, καθότι στον αθλητικό αυτό χώρο, σε μικρή απόσταση, διεξάγονταν σχεδόν ταυτόχρονα, προπόνηση της ποδοσφαιρικής ομάδας της ΑΕΚ και αγώνας φούτσαλ (futsal) της Ανόρθωσης με ομάδα του εξωτερικού. Σε κάποια στιγμή, περίπου 50 οπαδοί της Ανόρθωσης, κάποιοι εξ’ αυτών με κουκούλες και ρόπαλα, κατευθύνθηκαν προς τους φίλαθλους της ΑΕΚ και άρχισαν να τους πετροβολούν. Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ ανταπέδωσαν τους πετροβολισμούς. 


Αμέσως τα μέλη της Αστυνομίας κινητοποιήθηκαν για να περιορίσουν τα επεισόδια, ενώ παράλληλα κάλεσαν ενισχύσεις. Στην προσπάθειά τους αυτή, δέχθηκαν πετροβολισμό από τους οπαδούς της Ανόρθωσης.


Με την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων από μέλη της ΑΔΕ Λάρνακας που έσπευσαν στο χώρο των επεισοδίων, αποκαταστάθηκε η τάξη.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν 2 οπαδοί της ΑΕΚ και τρία μέλη της Αστυνομίας που έτυχαν των Πρώτων Βοηθειών και απολύθηκαν. 

Σε ότι αφορά τα υπό αναφορά επεισόδια, εκδόθηκαν ήδη 6 εντάλματα σύλληψης, μέχρι στιγμής συνελήφθησαν 4 άτομα, καταζητούνται άλλα 2, ενώ οι εξετάσεις συνεχίζονται με σκοπό την ταυτοποίηση και άλλων προσώπων που εμπλέκονται στα επεισόδια.

Η Αστυνομία δηλώνει, για ακόμη μία φορά, την αποφασιστικότητά της για επίδειξη μηδενικής ανοχής σε φαινόμενα χουλιγκανισμού και παραβατικής συμπεριφοράς που διασαλεύουν τη δημόσια τάξη και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών. Τονίζει δε, ότι χρειάζεται συστηματική και συλλογική προσπάθεια και συνεργασία με την Αστυνομία από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ιδίως από το χώρο των αθλητικών σωματείων για την πρόληψη και καταστολή τους. 

 

Δειτε Επισης

Aποτράπηκε επέκταση φωτιάς εντός του Δασικού Πάρκου Αθαλάσσας
Στο Νοσοκομείο γυναίκα μετά από ατύχημα στις θαλασσινές σπηλιές
Διαχειρίσιμη η πυρκαγιά στον Άγιο Συλά-Συνεχίζονται οι προσπάθειες για πλήρη κατάσβεση
Συνελήφθη ο 36χρονος οδηγός του βαρέου οχήματος που ενεπλάκη στο θανατηφόρο της Πάφου
Συμβασιούχοι Ειδικοί Αστυνομικοί ζητούν από ΠτΔ λύση στο θέμα παραμονής τους στην Αστυνομία
Νέα πυρκαγιά στη Λεμεσό κοντά σε οικία και κτηνοτροφικό υποστατικό-Πνέουν άνεμοι στην περιοχή
Υπό έλεγχο η Πυρκαγιά στην Επαρχία Λεμεσού-Από τα όρια δρόμου ξεκίνησε η φωτιά
Πυρκαγιά κοντά σε οικίες και κτηνοτροφικά υποστατικά στην Επαρχία Λεμεσού-Στη μάχη και δυο πτητικά μέσα
Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα στην Πάφο με θύμα 62χρονο-Το όχημα του συγκρούστηκε με οδοστρωτήρα
Νέα πυρά ΑΚΕΛ κατά πάντων για τα επεισόδια τη Λακαταμία-«Τα αποτελέσματα της Αστυνομίας είναι πενιχρά»