Τραμπ: Ο Κιμ Γιόνγκ Ουν έχει αρχίσει να μας σέβεται

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε σήμερα ότι η επιθετική ρητορική του απέναντι στη Βόρεια Κορέα έχει αρχίσει να αποφέρει καρπούς και ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιόνγκ Ουν έχει αρχίσει να «σέβεται» τις ΗΠΑ.

«Κάποιοι είπαν ότι αντέδρασα πολύ σκληρά. Δεν ήταν αρκετά σκληρά», δήλωσε ο Τραμπ ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του στη διάρκεια συγκέντρωσης στο Φοίνιξ της Αριζόνα.

«Σέβομαι το γεγονός ότι (ο Κιμ Γιόνγκ Ουν) έχει αρχίσει να μας σέβεται», τόνισε. «Και ίσως, μάλλον όχι, αλλά ίσως μπορεί να βγει κάτι θετικό», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Τα λόγια αυτά του Τραμπ απηχούν τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον, ο οποίος νωρίτερα είχε εκφράσει την ικανοποίησή του για «το επίπεδο αυτοσυγκράτησης» της Πιονγκγιάνγκ μετά την ομόφωνη απόφαση για την επιβολή νέων, ακόμη πιο σκληρών οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας εξέφρασε την ελπίδα το γεγονός πως η Βόρεια Κορέα δεν προχώρησε σε κάποια «δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου ή πυρηνικού όπλου» να αποτελεί ένδειξη της βούλησης της Πιονγκγιάνγκ να αρχίσει απευθείας συνομιλίες με την Ουάσινγκτον «κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον».

Από την πλευρά του ο Κιμ Γιόνγκ Ουν ζήτησε την παραγωγή επιπλέον κινητήρων στερεών καυσίμων και κεφαλών διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων, όπως μετέδωσαν τα επίσημα μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας.

Δειτε Επισης

Θανατοποινίτης εκτελείται με ένεση χημικής ουσίας στη Νότια Καρολίνα
Τι υποστήριξαν Ιραν και Ισραήλ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ-«Φτάνει η κλιμάκωση, ώρα να σταματήσει»
LIVE: Νύχτα τρόμου σε Ισραήλ και Ιράν με ασταμάτητες ανταλλαγές πυραύλων-Εκρήξεις στην Ιερουσαλήμ, δύο νεκροί
Οι στρατιωτικές ισορροπίες τρόμου ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν-Πού υπερισχύει η κάθε πλευρά
Καταδίκη πρώην ηγέτη πολιτιστικού συλλόγου στη Βόρεια Μακεδονία για ρατσιστικές αναρτήσεις
Προτρέπει του Ιρανούς να ξεσηκωθούν ο Νετανιάχου-«Να ορθώσουν ανάστημα στο καταπιεστικό καθεστώς»
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που ιρανικοί πύραυλοι χτυπούν στο κέντρο του Τελ Αβίβ
Στην τελική ευθεία το σχέδιο του Ισραήλ-Στόχος ο ίδιος ο Χαμενεΐ, ο Νετανιάχου θέλει σύμμαχο τον λαό του Ιράν
Νεκρός από τα ισραηλινά πλήγματα και ο διοικητής της Δύναμης Quds, Ισμαήλ Καανί
Τα τρομακτικά τελευταία δευτερόλεπτα της πτήσης στην Ινδία-Χτύπησε σε κτίριο και κόπηκε στη μέση