Συνεργασία Wal-Mart και Google για αγορές μέσω διαδικτύου

Η αμερικανική εταιρεία λιανικού εμπορίου Wal-Mart, η μεγαλύτερη παγκοσμίως, αποφάσισε να συνεργαστεί με τη Google για την πώληση των προϊόντων της μέσω του Διαδικτύου, όπως ανακοινώθηκε χθες Τρίτη το βράδυ.

"Από τα τέλη Σεπτεμβρίου θα συνεργαστούμε με τη Google για να προσφέρουμε χιλιάδες προϊόντα τα οποία θα μπορούν να παραγγέλνονται μέσω του Google Assistant", ανέφερε ο Μαρκ Λόρι επικεφαλής του διαδικτυακού εμπορίου της Wal-Mart σε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στο blog της εταιρείας.

Με αυτό τον τρόπο Google και Wal-Mart σχηματίζουν ενιαίο μέτωπο εναντίον του γίγαντα του διαδικτυακού εμπορίου Amazon.

Η Wal-Mart δέχεται πιέσεις εδώ και χρόνια από το ολοένα και αυξανόμενο διαδικτυακό εμπόριο, το οποίο πλέον απειλεί τα φυσικά καταστήματα και ιδίως μετά την εξαγορά τον Ιούνιο της αλυσίδας βιολογικών προϊόντων Whole Foods από την Amazon. Από την πλευρά της η Google προσπαθεί να ενισχύσει τη θέση της στο διαδικτυακό εμπόριο, ωστόσο δεν έχει καταφέρει ακόμη να ανταγωνιστεί την Amazon.
(ΚΥΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP/ΜΜ)

Δειτε Επισης

Το Παρίσι προσέφυγε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά της τάσης Skinnytok στο TikTok
Ιταλική εφημερίδα δημοσίευσε ένθετο γραμμένο από ΑΙ
Οι «ισχυρότερες μέχρι σήμερα» ενδείξεις εξωγήινης ζωής εντοπίστηκαν σε μακρινό εξωπλανήτη
Νέο φάρμακο για τη θεραπεία πρώιμης νόσου Αλτσχάιμερ εγκρίνει για κυκλοφορία η ΕΕ
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι βρήκαν την προέλευση του νερού στη Γη-Δεν προήλθε από αστεροειδείς
H Apple μετέφερε αεροπορικά 600 τόνους iPhone από την Ινδία για να προλάβει τους δασμούς
Επιστήμονες αναβίωσαν τους εξαφανισμένους ανταρόλυκους, γνωστούς από το Game of Thrones
Προχωρούν οι ετοιμασίες για την αποστολή Άρτεμις της ΝΑΣΑ στο φεγγάρι
«Φρένο» στους λογαριασμούς-παρωδίες στο X βάζει ο Μασκ
Γυναίκα της εποχής του Αγαμέμνονα «ζωντανεύει» 3.500 χρόνια μετά και δείχνει... πιο σύγχρονη από ποτέ