Άδικος ο νόμος για την Άδεια Πατρότητας λέει το ΑΚΕΛ

Άδικος ο νόμος για την Άδεια Πατρότητας σύμφωνα με το ΑΚΕΛ, αφού όπως εξηγεί σε σχτική ανακοίνωση η Βουλευτής του κόμματος, Σκεύη Κουκουμά, στις πρόνοιές του “υπάρχει ένα, όχι ασήμαντο”. Όπως είναι σήμερα το λεκτικό, εξηγεί, “οι πατέρες που δεν έχουν τελέσει γάμο ή συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με τη μητέρα του παιδιού τους, δεν θα δικαιούνται την άδεια πατρότητας”.  
 
“Στη δική μας αντίληψη η πατρότητα δεν μπορεί να είναι ταυτισμένη ή συνδεδεμένη με οποιαδήποτε μορφή γάμου”, σημειώνει η κ. Κουκουμά και εξηγεί πως “για το λόγο αυτό το ΑΚΕΛ έχει ήδη καταθέσει αίτημα για την ετοιμασία σχετικής Πρότασης Νόμου μέσω της οποίας θα αίρεται η αδικία για τους πατέρες που απέκτησαν παιδί εκτός γάμου”.
 
“Επιπλέον, πρόθεση μας είναι να υπάρξει αναδρομική ισχύ στη συγκεκριμένη νομοθεσία, από την πρώτη μέρα εφαρμογής της κύριας νομοθεσίας”, διευκρινίζει.  
 
Το ΑΚΕΛ για τον σκοπό αυτό έχει αποστείλει επιστολή στην Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με την οποία την ενημερώνει για την πρόθεση του κόμματος και την καλεί, όπως λέει η κα Κουκουμά, “να δώσει οδηγίες όπως γίνονται αποδεχτές οι αιτήσεις πατέρων που απέκτησαν παιδί χωρίς να έχουν τελέσει γάμο ή να έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης μέχρι την νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος”.

Δειτε Επισης

Η Κύπρος επιβεβαιώνει την δέσμευσή της στον Χάρτη OHE
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο την ερχόμενη Πέμπτη ο Χριστοδουλίδης-Προετοιμασία πριν την διευρυμένη
Σκληρή κριτική Ερχιουρμάν σε Τατάρ-«Πλήγμα στο κύρος του θεσμού του Τ/κ ηγέτη η θητεία του»
Με την νέα ηγεσία της ΕΔΕΚ συναντήθηκε ο Πρόεδρος ΔΗΠΑ
Προσωρινή μεταβίβαση του ελέγχου του «εναέριου χώρου» ψευδοκράτους στην Άγκυρα
Στην Κύπρο αντιπροσωπία της Επιτροπής Εξωτερικών της Ρουμανικής Γερουσίας
Ακατάπαυστη μουρμούρα Τατάρ από ΗΒ-Κατηγόρησε τον ΠτΔ για εκστρατεία απειλών, προέβαλε απαράδεκτα αιτήματα
Ελπίδα Κόμπου για ανακοινώσεις για ανθρωπιστική βοήθεια προς Γάζα μέσω Αμάλθεια-Πάνω από 1.000 τόνοι βοήθειας
Αδικημένος από τη Βρετανία νιώθει ο Τατάρ-Αναμένει βήματα για «άρση της απομόνωσης των Τ/κ»
Στο Πόρτο για την 32η Ετήσια Σύνοδο της ΚΣ ΟΑΣΕ αντιπροσωπεία της Βουλής