Ο Νίκος Αναστασιάδης βράβευσε ανθρώπους της ομογένειας

Με το μετάλλιο «Εξαίρετης Προσφοράς» βράβευσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έξι προσωπικότητες της κυπριακής ομογένειας για την προσφορά τους στην προώθηση των δικαίων του κυπριακού λαού.  
 
Τιμώντας τους Νίκο Μούγιαρη, Αντώνη Γερολέμου, Ανδρέα Καραολή, Κώστα Νικολάου, Γιώργο Λαζαρή και Τάσο Ζαμπά, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι η πατρίδα τους οφείλει πολλά και η σημερινή τιμή δεν αποτελεί παρά ένα μικρό αντίδωρο για την προσφορά τους.  
Μιλώντας το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά τη δεξίωση προς τιμή των συνέδρων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπριών (ΠΟΜΑΚ), της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) και της Νεολαίας της ΠΟΜΑΚ (ΝΕΠΟΜΑΚ), ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έκανε λόγο για «πράξη σεβασμού και υποχρέωσης της Πολιτείας έναντι πολιτών της, οι οποίοι πρόσφεραν και προσφέρουν ανιδιοτελώς και χωρίς υπολογισμούς».  
 
«Τιμούμε απόψε έξι από τους εκλεκτούς συμπατριώτες μας οι οποίοι έδρασαν και δρουν σε σημαντικά κέντρα λήψης αποφάσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, στη Νότιο Αφρική και στην Αυστραλία, χώρες με τις οποίες η Κυπριακή Δημοκρατία διατηρεί εξαίρετες σχέσεις» είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.  
Συνέχισε, λέγοντας ότι οι τιμώμενοι συνέβαλαν τα μέγιστα στη διαμόρφωση του αποτελεσματικού οργανωμένου δικτύου στις χώρες διαβίωσης τους, στο οποίο, όπως είπε, απευθυνόμαστε κάθε φορά που η ανάγκη μας ωθεί να αναζητήσουμε στήριξη για κάποιο δίκαιο αίτημα μας.  
 
Απευθυνόμενους ευρύτερα στους Απόδημους, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «έχετε καταστήσει τον εαυτό σας ένα διαρκή πρέσβη του εθνικού μας προβλήματος, της γλώσσας, του πολιτισμού και των παραδόσεων μας» ενώ «μεταφέρετε ως τίτλο τιμής την κυπριακή σας καταγωγή και το ήθος που αυτό ο τίτλος περικλείει».                

Δειτε Επισης

Βανδάλισαν πτοεκλογική πινακίδα του Νικολέττου-«Δεν θα μας πτοήσει» (pic)
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»
Δεν βλέπει αδιέξοδο στην προσπάθεια της Ολγκίν η Λευκωσία-«Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να αξιοποιηθούν»
Αυστηρό μήνυμα Προέδρου για το τερματικό στο Βασιλικό-«Το κράτος δεν εκβιάζεται»
Κατηγορεί την ΕΤΥΦΑ η CMC για τερματικό LNG-«Παραβιάζει επίμονα τις υποχρεώσεις πληρωμής»
Παπαναστασίου για τερματικό στο Βασιλικό-«Η σιωπή μας να μην θεωρείται αδυναμία»
Συνολικά 310 παλέτες ανθρωπιστικής βοήθειας στην πλωτή πλατφόρμα στη Γάζα
Πυρετώδεις προετοιμασίες για τις εκλογές-Κάλεσμα Εφόρου για προετοιμασία των ψηφοφόρων
Μελέτησε τις εξελίξεις στο Κυπριακό το ΑΚΕΛ-Καλεί σε ανάληψη πρωτοβουλίας για σπάσιμο του αδιεξόδου
Μπαίνουν στο δικαστικό ρινγκ για τη μητέρα των μαχών Εισαγγελία και Ελεγκτής-Ο τελικός των κορυφαίων θεσμών