Η ακτινογραφία των Φυλακών – Οι καταδίκες, οι πρωτάρηδες και οι αποφυλακίσεις

Μικρή μείωση παρουσίασε ο πληθυσμός των φυλακών από το 2007 μέχρι το 2015 σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας. Το 2007 ο πληθυσμός των φυλακών ανήλθε στα 646 άτομα ενώ το 2015 μειώθηκε στα 596 άτομα.
 
Συνολικά την πύλη των Κεντρικών Φυλακών κατά το 2015 πέρασαν 964 πρόσωπα, 825 άνδρες και 121 γυναίκες. Από τους 980 υπόδικους επέστρεψε στις φυλακές το 54%.
 
Οι πλείστοι νεοεισελθόντες στις φυλακές κατά το 2015 ανήκαν στην ηλικιακή ομάδα 21-49 (755), 187 ήταν άνω των 50 ενώ μόλις τέσσερις ήταν κάτω των 20 ετών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας η πλειοψηφία των φυλακισμένων ήταν Κύπριοι (58,1%) και το 41,9 αλλοδαποί.
 
Επιπρόσθετα, η μέση διάρκεια φυλάκισης κατά το 2015 σύμφωνα με τις ποινές που επιβλήθηκαν ήταν 9,7 μήνες με το 80% των καταδικασθέντων να φυλακίζεται για πρώτη φορά.
 
Τέλος κατά το 2015 κούνησαν μαντήλι από τις Κεντρικές 934 κατάδικοι. Όπως θα δείτε και στον πίνακα  οι περισσότεροι αποφυλακίστηκαν με αναστολή ποινής ή ενταλμάτων ενώ 213 αποφυλακίστηκαν με κανονική χάρη.
 
Διαβάστε επίσης:

Δειτε Επισης

Εν πλω οι κινητές μονάδες αφαλάτωσης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-«Στόχος να μην υπάρξουν αποκοπές νερού»
Ασκήσεις επί χάρτου για τις επικίνδυνες πολυκατοικίες στο Στρόβολο-Σε εφαρμογή η Γ΄ φάση του «κτίΖΩ»
Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στο Τσέρι-Συνεχίζουν να καίγονται οχήματα, κίνδυνος αναζωπυρώσεων (pics&vids)
Ποινές φυλάκισης δέκα και τεσσάρων ετών σε δύο πρόσωπα για ποσότητα ναρκωτικών-Προσπάθησαν να διαφύγουν
ΤΩΡΑ: Μεγάλη πυρκαγιά στο Τσέρι-Καίγονται οχήματα, κινδυνεύουν υποστατικά
Αποσύρθηκαν υπέρ του Αναστασίου οι τρεις υποψήφιοι της ΕΔΕΚ-«Επιθυμούμε διακαώς επιστροφή όλων των συναγωνιστών»
Εξελίξεις 46 χρόνια μετά την αποστολή λάθος οστών αγνοουμένων στην Ελλάδα-Δίνουν δείγματα δύο από τις οκτώ οικογένειες
Συναγερμός για βόμβα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών-Αναστάλθηκαν όλες οι πτήσεις
Τέσσερα διεθνή εντάλματα κατά Τούρκων υπηκόων για σφετερισμό Ε/κ περιουσιών στο Λευκόνοικο
Απορρίπτει την τελική πρόταση του Υπ. Παιδείας η ΟΕΛΜΕΚ-Πάνε σε Παγκύπρια Συνδιάσκεψη για αποφάσεις