Υπέγραψε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας ο Τραμπ

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε σήμερα τις νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, σύμφωνα με πηγές του Λευκού Οίκου, όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, απαντώντας έτσι στη ρωσική απόφαση για απέλαση Αμερικανών μελών διπλωματικών αποστολών.

Οι κυρώσεις είχαν υπερψηφιστεί σχεδόν ομόφωνα την περασμένη εβδομάδα από τα δύο σώματα του αμερικανικού Κογκρέσου και εκκρεμούσε η τελική υπογραφή του Αμερικανού Προέδρου, την οποία εδώ και δύο ημέρες είχε προαναγγείλει ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του σε πρώην σοβιετικές χώρες.

Στις κυρώσεις που είχαν «περάσει» με συντριπτική πλειοψηφία στο αμερικανικό Κογκρέσο, η Ρωσία ανταπάντησε με την δραστική μείωση του προσωπικού που εργάζεται στις αμερικανικές αποστολές στη ρωσική επικράτεια, διπλωμάτες ή τεχνικούς. Οι κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας αφορούν την ανάμειξή της, στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές το 2016 και την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ουκρανία το 2014.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Δειτε Επισης

Υπό πλήρη έλεγχο πυρκαγιά στην κοινότητα Αγίου Γεωργίου Καυκάλλου
Τάττης-Καραχάν:«Δεν επιθυμούμε καμία χάρη από κανέναν»
ΠτΔ: Παρά τις δυσκολίες παραμένουμε προσηλωμένοι για επανένωση της Κύπρου
Μέτσολα: Στο επίκεντρο της Ευρώπης η Κύπρος
Ο Τραμπ ανακοίνωσε εκεχειρία Ινδίας και Πακιστάν-«Αποφάσισαν πλήρη και άμεση κατάπαυση του πυρός»
Επεισοδιακή καταδίωξη με ρίψη πυροβολισμών καταζητούμενων για απόπειρα φόνου και ληστεία στην Πάφο
Αντίποινα και 13 νεκροί από επιθέσεις ανάμεσα σε Ινδία και Πακιστάν-Στα θύματα και ένα παιδί
Απόπειρα δολοφονίας του με αρσενικό αποκάλυψε ο Τούρκος ΥΠΕΞ
ΥΠΕΣ: Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει με ευαισθησία τον προσφυγικό κόσμο
Νέες βολές ΑΚΕΛ κατά Προέδρου-«Οι πολίτες διερωτώνται πότε η κυβέρνηση θα αναλάβει έστω και μια φορά τις ευθύνες της;»