Ποινική έρευνα για διαρροή πληροφοριών από το Υπ. Υγείας και στημένους διαγωνισμούς

Ποινική έρευνα στο υπουργείο Υγείας για διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών σε προσφοροδότη γιατρό ζήτησε από τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Φιλελεύθερος, Ο Γενικός Ελεγκτής με επιστολή που απέστειλε αρχές Αυγούστου στον Γενικό Εισαγγελέα, καταγγέλλει την εκ των έσω ενημέρωση που είχε συγκεκριμένος προσφοροδότης σε σχέση με τον δημόσιο διαγωνισμό που προκήρυξε πρόσφατα το υπουργείο Υγείας, ο οποίος αφορά τη μετάκληση ειδικών γιατρών για εξειδικευμένες καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις.
 
Όπως αναφέρεται, η γενική διευθύντρια του υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, υποχρεώθηκε να ακυρώσει τον εν λόγω διαγωνισμό στις 14/7/2017, μετά από υποδείξεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ότι όροι του (διαγωνισμού) «φωτογράφιζαν» συγκεκριμένο προσφοροδότη, που είναι το ίδιο πρόσωπο στο οποίο διέρρευσαν οι εμπιστευτικές πληροφορίες. Η ίδια η κ. Γιαννάκη επικαλέστηκε ως λόγους ακύρωσης του διαγωνισμού «τον επαναπροσδιορισμό των αναγκών του υπουργείου Υγείας».
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Φιλελευθέρου, η ακύρωση του διαγωνισμού στάθηκε η αιτία για να αποκαλυφθούν οι σχέσεις υψηλόβαθμου στελέχους του υπουργείου Υγείας με τον εν λόγω προσφοροδότη - καρδιοχειρουργός που εργάζεται στην Ελλάδα.
 
Η διαρροή πληροφοριών περιήλθε σε γνώση του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη όταν ο εν λόγω καρδιοχειρουργός παραπονέθηκε σε πρόσωπο που είναι στενός συγγενής διευθυντικού στελέχους της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ότι ο διαγωνισμός ακυρώθηκε εξαιτίας του και συγκεκριμένα, λόγω των σχολίων που προέβη ότι ο διαγωνισμός «φωτογραφίζει» τον ίδιο.
 
Όταν το συγκεκριμένο πρόσωπο μετέφερε το παράπονο του καρδιοχειρουργού στο διευθυντικό στέλεχος της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, αίφνης, ηγέρθησαν υποψίες για τη διαρροή πληροφοριών για τον εν λόγω διαγωνισμό για δυο, κυρίως, λόγους: Πρώτον, μέχρι τη συγκεκριμένη στιγμή η Ελεγκτική Υπηρεσία δεν γνώριζε ότι ο διαγωνισμός ακυρώθηκε.
 
Δεύτερον, την επιστολή με τις παρατηρήσεις για τους όρους του διαγωνισμού την υπέγραφε άλλος λειτουργός της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και το εν λόγω διευθυντικό στέλεχος είχε τηλεφωνική επικοινωνία επί του θέματος με μόνο ένα πρόσωπο στο υπουργείο Υγείας, το οποίο φαίνεται, να βρίσκεται πίσω από τη διαρροή, διότι, είναι το μόνο πρόσωπο που γνώριζε για τις ενστάσεις στις οποίες προέβη σε ό,τι αφορά τους όρους του διαγωνισμού.
 
Όπως αναφέρει ο «Φιλελεύθερος», ο συγκεκριμένος γιατρός που ήταν σίγουρος ότι θα κερδίσει το διαγωνισμό, είχε πληροφόρηση πέραν της τυπικής που προβλέπει η διαδικασία με βάση τη σχετική νομοθεσία.
 
Για παράδειγμα, γνώριζε ότι ο διαγωνισμός ακυρώθηκε κατόπιν παρέμβασης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας. Μάλιστα, η πληροφόρηση που είχε εκ των έσω ήταν τόσο λεπτομερής που γνώριζε και τον λειτουργό που είχε εμπλοκή στην υπόθεση, παρόλο που το όνομα του δεν αναγραφόταν στην αλληλογραφία της Ελεγκτικής Υπηρεσίας με το υπουργείο Υγείας, διότι απουσίαζε με άδεια.
 

Δειτε Επισης

Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα
Πώς τοποθετείται ο Πρόεδρος για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών-«Δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή»
Εν αναμονή σήματος από Europol, Interpol και Ρωσία για το απειλητικό email που αναστάτωσε τα σχολεία οι Αρχές
Πυρκαγιά σε κοίτη ποταμού στη Λευκωσία-Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής
Χειροπέδες σε 23χρονο για το θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά με θύμα 77χρονη
Επεισοδιακή καταδίωξη καταζητούμενου στη Λεμεσό-Τον τσάκωσαν με παράνομο 32χρονο και με ναρκωτικά
Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα και τεκμήρια για τον εντοπισμό των βάνδαλων των γηπέδων Απόλλωνα και ΑΕΛ