Νεκρός Αιγύπτιος σε σκάφος στο Ζύγι – Κάλεσε βοήθεια μέλος του πληρώματος

Ανδρας που τραυματίστηκε σοβαρά στο αλιευτικό σκάφος που εργαζόταν, απεβίωσε, παρά την αεροδιακομιδή του σε νοσοκομείο της Δημοκρατίας από ελικόπτερο που απέστειλε το ΚΣΕΔ Λάρνακας.

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι στις 18 Αυγούστου και ώρα 11:50, το ΚΣΕΔ Λάρνακας έλαβε επείγουσα κλήση ότι μέλος του πληρώματος του αλιευτικού σκάφους «MORRIS DIEN» σημαίας Αιγύπτου, τραυματίστηκε σοβαρά και λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, ο Κυβερνήτης του σκάφους αιτήθηκε την άμεση αεροδιακομιδή του σε νοσοκομείο της Δημοκρατίας. Το πλοίο βρισκόταν 15 ΝΜ νότια του Βασιλικού, εντός της περιοχής ευθύνης Ε-Δ της Κ. Δημοκρατίας.

Ως εκ τούτου, το ΚΣΕΔ ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ», αποστέλλοντας Ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, το οποίο ελάμβανε μέρος στην πολυεθνική άσκηση μεταξύ Κύπρου και Γαλλίας, με νοσηλευτή της Πολιτικής Άμυνας, για την άμεση αεροδιακομιδή του.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας στις 13:10, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο θανών είναι Αιγυπτιακής υπηκοότητας και για το συμβάν ενημερώθηκε το Τμήμα Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών.

Δειτε Επισης

Καμπανάκι Ελεγκτικής σε Υπουργείο Παιδείας για ανάθεση έργων με τη μέθοδο συνοπτικών διαδικασιών
Χειροπέδες σε δύο που πιάστηκαν με διαρρηκτικά εργαλεία στη Λευκωσία
Δεκαοκτάχρονος ανέκοψε τον δρόμο σε 81χρονη οδηγό, της επιτέθηκε και την έστειλε νοσοκομείο
Νέα κλιμάκωση του πολέμου στο Σουδάν μετά τις επιθέσεις σε αποθήκες καυσίμων-Θορυβημένος ο Γκουτέρες
Χειροπέδες σε 47χρονο για υπόθεση ναρκωτικών στη Λεμεσό
Καραμπόλα έξι οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο-Κυκλοφοριακό κομφούζιο
Ασυνήθιστος ο όγκος της διαρροής υγραερίου στην Έγκωμη-Πάνω από εκατό περιστατικά σε πέντε χρόνια
Αδράνεια εννέα ετών για τους φονικούς ΤΑΚΑΤΑ-Παραδοχές από Λουκά, με απόδοση ευθυνών και σε εταιρείες
Ξανά ενώπιον της Βουλής τα αντισταθμιστικά για τις κοινότητες στο Βασιλικό-«Πρέπει να έχουν όφελος οι κάτοικοι»
Το déjà vu για τον σφετερισμό, η έξαρση αδιαλλαξίας και το σκοτεινό μέλλον του Κυπριακού