Η πρώτη κυρία της Ζιμπάμπουε κατηγορείται ότι χτύπησε 20χρονο μοντέλο

Η Ζιμπάμπουε ζήτησε σήμερα να αναγνωριστεί η διπλωματική ασυλία της πρώτης κυρίας της χώρας, της Γκρέις Μουγκάμπε, η οποία κατηγορείται ότι χτύπησε και τραυμάτισε μια νεαρή γυναίκα στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής.

Το υπουργείο Αστυνομίας της Νότιας Αφρικής επιβεβαίωσε επίσης ότι η Μουγκάμπε βρίσκεται ακόμη στη χώρα και δεν έχει αναχωρήσει για τη Χαράρε, ανέφεραν δημοσιεύματα του Τύπου.

"Οι δικηγόροι της ύποπτης και οι εκπρόσωποι της κυβέρνησής της επικοινώνησαν με τους ερευνητές (της αστυνομίας) για να τους ενημερώσουν ότι η ύποπτη θέλει να επικαλεστεί τη διπλωματική ασυλία της", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα πάντα με το υπουργείο, η Γκρέις Μουγκάμπε ενημέρωσε επίσης τις αρχές ότι θα παραστεί στην Πρετόρια στη σύνοδο της Κοινότητας για την Ανάπτυξη της Μεσημβρινής Αφρικής, στην οποία θα συμμετάσχει και ο σύζυγός της το Σαββατοκύριακο.

Η πρώτη κυρία της Ζιμπάμπουε κατηγορείται ότι την περασμένη Κυριακή χτύπησε και τραυμάτισε στο πρόσωπο την Γκαμπριέλα Ένγκελς, ένα μοντέλο 20 ετών που διέμενε μαζί με φίλους της στο ίδιο ξενοδοχείο, σε μια αριστοκρατική συνοικία του Γιοχάνεσμπουργκ. Η νεαρή γυναίκα κατέθεσε μήνυση και υποστηρίζει ότι έχει τραυματιστεί στο μέτωπο.

Η υπόθεση αυτή απειλεί να διαταράξει τις καλές διπλωματικές σχέσεις που διατηρεί η Νότια Αφρική με τη Ζιμπάμπουε και είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για να βρεθεί μια λύση.

Η Γκρέις Μουγκάμπε θεωρείται ότι ασκεί σημαντική επιρροή στον 93χρονο σύζυγό της και φέρεται ως το μεγάλο φαβορί για να τον διαδεχτεί στην προεδρία της χώρας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Middle East Eye: Οι ΗΠΑ είχαν ενημερώσει την Τουρκία για την επικείμενη ισραηλινή επίθεση στο Ιράν
Σεισμός 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στο Ιράν
ΒΙΝΤΕΟ: Πίδακες λάβας ύψους ως και 300 μέτρα εκτόξευσε το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη
Οι Ευρωπαίοι πιέζουν το Ιράν να αποδεχθεί τον μηδενικό εμπλουτισμό σε ουράνιο-Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της Γενεύης
Πούτιν: «Ανησυχώ για έναν Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο»
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που βαλλιστικός πύραυλος κτυπά παιδικό σταθμό στο Ισραήλ
ΟΗΕ: Το Ισραήλ περιμένει από τους Ευρωπαίους «σθεναρή θέση» απέναντι στο Ιράν
Αυτή είναι η πρόταση τεσσάρων σημείων από τους Ευρωπαίους προς το Ιράν για αποκλιμάκωση με το Ισραήλ
«Είμαι ζωντανός, έτοιμος να θυσιαστώ»-Ανατροπή με στενό σύμβουλο του Χαμενεΐ που είχαν κηρύξει νεκρό οι Ισραηλινοί
«Η κρίση Ισραήλ-Ιράν είναι σύμπτωμα ενός αποτυχημένου, ηγεμονικού και στρατιωτικοποιημένου διπλωματικού πλαισίου»