ΠτΔ: Ευχής έργο ένας Ευρωπαίος Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ για το Κυπριακό

Στη Νέα Υόρκη θα επικεντρωθούν οι προσπάθειες για επαναδραστηριοποίηση μιας νέας πρωτοβουλίας στο Κυπριακό, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.  
 
Σε δηλώσεις του, μετά τη θεία λειτουργία για την  Κοίμηση της Θεοτόκου, στην Ιερά Μονή Παναγίας Τρικουκκιώτισσας στον Πρόδρομο, ο Πρόεδρος είπε επίσης ότι αν υπάρξει μια νέα πρωτοβουλία και διορισμός νέου Συμβούλου για το Κυπριακό,  να εκφράζει αυτό το οποίο ταυτίζεται και με το κυπριακό πρόβλημα.  
 
Ερωτηθείς αν επί του παρόντος υπάρχει απραξία για το Κυπριακό ή αν γίνονται διεργασίες για μια νέα προσπάθεια, ο Πρόεδρος είπε ότι «είναι μια περίοδος περισυλλογής. Δεν βλέπω να υπάρχουν οποιεσδήποτε, αυτή τη στιγμή, πρωτοβουλίες. Αυτό που θα επιδιώξουμε είναι με τη Γενική Συνέλευση των ΗΕ και τις εκεί συναντήσεις να δούμε πώς μπορεί να επαναδραστηριοποιηθεί μια πρωτοβουλία ή να επαναδραστηριοποιηθεί ο διεθνής παράγοντας, ώστε να έχουμε μια νέα εξέλιξη στο κυπριακό πρόβλημα».
 
Συνεχίζοντας ανέφερε «αυτό που θα πρέπει να επισημαίνουμε είναι τις δηλώσεις απροθυμίας των Τούρκων, αλλά και ιδιαίτερα τις δηλώσεις ότι επιδιώκουν πλέον λύση εκτός των παραμέτρων των ΗΕ. Και είναι αυτό που πρέπει να λάβει υπόψη και ο ΓΓ και η διεθνής κοινότητα».
 
Ερωτηθείς εάν η Λευκωσία επιθυμεί Ευρωπαίο Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, στην περίπτωση που υπάρξει διορισμός νέου Ειδικού Συμβούλου, ο Πρόεδρος είπε πως «νομίζω ότι όλοι παραδέχονται ότι το Κυπριακό είναι και ευρωπαϊκό πλέον πρόβλημα. Συνεπώς θα ήταν ευχής έργο, αν και εφόσον θα υπάρξει μια νέα πρωτοβουλία και θα υπάρξει διορισμός νέου Συμβούλου, να εκφράζει αυτό το οποίο ταυτίζεται και με το κυπριακό πρόβλημα».
 

Δειτε Επισης

Στην Γκάμπια ο Τατάρ για Σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας
«Το σημερινό στάτους κβο δεν μπορεί να είναι η λύση και δεν είναι το μέλλον που οραματιζόμαστε»
Τη σημασία επίλυσης Κυπριακού υπογραμμίζουν τ/κ οργανώσεις
Υπουργική Σύνοδος στην Κύπρο στις 17 Μαΐου για Μεταναστευτικό
Επιστρέφει στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν, προγραμματίστηκαν για την Τετάρτη οι πρώτες συναντήσεις
Στοχευμένες ενέργειες εντός έξι μηνών ζήτησε από την Chevron ο Υπουργός Ενέργειας
Πώς θα κατανεμηθεί η ευρωπαϊκή βοήθεια στον Λίβανο-Στη διαχείριση του συριακού το μεγαλύτερο μέρος
Συζητήθηκε τροπολογία Ε. Χαραλαμπίδου για θητεία Προέδρου ΚΣ ΟΑΣΕ
Χαιρέτισε την απόφαση της Κυβέρνησης για μισθολογική αναβάθμιση των ΣΥΟΠ ο Σιζόπουλος
Απειλεί την Τουρκία ο Τατάρ ότι αν αλλάξει πολιτική δεν θα είναι ξανά υποψήφιος