Νέα βάση για τις συνομιλίες στο Κυπριακό ζητά ο Αρχιεπίσκοπος

Υπό νέα βάση ζητά να τεθούν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ο οποίος κάλεσε την πολιτική ηγεσία του τόπου να εργαστεί ομόφωνα ώστε να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με βάση τις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου και των συμφωνιών Κορυφής  Μακαρίου – Ντενκτάς και Κυπριανού – Ντενκτάς.
 
Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της θείας λειτουργίας για την Κοίμηση της Θεοτόκου, στην Ιερά Μονή Παναγίας Τρικουκκιώτισσας στον Πρόδρομο, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είπε ότι οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να τεθούν  υπό νέα βάση αφού « κατά καιρούς έχουν καταστρατηγηθεί».  
 
Ο διάλογος τόνισε «όπως τον ξέραμε και που συνεχίζεται για 43 χρόνια δεν οδηγούσε πουθενά, αλλά και αν είχε συνεχιστεί τώρα και ερχόταν μια συμφωνία, αυτή θα κατέρρεε». «Θα πρέπει να υπάρξει μια ανάπαυλα στις συνομιλίες με τον τρόπο που διεξάγονταν μέχρι σήμερα διότι αυτές δεν θα οδηγούσαν σε λειτουργικό κράτος.
 
Μια λύση" σημείωσε "μπορεί να επιτευχθεί με βάση τις συμφωνίες κορυφής και τις ομόφωνες αποφάσεις του Ε.Σ δεν θα είναι μια δίκαιη λύση, αλλά τουλάχιστον  θα μπορούσε να οδηγήσει σε λειτουργικό κράτος το οποίο δεν θα καταρρεύσει».  
 
Τα  πολιτικά κόμματα, συνέχισε, θα πρέπει να εργαστούν για αυτό το σκοπό ομόφωνα. «Το Εθνικό δεν σηκώνει αντιπολίτευση, υπάρχουν άλλα θέματα για να κάνουν αντιπολίτευση. Πρέπει να υπάρχει ομοψυχία και πρέπει ο λαός να σταθεί δίπλα από την ηγεσία για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα κράτος λειτουργικό που θα μας επιτρέψει να ζήσουμε, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους στο τόπο μας, στη γη των πατέρων μας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κύπρου Χρυσόστομος.

Δειτε Επισης

Η Κύπρος επιβεβαιώνει την δέσμευσή της στον Χάρτη OHE
Χάθηκαν τα ίχνη 57χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λευκωσία (pic)
Ξεκίνησε η συζήτηση για δημοσίευση των σημείων που τοποθετούν κάμερες-Στόχος η μείωση της καχυποψίας
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο την ερχόμενη Πέμπτη ο Χριστοδουλίδης-Προετοιμασία πριν την διευρυμένη
Ήρθε για να μείνει ο καύσωνας-Νέα κίτρινη προειδοποίηση, δεν πέφτει κάτω από τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Σκληρή κριτική Ερχιουρμάν σε Τατάρ-«Πλήγμα στο κύρος του θεσμού του Τ/κ ηγέτη η θητεία του»
Με την νέα ηγεσία της ΕΔΕΚ συναντήθηκε ο Πρόεδρος ΔΗΠΑ
ΒΙΝΤΕΟ: Το Πεντάγωνο έδειξε πώς λειτουργούν οι βόμβες που έριξαν στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
ΒΙΝΤΕΟ: Άγριος καυγάς για δολοφονία Θανάση-Προκλήσεις και βαριές κουβέντες από τον τότε σταθμάρχη
Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων με ΤΑΚΑΤΑ στη Γαλλία-Πάνω από 2,5 εκατ. ανακλήσεις