ΠτΔ: Θα κάνουμε το παν να επαναρχίσει ο διάλογος

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ότι η πολιτική ηγεσία θα καταβάλει το άπαν των δυνάμεών της για να επαναρχίσει ο διάλογος στη βάση των παραμέτρων του Γενικού Γραμματέα, του σεβασμού των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και των ψηφισμάτων της Γενικής Συνέλευσης καθώς και όσων κατέγραψε ο Αντόνιο Γκουτέρες, ενώπιον των μερών.  
 
Συνεπώς, ανέφερε, εάν η Τουρκία ικανοποιήσει αυτές τις ελάχιστες αξιώσεις των Ηνωμένων Εθνών, τότε δεν υπάρχει κανένας που θα μας εμποδίσει ή θα μας έκρινε ανακόλουθους για την επάνοδό μας στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων.  
 
Σε χαιρετισμό του προς την Μαρωνίτικη κοινότητα, μετά τη θεία λειτουργία στην εκκλησία του Χριστού Βασιλέως στο Τρόοδος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε επίσης πως θα γίνει προσπάθεια προς πάσα κατεύθυνση, ώστε να ασκηθεί η αναγκαία επιρροή στην Τουρκία για να δείξει ευελιξία και για να αποδείξει εμπράκτως εάν οι προτάσεις της είναι εντός των παραμέτρων των Ηνωμένων Εθνών.  
 
Αναφερόμενος στις εξαγγελίες του κατοχικού καθεστώτος για δυνατότητα επιστροφής των Μαρωνιτών στα χωριά τους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την στήριξη της Κυβέρνησης προς την Μαρωνίτικη κοινότητα.  
 
«Τίποτα δεν θα μας χωρίσει και η Κυβέρνηση θα είναι πάντα αρωγός στους αδελφούς Μαρωνίτες, εάν το επιθυμήσουν, να επιστρέψουν στις κατεχόμενες κοινότητές τους», ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης.  
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε επίσης πως η επιστροφή είναι επιθυμία όλων των προσφύγων, στη βάση της εφαρμογής των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.
 

Δειτε Επισης

Επανέρχεται ο Φειδίας, δικαιολογείται ξανά για το podcast με τον Τατάρ ανήμερα της μαύρης επετείου της εισβολής
Α. Δημητρίου: Θετικό ότι μετά την πενταμερή μένει ζωντανή η διαδικασία
«TAM PARTİ»-Το νέο κόμμα του Σερντάρ Ντενκτάς
Οικονομικές διαφορές πίσω από τα μαχαιρώματα στο Δάλι-Ανακρίθηκαν τρία πρόσωπα
Θίχτηκε ο Ακιντζί από τους χαρακτηρισμούς Ερντογάν περί παράγκας για το «προεδρικό»-Η ανάρτηση του 2021
Πυρά ΑΚΕΛ κατά Κυβέρνησης μετά την απόφαση για τις κάμερες-«Δεν έκανε τίποτα για να διορθωθούν οι στρεβλώσεις»
Πιέσεις Κυβέρνησης για απελευθέρωση των πέντε Ελληνοκύπριων-Την Τετάρτη η «επιβολή ποινής»
Συνελήφθη ο 41χρονος που καταζητείτο για τα επεισόδια στο σύνδεσμο της Ομόνοιας-Ανακρίθηκαν άλλοι δύο
Νέοι ισχυρισμοί ψευδοκράτους για τους πέντε Ελληνοκύπριους-«Εισήλθαν παράνομα στη "τδβκ"»
«Στερείται έννομου συμφέροντος να αμφισβητεί την απόφαση»-Πού στηρίζεται η ένσταση Πολυβίου για Βαρωσιώτου