Αίγυπτος: Αυξάνονται οι νεκροί από τη σφοδρή σύγκρουση τρένων

Σε τουλάχιστον 42 ανέρχονται οι νεκροί και σε 133 οι τραυματίες από το δυστύχημα που συνέβη χθες Παρασκευή όταν δύο επιβατικές αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν μετωπικά στην πόλη της Αλεξάνδρειας, στην Αίγυπτο, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας της χώρας.  
 
Η σύγκρουση συνέβη χθες στις 14.15 το μεσημέρι τοπική ώρα (15.15 ώρα Κύπρου), κοντά στον σταθμό Χορσίντ, και είχε ως αποτέλεσμα να εκτροχιαστεί η μηχανή του ενός τρένου και δύο βαγόνια από το άλλο.  
Ο Υπουργός Μεταφορών Χισάμ Αραφάτ δήλωσε το δυστύχημα οφείλεται σε "ανθρώπινο λάθος", χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.
 
Ο Πρόεδρος Αμπντελ Φάταχ αλ Σίσι έδωσε εντολή στις αρχές να εντοπίσουν τους υπεύθυνους για το δυστύχημα, προκειμένου να "λογοδοτήσουν”.

Δειτε Επισης

Πισώπλατα δέχθηκε τους πυροβολισμούς ο Σιαμπτάνης από τον 78χρονο-Απασχόλησε ξανά την Αστυνομία, είχε καταδικαστεί ο ύποπτος
«Η Ειρήνη Μουρτζούκου αναλαμβάνει την ευθύνη που της αναλογεί, είπε αυτά που έπρεπε να πει»
Βίντεο ντοκουμέντο με το όχημα να πέφτει πάνω στο εστιατόριο στο Κολωνάκι
ΒΙΝΤΕΟ: Ενεργοποιήθηκε το σχέδιο «ΙΚΑΡΟΣ 2» για τη φωτιά στην Πάφο-Πυρκαγιά και στη Λεμεσό
Προστατεύθηκε κατοικία από τις φλόγες στην Πάφο, στη μάχη πέντε πτητικά μέσα-Επηρεάστηκε δίκτυο της ΑΗΚ
Συνελήφθησαν πέντε πρόσωπα στις Φοινικούδες-Χειροπέδες και σε 22χρονο στην Αγία Νάπα για συμπλοκή
Στο εξοχικό του θύματος το φονικό στην Πάφο-Προμελετημένο το έγκλημα του 78χρονου
Διπλωματικές πηγές για ρηματική διακοίνωση Λιβύης-«Η Ελλάδα απορρίπτει κάθε ενέργεια που βασίζεται σε άκυρες συμφωνίες»
Ζητά πλήρη διερεύνηση του πορίσματος ΤΑΚΑΤΑ η ΕΔΕΚ-«Όσοι κατέχουν αξιώματα, δεν μπορούν να τη γλυτώνουν πίσω από υπηρεσιακούς»
Μήνυμα Αννίτας για Κυπριακό-«Δεν χωράνε ούτε επικοινωνιακές αστοχίες, ούτε φυγομαχίες, ώρα για συλλογική ευθύνη»