Ορθολογιστική αναδιάρθρωση της πολιτικής αεροπορίας ζητά το FSF-MED με αφορμή την επέτειο της Helios

Δώδεκα χρόνια μετά το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα της Helios, στις 14 Αυγούστου 2005, οι συστάσεις τόσο της ελληνικής όσο και της κυπριακής Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων δεν εφαρμόστηκαν πλήρως από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την τραγική επέτειο, το «Μεσογειακό Ίδρυμα Ασφάλειας Πτήσεων – FSF-MED»
 
Ειδικότερα, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ιδρύματος, η τελευταία σύσταση, που θεωρείται από τις πλέον σημαντικές και αφορά την αλλαγή του θεσμικού και οργανωτικού πλαισίου του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας, που θα το καταστήσει ικανό να αντιμετωπίζει τις συνεχώς αυξανόμενες προκλήσεις, δεν εφαρμόστηκε ακόμη παρά το γεγονός ότι η σχετική απόφαση από το Υπουργικό Συμβούλιο λήφθηκε από το 2006.
 
Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του FSF-MED Χρίστος Πέτρου τονίζει ότι «η ορθολογιστική αναδιάρθρωση της Κυπριακής Πολιτικής Αεροπορίας είναι σημαντική όχι μόνο για την διατήρηση της αεροπορικής ασφάλειας, αλλά και για το κύρος, την αξιοπιστία και την κρατική κυριαρχία της Κύπρου».
 
Ο κ. Πέτρου καλεί όλους τους εμπλεκόμενους να συνεργαστούν για την άμεση ψήφιση και υλοποίηση του σχετικού νομοσχεδίου, δεδομένων μάλιστα και των ενεργειών και επιδιώξεων της Τουρκίας όσον αφορά τον εναέριο χώρο και το FIR της Κύπρου, η οποία μεταξύ άλλων προβάλλει το επιχείρημα ότι οι επιδόσεις της Κυπριακής Πολιτικής Αεροπορίας δεν είναι ικανοποιητικές.
 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανάβουν οι μηχανές για αναβάθμιση του iJustice-Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός, θετικά μηνύματα από τους δικηγόρους
Παράταση για αιτήσεις εταιρειών για είδη σε σχολικά κυλικεία
Ενίσχυση Σχεδίου Επιχορήγησης Διακοπών Συνταξιούχων ζητούν οι συνταξιούχοι από Παναγιώτου
Κλείνει για πέντε ημέρες ο δρόμος Ριζοκαρπάσου-Αποστόλου Ανδρέα
Δεν αποδέχεται την πρόταση Υπ. Παιδείας για αξιολόγηση εκπαιδευτικών η ΟΕΛΜΕΚ-Δημοψήφισμα στις 29 Μαΐου
Λήγει τα μεσάνυχτα της Κυριακής η υποβολή στοιχείων στρατευσίμων 2025 ΕΣΣΟ
Εισήγηση για οικονομική αυτονόμηση των σχολείων-«Θα παρέχονται κονδύλια ανάλογα με το μέγεθος τους»
Οι κολοσσοί του ελληνικού λιανεμπορίου που επενδύουν στα πολυκαταστήματα ERA-Η νέα εποχή μετά την εξαγορά
Παροχή βοήθειας από Υφ. Πολιτισμού για συμπλήρωση αίτησης για ΘΥΜΕΛΗ
Τραγική η κατάσταση στο ΤΟΜ Αμμοχώστου μετά από «έφοδο» της Επ. Μεταφορών-«Στεγάζεται σε μια αποθήκη»