Σε πυρηνικό ντελίριο ο Τραμπ

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η προειδοποίηση την οποία απηύθυνε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στη Βόρεια Κορέα "ίσως να μην ήταν αρκετά σκληρή".
 
Ο Τραμπ ανέφερε ότι η Πιονγκγιάνγκ θα όφειλε να είναι "πολύ νευρική" στην περίπτωση που κάνει οτιδήποτε το οποίο θα θεωρηθεί πως απειλεί τη χώρα του. Ακόμη, ο Τραμπ τόνισε πως θεωρεί ότι η Κίνα μπορεί και οφείλει να κάνει πολλά περισσότερα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βόρειας Κορέας.
 
O πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κλιμάκωσε τη ρητορική του απέναντι στη Βόρεια Κορέα, δηλώνοντας ότι η ηγεσία της χώρας αυτής θα πρέπει να είναι "πολύ ανήσυχη" στην περίπτωση που κάνει οτιδήποτε το οποίο θα θεωρηθεί πως απειλεί τη χώρα του, μερικές ώρες αφότου η βορειοκορεατική στρατιωτική ηγεσία δημοσιοποίησε ένα λεπτομερές σχέδιο για την εκτόξευση πυραύλων που θα μπορούσαν να περάσουν πάνω από την Ιαπωνία και να πλήξουν το Γκουάμ.
 
"Ο λαός της χώρας μας είναι ασφαλής. Οι σύμμαχοί μας είναι ασφαλείς. Και θα σας πω το εξής: η Βόρεια Κορέα καλά θα έκανε να μαζευτεί αλλιώς θα αντιμετωπίσει προβλήματα που πολύ λίγες χώρες αντιμετώπισαν σε αυτόν τον κόσμο", διεμήνυσε ο Τραμπ από τις εγκαταστάσεις στο γήπεδο του γκολφ του στο Νιού Τζέρσεϊ, όπου παρότι κάνει διακοπές είχε νωρίτερα μια σύσκεψη με στελέχη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας.
 
Ερωτηθείς εάν θα εξέταζε το ενδεχόμενο να διατάξει μια προληπτική επίθεση εναντίον της Βόρειας Κορέας ώστε η Πιονγκγιάνγκ να μην μπορέσει να αποκτήσει τη δυνατότητα να πλήξει με πυρηνικά όπλα τις ΗΠΑ, ο Αμερικανός πρόεδρος περιορίστηκε να πει "θα δούμε τι θα γίνει".
 
"Αν η Βόρεια Κορέα κάνει οτιδήποτε, ακόμη και αν σκεφτεί να επιτεθεί εναντίον οποιουδήποτε αγαπάμε, στους συμμάχους μας ή σε εμάς, πρέπει να είναι πολύ ανήσυχη. Θα σας πω τι θα γίνει. Θα τους συμβούν (σ.σ. στους Βορειοκορεάτες) πράγματα που ποτέ δεν θεωρούσαν ότι ήσαν πιθανά", συμπλήρωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.
 
Στην περίπτωση που η Βόρεια Κορέα πραγματοποιήσει πυραυλική επίθεση κατά του Γκουάμ, θα απαιτηθεί χρόνος 14 λεπτών μέχρι οι πύραυλοι να πλήξουν το στόχο τους, ενώ το σύστημα συναγερμού θα έχει προειδοποιήσει τους κατοίκους, σύμφωνα με το Γραφείο Εσωτερικής Ασφάλειας του Γκουάμ. Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του γραφείου, οι κάτοικοι θα ειδοποιηθούν άμεσα από σειρήνες που υπάρχουν σε όλα τα σημεία του νησιού.
 
Ο Τράμπ να θυμίσουμε είχε προειδοποιήσει από τηλεοράσεως την Βόρεια Κορέα, να σταματήσει τις απειλές προς τις ΗΠΑ γιατί θα συναντήσει τέτοια φωτιά και μανία που ποτέ δεν ξανά είδε ο πλανήτης, κάτι που έφερε αναστάτωση όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό των ΗΠΑ.
 
Σε δύο tweet του εξάλλου, είχε πει πως οι ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη στον κόσμο, επανερχόμενος σε μια δεύτερη ανάρτησή του να εκφράσει την ελπίδα να μην χρειαστεί ποτέ να χρησιμοποιήσει τέτοια όπλα.
 

Δειτε Επισης

Στο μικροσκόπιο της Ελεγκτικής το αναψυκτήριο στο Πάρκο Ακαδημίας-Ευθύνες σε Τμ. Δασών και μη ορθός προγραμματισμός
Ο Τραμπ οπλίζει την Ουκρανία με Patriot, Tomahawk και Atacams που μπορούν να πλήξουν μέχρι τη Μόσχα
Ο Τραμπ συναντάται με τον πρωθυπουργό του Κατάρ-Στην ατζέντα Γάζα και Ιράν
Απειλές από ΕΕ για κυρώσεις κατά της Γεωργίας μετά το κύμα συλλήψεων
Παππούδες κρίθηκαν ένοχοι για τη δολοφονία του δίχρονου εγγονού τους-«Τον κρατούσαν σαν σακούλα σκουπιδιών»
Φόρτωσε τρία βαν με λαθραία τσιγάρα 44χρονος και την πλήρωσε ακριβά με 77 χιλιάδες (pics)
Τα σχέδια του Τραμπ να βάλει την Ευρώπη να πληρώσει για τα όπλα της Ουκρανίας φέρνουν πίεση στις Βρυξέλλες
Το Ισραήλ βομβαρδίζει θέσεις του συριακού στρατού-Eκατοντάδες οι νεκροί από τις συγκρούσεις με τους Δρούζους
Συνελήφθη 32χρονος για κλοπή 530 ευρώ από κατοικία-Επιτέθηκε και έβρισε αστυνομικούς
Άκουσε τα αιτήματα των τυφλών ο ΟΚΥπΥ αλλά τα κενά για τα άτομα με αναπηρία παραμένουν κραυγαλέα